IPCC vilseleder – Nordpolens is krymper medan Antarktis istäcke är rekordstort

1

Antarktis istäcke prognos

Medan medierna basunerar ut att istäcket på Arktis är mindre än någonsin är det märkligt tyst om istäcket i Antarktis. Antarktis istäcke är rekordstort medan IPCC:s modeller förutspår motsatsen. IPCC anses vara en politiskt tillsatt organisation som driver frågan att världens klimat blir varmare pga av människans påverkan, enligt kritiker. 

En artikel nyligen i Journal of Climate visar att de flesta klimatmodeller felaktigt sedan länge har förutspått att Antarktis istäcke ska ha minskat under de senaste 30 åren, vilket skiljer sig markant från det som i verkligheten har observerats. Som påpekas i utdraget från artikeln har Antarktis istäcke istället öka sedan satelliteran inleddes.

I själva verket är istäcket över Antarktis just nu rekordstort med en storlek som ligger två standardavvikelser över genomsnittet 1979–2000.

Författarna klagar över att de negativa trenderna vad gäller modellernas förmåga att förutsäga istäckets storlek fortsätter, vilket de menar tyder på att “de processer som är ansvariga för den observerade ökningen [av istäcket] under de senaste 30 åren inte simuleras på ett korrekt sätt”.

Text: Peter Pettersson

Källa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bertil NätvÄrkselev
Bertil NätvÄrkselev
Gäst
7 oktober 2012 kl 12:46

Är IPCC ett rättssubjekt med unik identitet, lokalt i en delstat i USA eller i en medlemsstat på den inre fria marknaden, eller är IPCC ett laglöst kollektiv u.p.a. (utan personligt ansvar) och risk, för producerat resultat med säkerhetsbrist som kan vara fördragsbrott?

Peter, har en ”källa” u.p.a. (utan personligt ansvar) och risk, något värde i nutid och nära framtid, för EN drabbad enskild individ, som mentalt och fysiskt vill, kan och vågar värdera, värdesäkra och välja kvalitet och säkerhet på resurser och producerat resultat, i harmoni med den lagstiftning, folkvald laglös svensk lagstiftare och kontrollmakt i styrelse, utskott eller nämnd, producerat i EU-parlamentet eller Sveriges riksdag?