Stefan Holgersson vill produktutveckla svenska polisen

publicerad 30 november 2012
- Torbjörn Sassersson red.

Jag blev idag tipsad av poliskritikern Lars-Kristian Bergh att läsa ledarartikeln “Polisen: Vill inget se, vill inget höra”, skriven av Hanne Kjöller. Historien handlar om den forskande polisen Stefan Holgersson som under 20 år studerat svenska polisen.

Historien som återberättas av Kjöller har understöd av vetenskaplig statistik. Svenska polisledningen borde vara positiv över en person som Stefan Holgersson. Han är ju inget annat än en produktutvecklare. Istället blir han behandlad som en persona non grata, en icke önskvärd person. Här måste polisen tänka om totalt och se möjligheten i att utveckla polisens organisation och metoder.

Stefan Holgersson vill (antar jag) att polisväsendet återerövrar den där naturliga och självklara positionen i samhället, att skydda och ge service till sina medborgare.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice