Ny webbplats samlar forskning på homeopati

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 november 2012
- Torbjörn Sassersson
Margot Granvik
Margot Granvik

Vetenskapsjournalisten Margot Granvik och homeopaten Chris Jörgenfelt lanserar i dagarna en ny forskningsbaserad webbplats om homeopati. Den heter Vetenskapen om Homeopati. Syftet är att visa att det finns vetenskaplig forskning som stödjer att homeopati fungerar.

“Det finns mängder av väl utförd forskning på homeopatisk medicinsk behandling därför har vi öppnat en webbplats för studier som publicerats i vetenskapliga och medicinska tidskrifter. Idag ställs det krav på att verksamhet inom hälsa och sjukdom ska vara evidensbaserad, det vill säga att behandlingsmetoder ska basera sig på vetenskapliga studier”, säger Granvik och Jörgenfelt.

Det handlar om artiklar som publicerats i internationella vetenskapliga tidskrifter, som refereras på svenska av vetenskapsjournalisten Margot Granvik och den erfarna homeopaten Chris Jörgenfelt.

Chris Jörgenfelt
Chris Jörgenfelt

Genom att samla de vetenskapliga artiklar som finns på ett och samma ställe hoppas vi få slut på den utbredda uppfattningen att det inte finns någon forskning. Det finns i själva verket mycket forskning enligt de forskningsupplägg som rekommenderas inom den konventionella medicinen, konstaterar Margot Granvik och Chris Jörgenfelt.

Det är möjligt att kommentera på vetenskapenomhomeopati.se, men Granvik och Jörgenfelt ställer höga krav på debattinläggen. Vi vill ha höjd på inläggen för att skapa en konstruktiv debatt.

Vetenskapen om Homeopati (VoH) har samma anda som sajten Vetenskap och Forskning (VoF) som samlar vetenskaplig forskning inom ett brett spektrum av alternativa behandlingsmetoder, för det finns forskning inom allt från healing till akupunktur som visar att dessa metoder fyller kraven för “vetenskap och beprövad erfarenhet”.

ArcanumSkolan 2024

Text/rewrite: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq