Handelsbanken blev Årets Bank – Banken vill inte ha kontantlöshet

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 december 2012
- Torbjörn Sassersson red.
Handelsbanken i Stockholm - Foto: JanM67. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Handelsbanken i Stockholm - Foto: Wikimedia Commons
Handelsbanken i Stockholm – Foto: JanM67. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Privata Affärer har utsett Handelsbanken till Årets Bank 2012. Utmärkelsen grundar sig bla på bankens beslut att fortsätta tillhandahålla kontanter till kunderna och för nyskapande satsningar som Handelsbanken TV.

Juryn har tagit fasta på att Handelsbanken lyckas framstå som både konservativ och nyskapande samtidigt: kontor med kontanter samtidigt som man gått i bräschen med börshandlade fonder och råvaror. Handelsbanken har även fått utmärkelserna: Årets Affärsbank 2012,  Sveriges Småföretagsbank 2012Mest nöjda kunder 2012.

Privata Affärer skickar först ut en omfattande enkät till alla banker. Sedan får läsarna på Privataaffarer.se säga sitt. En fyramannajury på tidningen väljer ut de främsta bankerna. “Den bank som ligger främst i de olika klasserna är banker som är bra val för våra läsare”, säger Per Hammarlund, chefredaktör på Privata Affärer.

Antalet bankkontor som tillhandahåller kontanter har sjunkit drastiskt de senaste åren. Det är en smygande utveckling, men inom en snar framtid väntas kontanterna helt försvinna. Åtminstone är trenden tydlig hos tre av de fyra storbankerna, skriver SvD Näringsliv. Hos tre av de fyra storbankerna har 55% av kontanthanteringen tagits bort. Nordea har gjort två tredjedelar av sina kontor kontantlösa.

Handelsbanken tänker annorlunda. Kai Jokitulppo som är chef för privattjänster Handelsbanken, säger till SvD:

“Så länge vi känner att våra kunder efterfrågar kontanter är det viktigt att vi som bank tillhandahåller det.”

Rewrite: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • “Kai Jokitulppo som är chef för privattjänster Handelsbanken, säger till SvD:

    ”Så länge vi känner att våra kunder efterfrågar kontanter är det viktigt att vi som bank tillhandahåller det.”

    Så enkelt är det.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *