Amerikansk vapenindustri slukar 53% av USA:s skattepengar

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 januari 2013
- Torbjörn Sassersson

https://youtube.com/watch?v=2qraShGCyXg

Det amerikanska radioankaret Dennis Bernstein och den undersökande reportern Dave Lindorff beskriver hur många dollar som egentligen går till amerikansk vapenindustri. Folk måste inse att 53% av våra skattepengar går till militären. Det handlar om enorma summor pengar som satsas på dödande och destruktion, säger de. 

Enligt officiella siffror låg den amerikanska militära budgeten för “overseas contingency operations” på 664,84 miljarder dollar. I verkligheten är den totala summan avsevärt högre om hänsyn tas till all amerikansk inhemsk och internationell militär underrättelsetjänst. Flera organisationer som DIA, CIA och NSA rapporterar inte hur mycket pengar de får.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

The Guardian: Military spending: how much does the military cost each country, listed

Vapenindustrin i USA i siffror

 

 

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *