Amerikansk vapenindustri slukar 53% av USA:s skattepengar

0
1064

https://youtube.com/watch?v=2qraShGCyXg

Det amerikanska radioankaret Dennis Bernstein och den undersökande reportern Dave Lindorff beskriver hur många dollar som egentligen går till amerikansk vapenindustri. Folk måste inse att 53% av våra skattepengar går till militären. Det handlar om enorma summor pengar som satsas på dödande och destruktion, säger de. 

Enligt officiella siffror låg den amerikanska militära budgeten för “overseas contingency operations” på 664,84 miljarder dollar. I verkligheten är den totala summan avsevärt högre om hänsyn tas till all amerikansk inhemsk och internationell militär underrättelsetjänst. Flera organisationer som DIA, CIA och NSA rapporterar inte hur mycket pengar de får.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

The Guardian: Military spending: how much does the military cost each country, listed

Vapenindustrin i USA i siffror

 

 


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer