Dr Mats Reimer blev Årets Förvillare 2012

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 januari 2013
- NewsVoice redaktion

Barnpsykiatrikern Mats Reimer som också är kolumnist på Dagens Medicin nominerades och röstades av folket till Årets förvillare 2012. Motiveringen är att Reimer förespråkar amfetaminmedicinering av barn och ungdomar med diagnosen ”ADHD”. Reimer är även fått läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera amfetaminpreparatet, Vyvanse, på barnmarknaden i Europa.

Mats Reimer är även en förespråkare för att förkasta risker med elektromagnetisk strålning och menar att de elöverkänsliga kan behöva psykiatrisk hjälp. Dr Mats Reimer är listad som sakkunnig i kritiken mot alternativmedicin i föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Mats Reimer fick 46,12% av rösterna följt av föreningen Vetenskap och Folkbildning som fick 23,14% för att VoF opinionsbildar till stöd för industrin och etablissemanget.

Åretsförvillare.nu


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • När man söker på hans namn dyker inga positiva inlägg upp direkt.
  Fy för att ha gjort så många förbannade, är uppriktigt glad jag slipper vara i människans kläder.
  Verkar inget vidare… 🙂

 • Apropå att Mats Reimer menar att strålande teknik är hälsomässigt harmlös – så håller jag ej med om det.

  Den trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det.

  Ingående i sak om vad jag grundar det på HÄR.

  I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.

 • Mats Reimer saknar djupare kunskaper om borrelia, men tvekar inte att offentligt håna de borreliasjuka och dess vårdgivare.

 • Det är egentligen bara för föräldrar att välja en annan läkare.
  Dr Reimer [uttalas säkert Dr Raimer] är inte den friskvårdskonsult jag skulle välja till mina barn & barnbarn. Att förespråka kemiskt framställd narkotika till barn är inte min grej riktigt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *