KU kritiserar Carl Bildt – journalisternas arbete försvåras

1
171

UD har de senaste 4 åren har UD inte haft en fungerande registratur. Konstitutionsutskottet (KU) riktar därför en skarp kritik mot Utrikesdepartementet (UD) och utrikesminister Carl Bildt , skriver Aftonbladet.

”Många uppfattar att Carl Bildt med sitt twittrande står för modernitet men i verkligheten har han gjort det omöjligt för journalister att granska UD”, säger KU:s ordförande Peter Eriksson (MP).

2009 förhindrade UD registraturens arbete genom att man tog bort diarieföringen över inkomna och upprättade handlingar. Det blev därför omöjligt för både allmänheten och journalister att få den insyn som ska ges enligt grundlagen.

Läs mer

 


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Carl Bildt har sina sidor – som jag ser det. Min närvaro på hans blogg som kommentator blev ej så långvarig – men det är jag numera glad för.

    Det finns ju så mycket annat att ägna sig åt på nätet – än att i kommentarerna på Calles blogg ”stångas” med ett fåtal utvalda = godkända kommentatorer – som jag ser det.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här