Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

KU kritiserar Carl Bildt – journalisternas arbete försvåras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 januari 2013
- NewsVoice redaktion

UD har de senaste 4 åren har UD inte haft en fungerande registratur. Konstitutionsutskottet (KU) riktar därför en skarp kritik mot Utrikesdepartementet (UD) och utrikesminister Carl Bildt , skriver Aftonbladet.

“Många uppfattar att Carl Bildt med sitt twittrande står för modernitet men i verkligheten har han gjort det omöjligt för journalister att granska UD”, säger KU:s ordförande Peter Eriksson (MP).

2009 förhindrade UD registraturens arbete genom att man tog bort diarieföringen över inkomna och upprättade handlingar. Det blev därför omöjligt för både allmänheten och journalister att få den insyn som ska ges enligt grundlagen.

Läs mer

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq