NASA: Asteroid tuschar jordens satellitnivå den 15 februari 2013

publicerad 30 januari 2013
- av NewsVoice
NASA NEO Observation Program

Den 15 februari 2013 kommer en asteroid, vid namn 2012 DA14, som är några gånger större än en klassisk rymdfärja att passera mellan “lower and higher Earth orbit”.

Det betyder att asteroiden passerar mellan de yttersta och de innersta satelliterna i omlopp runt jorden, säger NASA:s projekt NEO* i denna science newscast. Så nära har aldrig ett objekt av den storleken passerat jorden i modern tid.

NASA är säkra på att asteroiden inte träffar jorden, men skulle den slå ner i en storstad skulle den totalförstöras. NASA säger det indirekt genom att jämföra med andra kända nedslag som tex nedslaget i Arizona för 50,000 år sedan (Barringer Crater).

*NEO (Near Earth Object Observation Program).


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Comet C/2012 S1 (ISON) — NASA’s Deep Impact Spacecraft Images

    This series of images of comet C/2012 S1 (ISON) was taken by the Medium-Resolution Imager of NASA’s Deep Impact spacecraft over a 36-hour period on Jan. 17 and 18, 2013. At the time, the spacecraft was 493 million miles (793 million kilometers) from the comet.

    http://www.youtube.com/watch?v=I4ULfmogYxs

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *