Psykiatrin vill öka antalet elchocker (ECT) till barn – Sverige världsledande

37

Psykiatrin vill öka antalet elchocksbehandlingar till barn trots många rapporter om skador från drabbade och anhöriga samt vetenskapliga bevis mot denna “behandling”.

Till min förskräckelse läste jag i Dagens Medicin för ett tag sedan att psykiatrin vill öka antalet elchocksbehandlingar till barn. Elchocker till barn? Många tror att man inte längre använder elchocker inom psykiatrin – än mindre på barn.

Sanningen är att man använder elchocker mer än någonsin. Just Sverige är värst i världen per capita med ca 50 000 elchocksbehandlingar om året.

I flera andra länder och i flera stater i USA är elchocker förbjudet eller används mycket sällan.

Elchocker, elbehandling eller ECT-behandling är en omstridd metod inom psykiatrin för att framkalla ett konstgjort epileptiskt anfall med en kraftig elchock. Denna elchock är så stark att personen måste sövas ner och få muskelavslappnande medel för att inte kastas runt i kramper och riskera frakturer.

Det är samma elchock som förut – upp till 400 volt – trots att psykiatrin bedrägligt har bytt namn på metoden och snyggat till omständigheterna runt behandlingen. Denna elchock drabbar individens känsliga tankekapacitet och hjärna.

Varför ge elchocker till barn?

Stöd NewsVoiceMånga människor och deras anhöriga har rapporterat om skador efter elchocksbehandlingar. Flera fall har tagits upp i media med “Uppdrag Granskning” i spetsen. Socialstyrelsen har tvingats erkänna att ECT kan orsaka bestående minnesskador och har blivit JO-anmälda av KMR för bristande statistik och uppföljning.

Det finns ingen fullständig, oberoende och vetenskaplig undersökning av de långsiktiga skadeverkningarna av elchocker.

Flera kända vetenskapliga studier och experter motsätter sig ECT. Trots det ges fortfarande tusentals elchocker i Sverige varje år till barn, gravida, äldre och även under tvång.

Psykiatrin struntar nonchalant i alla drabbade och planerar istället att öka antalet elchocker till våra barn, vår framtid. Det finns ingen auktoritet, titel, utbildning eller läkardiplom som kan rättfärdiga en sådan vansinnig idé!

Finns det någon läkare eller politiker som kan tänka självständigt och vågar säga ifrån?

Text: Peter Larsson

Relaterat

NAMNINSAMLING I SAMARBETE MED ELCHOCKER.SE

Syftet med denna namninsamling är att skicka den till svenska politiker för att påverka mot ett mer humant sätt att behandla barn med psykiska problem. Namninsamlingen hanteras av Peter Larsson som driver bloggen Elchocker.se.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

37 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jennifer P
Jennifer P
Gäst
7 maj 2016 kl 20:20

psykiatrin är djävulens hantlangare,jag tänker på Mengele och Hitler,ondska i renaste form,människan behöver Gud,bra kost fria från Gifter ekologiskt och äta regelbundet,dessutom ha arbete de trivs med.
Många med diagnoserna har egentligen saker från barndomen de behöver hjälp med,samt brister framförallt b12

Gaia
Gaia
Gäst
13 januari 2015 kl 16:21

Det är ju alltid den enskilt drabbade i Sverige som får skylla sig själv…liten som stor, ingen orkar eller vill bry sig, det innebär ju att man måste ta ett ansvar för sina handlingar, det vill säga: att man inte kan smita undan och strunta i det problem eller den skada som uppstått då man utövat sitt yrke som till exempel läkare med flera.
Tyvärr vill ingen ta ansvar eller bry sig om svaga människor, så vi får väl kanske börja bry oss om varandra utan yrkestitlar där det saknas ansvarstagande i lönechecken!
Hur många av er bryr er?Skriv på protestlistan och gör det ert hjärta ber er och lyssna noga.
Låter kanske hårt, men var ärliga, inte är vi så särskilt omhändertagande eller känner så stort ansvar i det vi gör…?
Jag har i alla fall inte stött på någon sådan anställd person, läkare, polis eller vem du nu är.
Myndigheternas anställda vägrar erkänna sina fel, liksom alla inom vården. En hel del människor är alltså helt felfria ser det ut som, men kom igen, ingen är felfri eller gör allt rätt.
Ingen i Sverige bryr sig om de som är svaga, felbehandlade eller satta i ett utanförskap.
Så kom igen, visa vem du är äntligen!
kram

May -Harriet Seppola
Gäst
10 januari 2015 kl 13:12

Jeg synes det er forferdelig at barn skal b kli utsatt for slikt , i det hele ttat burde dette tikhøre den mørke middelalder .
Norge har en stygg hiasrorie om hva som skjedde med Romanifolket som ble frattat sine barn og lomotomert, der lobotomerte de også barn .
Ved Gausdal sykehus står det en stein til minen om denne tragedien og ingen vet hv or mange som ligger begravet her og navnen på “de”:http://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_and_Swedish_Travellers

Johanna
Johanna
Gäst
30 december 2013 kl 17:34

Jag är en 17 år gammal tjej och har nyligen blivit diagnostiserad med bipolär sjukdom typ 1, som jag har lidit av i fyra år utan att någon inom ungdomspsykiatrin har bemödat sig att göra en full utredning. istället har BuP diagnostiserat mig med “medelsvår depression” och lämnat mig med det. jag har haft väldigt många olika läkare, psykologer, kuratorer och liknande under förhållandevis kort tid, så ingen hann lära känna mig eller mina problem förrän det var dags för min läkare eller psykolog att förflyttas, skaffa nytt jobb, gå i pension eller liknande. kort sagt, jag har aldrig fått riktig hjälp. inte förrän nu i sent i höstas, då jag efter ett självmordsförsök kom in till BuP-akuten där jag bokstavligt talat bönade och bad om att de skulle hjälpa mig den här gången. till slut, efter fyra år, var det någon som lyssnade. jag fick en diagnos som var rätt och stämde in på mina symptom, jag fick information om min sjukdom, fick träffa en läkare som tog sig tid att lyssna och svara på mina frågor, fick en kontaktperson som kommer hem till mig så att jag slipper pendla fram och tillbaka. jag fick träffa personal som brydde sig och tog sig tid, som såg mig som en helt människa istället för bara en patient. detta hade jag aldrig upplevt innan. som sagt, personalen som jobbar med bipolär sjukdom i Lund är lysande, men resten vet jag inte… jag har blivit drabbad av svår depression (på grund av mitt bipolära tillstånd) och ett tag var jag totalt likgiltig mot allt och alla. då erbjöds jag omedelbart ECT-behandling, som första alternativ. Jag visste sedan innan exakt vad detta var för något, eftersom jag läst om det på psykiatrilektionerna i skolan, och trots att jag var drabbad av hämningsdepression blev jag så fruktansvärt rädd av detta uttalandet att jag fick en panikattack. som ni förstår tackade jag, på ett ganska effektivt sätt, nej. jag blev aldrig tvingad till någon ECT, och ingen försökte övertala mig till att genomgå ECT-behandling. jag hade, och har fortfarande, ett eget val, och jag vet att jag aldrig kommer låta dem elchocka mig, hur illa däran jag än är. jag kan stå ut med att de proppar mig full med mediciner (även om jag tycker väldigt illa om det också, eftersom jag hatar att ta mediciner som påverkar mitt sinne och tänkande) som aldrig verkar… Read more »

Karin
Karin
Gäst
24 november 2013 kl 09:26

Fruktansvärt att ge det till barn!!!!
Barn som visar samhället att något är fel!

ECT har blivit en farsot. Jag har träffat så många skadade av ECT och känt mig förtvivlad av vad jag sett och fått höra. Förödande skador sim fått mig att vilja blunda. Jag har jobbat i drygt 20 år inom psykiatrin, med vuxna och barn som leg. ssk. och terapeut.

Jag har trots propagandan för ECT inte träffat någon som mått bra och blivit läkt . Kanske finns det någon enstaka positiv patient som velat göra allt för att bli bra och gjort som doktorn sa och tror att ECT var det som avgjorde. Men hur mår de egentligen? Min erfarenhet att de blir inte läkta trots sin positiva inställning och ett beroende av psykiatrin har skapats. Och när nästa depression kommer ska det lösas igen med ECT och då har det sämre prognos säger läkarna.
Vilket gör att många patienter är livrädda att må dåligt. De får inte bearbeta och lära sig möta sig själva och hur de mår. Och så alla skador……..

Jag har alltid känt att det varit fel och jag vet att det finns andra sätt till läkning. Jag måste tyvärr hålla med om det mesta vad som skrivs här ovan!

Janne
18 augusti 2013 kl 14:20

Ja Karro, ECT samt även cellgifter till cancersjuka borde förbjudas. Tusentals människor får sina liv förstörda resten av sina liv av dessa “behandlingar” och hur många tusen människor som årligen dör av cellgiftsbehandlingar ska vi inte ens tala om…

Det finns så otroligt många enkla naturliga sätt att återställa människors hälsa helt utan skadliga biverkningar så varför ska man då inte använda dessa?
Allt handlar enbart om pengar, ofantliga summor pengar som varje år tjänas på att hålla och göra människor mer eller mindre kroniskt sjuka.

Du hade en otrolig tur som överlevde elchocksbehandlingarna och inte blev skadad för livet!
Läs alla berättelser från dem som blivit skadade för livet av ECT och du kommer kanske ändra uppfattning!

Karro
Karro
Gäst
Reply to  Janne
19 augusti 2013 kl 09:16

Janne, jag har mycket blandade känslor när det gäller ECT. Jag har nämligen sett “mirakel”, människor som bara låg i sängen utan att gå upp eller äta kunde snabbt återfå krafterna efter ECT. Andra har upplevt stor förvirring och stora minnesförluster m m. Själv blev jag vimsig, upplevde minnesförlust (både korttids- och långtidsminnet), men samtidigt fick jag snabbt tillbaka förmågan att själv göra det som behövdes för att jag skulle börja må bättre. Jag blev alltså hjälpt, dock med vissa biverkningar.

Jag satt en gång vid tågrälsen och skulle ta mitt liv. Någonting gjorde att jag istället sökte hjälp. I dag kan jag njuta av ett liv som frisk tillsammans med min man och en underbar dotter.

Jag har haft anledning att fundera över vad det är som gör att människor mår bra. Man borde satsa alla krafter på att förebygga ohälsa istället för att människor ska gå ner sig. Om vi var bättre på att se varandra och upptäcka när människor börjar må dåligt så skulle färre behöva slutenvård. Mänsklig omsorg, bra mat, vara ute i naturen och friska luften, att ha intressen och höra till, att ha ett arbete… Allt sådant gör att människor mår bra. Och att få vara kreativ: sjunga, spela, leka, skapa… Jag tror definitivt på naturens positiva effekt på vår hälsa. Och att goda relationer betyder nästan allt.

Som sagt, ta väl hand om er. Var rädda om varandra. Alla är värda kärlek, respekt och värme, oavsett hur vi har det runtomkring.

H.Persson
H.Persson
Gäst
16 augusti 2013 kl 12:33

Karro says:

23 april, 2013 at 10:46

För att balansera diskussionen lite tänkte jag bara berätta att det finns patienter med depression i Sverige som har fått tillräcklig info om EC före sin behandling, som har blivit hjälpta ur sin sjukdom, blivit bra bemötta av läkare och annan personal. Nämligen jag
_____________________________________

Karro , Du har en glimmrande framtid att le mot,en framtid som en elektriker.
Sanningen uttalad av psykiatrins fäder och autoriteter som Thomas Szasz
intreserar dig inte ? ,att psyksjukdomar finns inte,har aldrig funnits
och att psyksjukhus är fängelse och de sk.pacjenter är fångar utan några rättigheter,
skulle det förvana dig en upprepning av franska revolutionen och gilotynerna ?

inet all besatta har brunnit på bål,de flesta efter tortyrer släpptes hem-de var tacksamma
Inqvisitionen att de drivit bort-torterad bort Djävlen från deras kroppar

tänk vad man kann intala folk,särskild om man tar elchocker och smärtsamma sprutor
och framferallt personligt förnedring man aldrig glömmer

tycker du att psychoterrorister har rätta att leva ?

Karro
Karro
Gäst
Reply to  H.Persson
18 augusti 2013 kl 13:47

Nej, någon elektriker kommer jag aldrig att bli! Och hade det stått en elektriker och behandlat mig med ECT hade jag aldrig gjort det. Personalen består bl a av narkosläkare och sjuksköterskor med särskild utbildning.

Jag förstår att du upprörs över alla slags grymheter som människan gjort genom århundradena. Det gör jag med! Speciellt övergrepp mot människor som av olika anledningar inte kan tala för sig. Och jag är inte alls nöjd med allt jag sett inom psykvården i dag. Så mycket kan bli bättre!

Jag var helt frivilligt inlagd på en psykiatrisk avdelning för att jag var djupt deprimerad. Ingen tvångsvård alltså. Din beskrivning stämmer helt enkelt inte, dvs att psykvården skulle vara ett fängelse och att man inte skulle ha några rättigheter. Jag hade rätt att tacka nej till behandling.

Tycker du att man borde förbjuda elkonvertering av hjärtat och sluta ge cellgifter till cancersjuka? Dessa behandlingar är allt annat än trevliga… men ibland måste man välja mellan pest eller kolera…

Ni kanske tror att jag “ÄLSKAR” ECT. Nej, absolut inte. Det var minsann ingen dans på rosor! Men, jag fick hjälp att komma upp ur min djupa depression och lever ett helt normalt liv i dag. Jag ska börja studera till hösten, har man och barn och husdjur, intressen, vänner… Gillar att resa, laga mat, sköta om trädgården. I sommar har jag renoverat köket.

Slutet gott, allting gott? Man kan alltid hoppas!

Ta väl hand om er allesammans därute, Livet är ibland så bra att man knappt tror det är sant. Ibland är det för djävligt. Det är det enda jag vet som är sant.

Karro
Karro
Gäst
23 april 2013 kl 10:46

För att balansera diskussionen lite tänkte jag bara berätta att det finns patienter med depression i Sverige som har fått tillräcklig info om EC före sin behandling, som har blivit hjälpta ur sin sjukdom, blivit bra bemötta av läkare och annan personal. Nämligen jag!

Man glömmer inte alls bort sin depression och får mycket annan hjälp också, i mitt fall terapi och medicin. Min läkare bryr sig inte bara om min psykiska hälsa utan också om hur mitt liv ser ut som helhet. Hon är den bästa läkare jag träffat. Att psykiaterna skulle vilja förvandla folk till zombies och göra dem beroende av läkemedel etc känner jag inte igen alls. Min läkares mål är att jag ska bli frisk. Och så är det ju, jag mår bättre än på länge, arbetar, orkar ta hand om min dotter och orkar dessutom finnas till för andra.

Om jag inte hade fått hjälp hade jag kunnat vara död i dag.

Jag anser definitivt att utförlig info om ECT ska ges, att det endast bör ges till vuxna som accepterar det och vill det. Det är inte någon dans på rosor. ECT bör inte ges i första taget utan endast vid svår sjukdom.

Och ja, psykiatrin behöver förbättras på en mängd olika sätt. Jag anser också att man måste hitta alternativ, och framför allt förebygga psykisk ohälsa!!

Eugene Delacroix
Eugene Delacroix
Gäst
15 april 2013 kl 13:38

Jag är fransman och sambo med en person som enligt svenska psykiatriker lider av bipolär sjukdom typ 2,hon har blivit behandlad med ETC.När jag fick reda på detta undrade jag om jag gick igenom en tids portal och tillbaka på 15 eller 17 hundra talet.El chock?!vilket sjuk land.så jag tog kontakt med en rättspsykiatriker en fransk sådan,som tog hand om min sambo och konstaterade “barndoms trauma”ej bipolär.Med kommentar att svenska psykiatriker som är begränsade av ekonomiska faktor blir “nästan”beordrade att sätta diagnosen “bipolär”till alla som kanske lider av tillfällig depression eller något liknande. Och detta med socialstyrelsens välsingnelse.Man märker att psykiatriker använder samma medicin till patienter som blev diagnosticerad bipolär.epilepsi,m.m.Jag gjorde själv en test,Jag blev intagen på akut psykiatri med depression(fejkat)samma kväll fick jag anti depressiva medel,sömntablett m.m dag därpå var jag en zombi.Inga samtal ,inga försök att se i djupet av mitt beteende,ingenting ,bara en AT läkare som visste inte ens vad klockan var?!nej psykiatri i Sverige är inte någon godkänd vetenskap.endast en provision baserade psykofarmaka utdelning till den som säger att “han eller hon är nere”El chock?F- F.-n”med tanke på el priset i Sverige skulle socialstyrelse tänka om.(sic)

Kalle
Kalle
Gäst
19 mars 2013 kl 17:23

Fruktansvärt! Hur kan detta få förekomma i en civiliserad värld.
Kalle

ghoststrokesGhoststrokes
Gäst
6 mars 2013 kl 14:57

Finns inga bevis för att elchocker skapar en positiv effekt. Det enda bevis som finns är att det skapar en effekt samt att den är skadlig. Vem som helst kan med sunt förnuft förstå att el när den används mot kroppen är skadlig. Om du får en stöt när du jobbar med el så är den skadlig och kan i värsta fall döda dig. Det är alltså en minus kraft mot kroppen och precis som vissa läkemedel så kan den ge en skenbar bild av att hjälpa eftersom den tar ner personen i ett mer apatiskt likgiltigt tillstånd från att kanske klättrat på väggarna innan. Siktar man inte högre inom mental vård bör man noga överväga att lägga ner sin verksamhet. Detta måste stoppas.

ulf8lager
Gäst
6 mars 2013 kl 13:48

Det är skamligt att vårt land ligger i täten när det gäller att ge ECT-behandling.
Att pumpa in flera 100 volt i någon annnan kroppsdel än huvudet skulle med säkerhet
Kallas tortyr, men att utsätta hjärnan för det benämns skrattretande nog för”vård”.
Det är hög tid att stoppa ECT-behandling och annan missbruk av mental hälsa
I namn av “vård”!
Uffe

Jesper
Jesper
Gäst
6 mars 2013 kl 00:18

Prova att boota datorn genom att ge den ECT, sisådär 400 volt! Vad tror du händer???
Detta luktar riktigt illa!

Kaj Slater
Kaj Slater
Gäst
5 mars 2013 kl 16:00

Sverige har många “doktor” Mengele efterföljare…
-dålig utbildade ointelligenta sharlataner som frodas i degraderad/infiltrerad/okuperat Sverige

Kjell Holmsten
Reply to  Kaj Slater
6 mars 2013 kl 15:55

Ja outbildade är säkert rätt. Ointelligenta läkare som självständigt kan göra riktiga diagnoser är det ont om. Flera patienter kan ju visa hur de får olika diagnoser och mediciner för samma symtom finns ju massor av exempel. En läkar klarar idag inte av att bota en degenerativ sjukdom utan att först titta i sina loggregister över olika symtom. De är snarare bibliotekarier och med det vill jag inte nedvärdera denna yrkesgrupp.

Rolf Bergdahl
Gäst
21 februari 2013 kl 12:07

Mera elchocker till barn – Nej, inga elchocker till barn och ingen annan heller. Det måste ju vara någon annan som ger elchocker – precis som vilken medicinsk behandling som helst, med den enda skillnaden att elchocker i grund och botten inte är medicinsk.

Hur har dom lyckats få den medicinsk, vad är det som får en människa att bli psykiatriker?

Deras jobb är att hitta på så många sätt som möjligt att stympa en människa – som vi andra godkänner. Ja, jag har inte godkänt elchocker och skulle aldrig göra det – jag skulle aldrig godkänna något som kommer från en psykiatriker men vi har demokrati. Och elchocker är inte ens uppe på någon “lista”.

I demokratins anda få vi protestera mot elchocker, vi måste få elchocker på en lista, så att den försvinner – det är alltför många som får skador, irreparabla skador på hjärnan, och som bekant så är hjärnan det viktigaste organ vi har.

Vi måste protestera nu.

Skriv på den här listan och när det är tillräckligt många 50 – 100 000 och ni som fått elchocker. Skriv en protest till Socialstyrelsen – att för få gör det. Då godkänner ni “behandlingen”. Vad tror ni hade hänt om ingen protesterade lobotomi?

Här tror jag att det räcker med mellan 250-500 på 1½ år – tänk själva 200 som har fått ECT protesterar och säger sanningen om ECT och 1 som fått ECT säger att det är bra – ECT har spårat ur, det är dags att vi låter ansvariga på Socialstyrelsen få reda på detta.

Birgitta Otterström
Reply to  Rolf Bergdahl
21 februari 2013 kl 12:45

Det verkar som man har kommit på det perfekta brottet mot mänskligheten. För såvitt jag vet finns inga syn- eller mätbara bevis på skador, kommer kanske aldrig att kunna konstateras. Inte heller finns det några lik, som en kommande generation kan gräva fram ur massgravar. Det finns bara en massa människor som dragit sig tillbaka och försöker hålla näsan ovanför vattenlinjen. Och dom märks ju inte så mycket.

Kjell Holmsten
Reply to  Birgitta Otterström
6 mars 2013 kl 15:57

Birgitta du har helt rätt för övrigt anser jag att det största brottet mot mänskligheten är cancer och dess industri samt vaccinationer till små barn. Vaccinerade in i ett livslångt lidande skulle jag vill säga.

Thomas
Thomas
Gäst
Reply to  Rolf Bergdahl
1 juni 2013 kl 15:11

Alltså, visst är jag extremt skeptisk till ECT, men varför så nedvärdera en hel yrkeskår? Det finns dumhuvuden inom alla yrkeskårer, säkerligen din också. Jag är tämligen säker på att det finns människor som blir psykiatriker för att de vill hjälpa människor, precis som det finns människor som väljer andra inriktningar inom skolmedicinen av samma orsak.

Sen ska det erkännas att jag själv haft svårt att hitta en riktigt bra psykiatriker så jag tror inte att de växer på träd.

Det är så mycket dömande här på newsvoice, väldigt svart/vitt och på sitt eget lilla vis väldigt inskränkt. Kom ihåg färgnyanserna, snälla, någon gång.

Linda B
Gäst
Reply to  Thomas
1 juni 2013 kl 18:52

Säg inte så Thomas, du kommer att få hela hatmobben på dig. 😉

(Det har varit en stor brist på psykiatriker öht i Sverige under lång tid. Både bra och dåliga alltså.)

Janne
Reply to  Thomas
1 juni 2013 kl 20:21

@ Thomas
Visst är det så att det finns dumhuvuden och oseriösa inom alla yrkeskårer, det håller jag helt och fullt med om. Känner personligen till en tämligen oseriös alternativmedicinare som jobbar enligt samma princip som skolmedicinen, i syfte att tjäna maximalt med pengar och den genuina hälsan står långt ner på prioriteringsskalan. Det är såna människor som förstör för vår bransch, men tyvärr så kommer nog sådana människor alltid att finns oavsett om vi vill det eller inte.

Det blir nog tämligen svårt att hitta någon “bra” psykiater, alltså någon som verkligen vill att människor ska bli genuint friska då de står under läkemedelsindustrins kontroll och ska sälja in maximalt med läkemedel. Vi vet ju alla att industrin inte överhuvudtaget är intresserade av hälsa, det begreppet finns inte hos dem. Det finns ju för övrigt inte heller några terapier inom skolmedicinen som verkligen understödjer kroppens självläkning, det begreppet är inte heller uppfunnet hos dem. Deras metoder går ju emot all form av självläkning och att tvinga kropp och själ till att läka går inte, vare sig man vill eller inte.

Det är inget “dömande” här på Newsvoice, utan snarare rak och saklig information om hur det egentligen går till. Personligen tycker jag det är viktigt att folk verkligen vågar och talar om det som de upplever och inte bara säger något som folk vill höra.

Camilla Berard
Camilla Berard
Gäst
20 februari 2013 kl 21:51

Det spårar ur helt här. Tillslut tvingas man väl till att skriva under papper och ta emot permanenta hjärnskador som man då får droger för att minska skade symtomet. Gräsligt!

Anna Malin
Anna Malin
Gäst
20 februari 2013 kl 07:12

Bra artikel. Det här måste stoppas. Det speglar hela vårt samhälle där ingen orkar ta tag i saker på förhand, i det här fallet hjälpa människor att inte falla ner i depression, utan låter allt ske och sen vill ha en quick fix för att få bort/åtgärda/göra någon frisk. Elchocker är omänskligt och är i det här fallet den Quick fix de väljer. Förmodligen tycker de som ger stötarna också att det är roligt. Vi måste se till att fler barn inte råkar ut för läkare som har tunnelseende för bara sin grej och inte ser människan och hennes behov.

Harry
Gäst
20 februari 2013 kl 05:24

Var är polis och åklagare ? Psyk-experterna behöver vård akut !

Bert Batong
Gäst
19 februari 2013 kl 13:28

Aktier i energibolagen 🙂

Bert Batong
Gäst
19 februari 2013 kl 09:33

Varför inte ge elektriska kuddar till alla, så får hjärnan att koka ihop under natten, allt för att få en population som går åt intet, för att dessa världsfrånvända, lobotomerade fossiler och avarter ska kunna framstå som intelligenta, insiktsfulla, empatiska individer i att representera mänskligheten.

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Bert Batong
19 februari 2013 kl 10:19

Underbar ironi. Bara det samtidigt är lönsamt.

Janne
19 februari 2013 kl 07:22

Det finns bara en enda anledning till att de vill öka antalet elchocksbehandlingar för barn och den ligger Big Pharma bakom. De vill inget annat än att barn från så tidig ålder som möjligt ska bli skadade för livet och vara tvungna att konsumera läkemedel resten av sina liv. Ett sinnrikt och lika avskyvärt sätt att maximera sina intäkter!

Dags för en ny protestlista Torbjörn?

T. Sassersson
T. Sassersson
Gäst
Reply to  Janne
19 februari 2013 kl 10:20

Finns egentligen redan här: Skriv på protestlistan mot elchocker, ECT

Janne
Reply to  T. Sassersson
19 februari 2013 kl 10:53

Jo men kanske behövs en ny lite bättre som har större genomslagskraft, du har ju gjort flera mycket bra på sista tiden!
Detta vansinne måste stoppas!!

Christer Nylander
Reply to  Janne
19 februari 2013 kl 11:16

Vi lever i ett mycket omänskligt samhälle präglat av egoism där läkemedelsbolag styr forskning i en riktning där de skall kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Då gäller det att människor inte skall bli friska. Vi kan stoppa delar av dessa avskyvärdigheter men skall vi skapa en livsbejakande och hållbar planet så måste vi övergå till ett äkta empatiskt samhällssystem. Hls Christer Nylander ( http://www.empathiccivilisation.com)

Josef Boberg
Gäst
18 februari 2013 kl 23:02

OFATTBART ❗

USK
USK
Gäst
Reply to  Josef Boberg
19 februari 2013 kl 01:41

Morsan fick sånt. Hon var helt förstörd efter varje behandling och har minnesproblem efter flera år. Dessutom rimmar det allt för nära med Monarch-programmering som de använder för att styra hur folk tänker.
Läs mer om Monarch-programering här: http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/origins-and-techniques-of-monarch-mind-control/

Christer Nylander
Gäst
18 februari 2013 kl 22:51

Vansinnigt! Förskräckligt! Ologiskt! Sinnessjukt! ……
Kanske man skulle erbjuda läkare och myndighetspersoner elchocker för att få ett “smakprov” på vad man rekommenderar!

Bengt Sötgren
Reply to  Christer Nylander
20 februari 2013 kl 03:07

precis låt dom få smaka på sin egen medicin hehe.. :O)