Lunds Universitet: Vetenskap & Hälsa om Yoga

  0

  Vetenskap och Halsa om YogaSajten “Vetenskap & Forskning” om alternativmedicin är uppdaterad med två artikeltips om yoga publicerade på “Vetenskap & Hälsa”, en sajt från Lunds Universitet.

  Yogaandning bra verktyg mot stress

  Yogaläraren Åsa Marsal ser andningen som ett verktyg för att lugna ner kroppen. När vi blir stressade andas vi snabbt och ytligt. Andetagen når inte hela vägen ner i lungvävnaden och vi får en sämre syresättning. Genom att förändra vår andning kan vi snabbt må mycket bättre.

  Yoga som behandlingsmetod i primärvården

  ”Min forskning handlar om yoga som behandlingsmetod i primärvården. Mina studier, både genomförda och planerade, fokuserar på patienter med högt blodtryck och hur de påverkas av yoga, både vad gäller blodtryck och livskvalitet”, säger Moa Wolff, doktorand vid Lunds universitet och med CPF:s Patrik Midlöv samt Kristina Sundquist som handledare.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer