Namninsamling för Demokraterna – ett nytt och efterlängtat parti i Sverige

publicerad 21 mars 2013
- Börje Peratt
Folksamling. Foto: Menna. Licens: Shutterstock.com, 123214138

Ett nytt svenskt parti med rötter i systerpartier över hela världen. Grunden är således mänskliga fri- och rättigheter, rättssamhället och skyddet av varje människas möjligheter till jobb, vård och skola.

Frihet

DemokraternaI Sverige har vi sett hur grunden för rättssäkerhet och medmänsklighet har urholkats i takt med politiska beslut som kastat ut människor i en låtsasvalfrihet, således möjligheter som i de flesta fall bara är inbillade. I verkligheten har avregleringarna och påstådda ”fria valmöjligheter” lett till förvirring, kaos, högre kostnader och osäkerhet.

Pengarna

Hur ska människor kunna välja vilka fonder de ska satsa på för att få bra avkastning som pensionärer? Möjligheten är en illusion. De enda som tjänar är banker och institut som gör övervinster på att ”administrera” och därmed äter upp din pension. De få som har tid och kompetens för att finna fonder och företag som kanske kan gå så bra att de kan stå emot det administrativa uttaget är en ytterligt liten minoritet.

Val av energileverantör är en cirkus då alla har olika mätmetoder.

Avregleringen av järnvägen är på samma nivå.

ArcanumSkolan 2024

Skolan

Friskolornas och vårdens lekstuga för riskkapitalister har orsakat att elever plötsligt står utan skola och lärare och vårdtagare utan kontinuitet då det gäller skötare och vårdgivare.

Nu börjar man även inse hur illa det är då lärare blivit administratörer istället för pedagoger, men fortfarande har vi kvar grundvärderingen hos den politiska makten som rivit ned skolan till bottennivå.

Jobben

På jobbsidan har orättvisorna ökat dramatiskt och inte sedan 1900-talet är skillnaderna i inkomster så stora som idag. Vi har i sann mening fått en ekonomisk överklass som skor sig på samhället och försätter allt fler i otrygghetens arbetslöshet. Pga av detta har människor inte möjlighet att skapa sig en framtid och vi har fått ett samhälle där alltfler bor kvar hemma. Eller flyttar runt i dyra andrahandslägenheter.

Hederlighet

Demokraterna vill bygga ett parti som kräver ansvar, handling och konsekvenser av att inte genomföra de uppgifter man är satt att sköta.

Förhållande till medmänniskor sammanfattas i Martin Luther Kings tal:

”Jag säger er, mina vänner, att jag trots dagens och morgondagens svårigheter har en dröm. Det är en dröm i denna övertygelse vi håller för självklar: att alla människor är skapade med samma värde.”

Sverige behöver dig

Demokraterna ska byggas av oss som nu vill förändra villkoren för människor i Sverige. Som önskar ett medmänskligt samhälle och en levande landsbygd och som har insett att EU är ett kapsejsat projekt. Hur vi ska hantera detta är antagligen som att vända en lastångare i Göta kanal.

Det råder ingen tvekan om att vi har brister i vårt parlamentariska system och alltfler pekar på svagheter, framför allt hos dem som ska representera. Men demokratin är det bästa vi har och låt oss använda den till förändring.

Demokraterna behöver dig som stöd och som medlem, gärna som aktiv för att medverka till det nödvändiga skiftet, för ett medmänskligare samhälle som ger alla en chans.

Demokraterna behöver 1500 namnteckningar

För att registrera partbeteckningen behöver vi 1500 namnteckningar. Du kan delta med ditt namn nedan.

Mer om Demokraternas inriktning och ideologi här: Demokraterna.org | Se även Facebook

När du läst programmet får du gärna föreslå ledare och upplägg för ledarskap. Det kommer att ske enligt renodlat demokratiska principer. Därför står ännu ingen person officiellt bakom som ledare, men de som blir kärnan i partiet måste ha en historia bakom sig där de klarat av att hålla en fast linje bestående av ärlighet och hederlighet samt ha uppvisat styrkan att stå emot ekonomiska intressen.

FÖRSÄKRAN & MEDGIVANDE: Ditt namn/epost kommer inte att delas med en tredje part. När Demokraterna fått in 1500 namn registreras partiet. Du ger NewsVoice möjlighet att via mail återkomma till dig för att ge återkoppling eller tipsa om nya namninsamlingar.

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Demokraterna