Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

TV-mediet Terry Evans skriver öppet om näthatet mot honom

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 mars 2013
- Torbjörn Sassersson

Vetenskap och folkbildning

Terry Evans nya blogg som lades upp den 19 mars 2013 fick på bara ett dygn runt 5000-6000 besök*. Terry skriver inledningsvis om näthatet han utsatts för under snart 10 år.

Text: NewsVoice | Uppdaterad: 20 mars 2013, 28 juni 2013 | Bild från Gesus Petterssons video på Youtube

Från att i princip aldrig skrivit något överhuvudtaget på internet tar Terry nu klivet ut och börjar via sin blogg kommunicera direkt till alla intresserade av medialitet och mediumskap.

Aftonbladet Söndag har haft Terry med i besättningen sedan 2012. Det ska inte glömmas bort i sammanhanget, men det är först nu som Terry blir aktiv på webben.

Terry Evans skriver om näthatet

“Första gången jag blev medveten om näthatet var i Sverige, när jag fick höra att en av mina storseanser (clairvoyant demonstration) hade filmats i hemlighet och lagts ut på internet av så kallade skeptiker. När jag en kort tid därefter började arbeta för TV- programmet ”Förnimmelse av mord” startade skeptikernas korståg mot mig på allvar.”

“Mitt namn nämndes ofta i olika sammanhang ute på nätet, i synnerhet av medlemmar ur två välkända organisationer. Dessa två organisationer är nära associerade och en del av deras medlemmar har under lång tid bedrivit en slags hatkampanj på internet för att smutskasta min trovärdighet både som medium och som person.”

“De använder internet som sitt verktyg och många av dem verkar under pseudonymer för att skydda sin identitet, men det finns även dem som är ärliga nog och visar sin verkliga identitet, men det förändrar inte det faktum att de fortfarande är involverade och konspirerar att skrämma andra som inte tänker som dem.”

Humanisterna och Vetenskap & Folkbildning leder föreningsligan i barnsligt näthat

De två organisationerna som Terry flaggar, men inte namnger är föreningen Humanisterna och föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF). Båda föreningarna låter Terrys belackare få fritt fram att använda VoFs forum, VoFs blogg och Humanisternas blogg för att i princip omodererat få häva ur sig vad som helst om honom.

VoFs styrelsemedlem Per Edman skrev artikeln “Terry Evans är en bedragare” på VoFs blogg utan att ha några som helst vetenskapliga bevis för att Terry bedragit eller att andevärlden inte existerar. Per Edman polisanmäldes för förtal i februari 2012 av Terry Evans, men ärendet lades ned den gången. Det hindrade inte Per Edman från att vara med och starta upp Facebook-sidan Terry Evans Ovänner, en sida som enbart syftade till trakassera Terry.

Hitler används som gestaltning av skeptikerna i humorvideo

Garvarn Terry Evans blev hunsad på Humanisternas blogg [artikeln nu raderad] baserat på ett mail som Terry skrivit i desperationen att förklara sitt missnöje med vad som skrivits om honom av en ny anonym bloggare Gesus Pettersson utklädd till spöke. Höjden av lågvattenmärken inträffade ändå när Gesus Pettersson la ut ytterligare en YouTube-video (av totalt ca 25 st) om Terry där han denna gång låter Hitler karaktärisera skeptikernas desperation mot Terry.

I videon nämns bla Per Edman. Hitler skriker i den fejkade humorvideon okontrollerat att två journalister försökt få fatt på Gesus identitet. När Gesus inser att videon kan användas emot honom ändrar han textningen (och lägger upp igen), men undertecknad hann spara ned originalet som du kan se nedan.

Wikipedia har dessa skeptiker tagit bort länken till Terrys hemsida och istället länkat till Garvarn en anonym belackare som attackerar Terry. En av VoFs forumsmoderatorer och aktiv Wikipediaskribent, som själv under flera år på 2010-talet jagat Terry på webben, lovade 2012 att återställa ryktesdestruktionen på Terrys Wikipedia-sida, har tydligen tyvärr vänt Terry ryggen igen.

Trakasserierna mot Terry Evans har pågått på webben i snart 10 år med understöd av Humanisterna och Vetenskap & Folkbildning. Med anledning av det har sedan några år en monitoreringssajt kallad Vetenskap och Folkbildning lagts upp för att hålla ett öga på VoFs ständiga snedsteg i det civiliserade samhället.

Läs hela Terry Evans artikel på hans blogg: Terry Evans – Min berättelse [om näthat]


* Summan är uppskattad då statistiktjänsten första halva dygnet inte var i bruk, men över 5000 personer gillade ffa den 19 mars 2013 på Terrys Facebook-sida att bloggen lagts upp.


Relaterat

Terry Evans kursgård och hemsida

Terry Evans blogg

Terry Evans på TV4 “Det Okända”

Artikel: Terry Evans ett framgångsrikt medium

Terry Evans på Facebook: Terry Evans vänner


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq