TV-mediet Terry Evans skriver öppet om näthatet mot honom

  31

  Vetenskap och folkbildning

  Terry Evans nya blogg som lades upp den 19 mars 2013 fick på bara ett dygn runt 5000-6000 besök*. Terry skriver inledningsvis om näthatet han utsatts för under snart 10 år.

  Text: NewsVoice | Uppdaterad: 20 mars 2013, 28 juni 2013 | Bild från Gesus Petterssons video på Youtube

  Från att i princip aldrig skrivit något överhuvudtaget på internet tar Terry nu klivet ut och börjar via sin blogg kommunicera direkt till alla intresserade av medialitet och mediumskap.

  Aftonbladet Söndag har haft Terry med i besättningen sedan 2012. Det ska inte glömmas bort i sammanhanget, men det är först nu som Terry blir aktiv på webben.

  Terry Evans skriver om näthatet

  “Första gången jag blev medveten om näthatet var i Sverige, när jag fick höra att en av mina storseanser (clairvoyant demonstration) hade filmats i hemlighet och lagts ut på internet av så kallade skeptiker. När jag en kort tid därefter började arbeta för TV- programmet ”Förnimmelse av mord” startade skeptikernas korståg mot mig på allvar.”

  “Mitt namn nämndes ofta i olika sammanhang ute på nätet, i synnerhet av medlemmar ur två välkända organisationer. Dessa två organisationer är nära associerade och en del av deras medlemmar har under lång tid bedrivit en slags hatkampanj på internet för att smutskasta min trovärdighet både som medium och som person.”

  “De använder internet som sitt verktyg och många av dem verkar under pseudonymer för att skydda sin identitet, men det finns även dem som är ärliga nog och visar sin verkliga identitet, men det förändrar inte det faktum att de fortfarande är involverade och konspirerar att skrämma andra som inte tänker som dem.”

  Humanisterna och Vetenskap & Folkbildning leder föreningsligan i barnsligt näthat

  De två organisationerna som Terry flaggar, men inte namnger är föreningen Humanisterna och föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF). Båda föreningarna låter Terrys belackare få fritt fram att använda VoFs forum, VoFs blogg och Humanisternas blogg för att i princip omodererat få häva ur sig vad som helst om honom.

  VoFs styrelsemedlem Per Edman skrev artikeln “Terry Evans är en bedragare” på VoFs blogg utan att ha några som helst vetenskapliga bevis för att Terry bedragit eller att andevärlden inte existerar. Per Edman polisanmäldes för förtal i februari 2012 av Terry Evans, men ärendet lades ned den gången. Det hindrade inte Per Edman från att vara med och starta upp Facebook-sidan Terry Evans Ovänner, en sida som enbart syftade till trakassera Terry.

  Hitler används som gestaltning av skeptikerna i humorvideo

  Garvarn Terry Evans blev hunsad på Humanisternas blogg [artikeln nu raderad] baserat på ett mail som Terry skrivit i desperationen att förklara sitt missnöje med vad som skrivits om honom av en ny anonym bloggare Gesus Pettersson utklädd till spöke. Höjden av lågvattenmärken inträffade ändå när Gesus Pettersson la ut ytterligare en YouTube-video (av totalt ca 25 st) om Terry där han denna gång låter Hitler karaktärisera skeptikernas desperation mot Terry.

  I videon nämns bla Per Edman. Hitler skriker i den fejkade humorvideon okontrollerat att två journalister försökt få fatt på Gesus identitet. När Gesus inser att videon kan användas emot honom ändrar han textningen (och lägger upp igen), men undertecknad hann spara ned originalet som du kan se nedan.

  Wikipedia har dessa skeptiker tagit bort länken till Terrys hemsida och istället länkat till Garvarn en anonym belackare som attackerar Terry. En av VoFs forumsmoderatorer och aktiv Wikipediaskribent, som själv under flera år på 2010-talet jagat Terry på webben, lovade 2012 att återställa ryktesdestruktionen på Terrys Wikipedia-sida, har tydligen tyvärr vänt Terry ryggen igen.

  Trakasserierna mot Terry Evans har pågått på webben i snart 10 år med understöd av Humanisterna och Vetenskap & Folkbildning. Med anledning av det har sedan några år en monitoreringssajt kallad Vetenskap och Folkbildning lagts upp för att hålla ett öga på VoFs ständiga snedsteg i det civiliserade samhället.

  Läs hela Terry Evans artikel på hans blogg: Terry Evans – Min berättelse [om näthat]


  * Summan är uppskattad då statistiktjänsten första halva dygnet inte var i bruk, men över 5000 personer gillade ffa den 19 mars 2013 på Terrys Facebook-sida att bloggen lagts upp.


  Relaterat

  Terry Evans kursgård och hemsida

  Terry Evans blogg

  Terry Evans på TV4 “Det Okända”

  Artikel: Terry Evans ett framgångsrikt medium

  Terry Evans på Facebook: Terry Evans vänner

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  31 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  25 mars 2013 kl 13:20

  Svar till Daniel Widahl.

  Gesus hade vad jag kunde se ändrat i textningen under några dagar för att därpå ändra tillbaka till sin ursprungliga knallhatt-textning. Han flipp-floppar för att försöka framställa min text i artikeln som felaktig. Men det var lätt att genomskåda.

  Att ändra i textningen görs nämligen kvickt med en enkel textfil som adderas till YouTube-klippet. Det görs i redigerarläget med knappen: “Ladda upp textningsfil eller transkription”.

  Om du väntar några dagar ändrar han säkert igen eftersom han är så aktiv.

  Daniel Widahl
  Daniel Widahl
  Gäst
  21 mars 2013 kl 23:43

  Om man tittar på Youtube så ser man att det är en som heter “Brother of Gesus/GesusBrother” som har gjort och lagt upp den filmen/videon och inte den Gesus (Pettersson) som du påstår har gjort det.

  Varför säger du att det är den Gesus som gjort det och ändrat i den när det tydligen inte är det?

  Sen kan jag inte se någon skillnad, det är exakt samma textning i bägge klippen, vad ska vara annorlunda?

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Daniel Widahl
  23 mars 2013 kl 06:31

  Jag vet inte vad Gesus håller på med. Han har ett par olika nicks och verkar byta textningen ibland, vad jag kan se. Ser nu att han lägger upp nya gamla klipp. Han är väldigt aktiv på internet. 8)

  Martin Markell
  Martin Markell
  Gäst
  Reply to  T. Sassersson
  24 mars 2013 kl 12:46

  Och det är inte du, Sassersson? Aktiv på nätet, alltså.
  Finns väl ingen som verkar ha mer tid än du att jaga skeptiker och VoF-medlemmar.

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Martin Markell
  24 mars 2013 kl 18:52

  Webben är mitt yrke på flera sätt. Driver en nättidning, spridning via sociala medier, bygger wordpress-sajter, arbetar med pr på webben. Ja, mycket aktiv.

  VoF får allt mindre betydelse, men vi har haft en pågående fight under några år. De gillar att i grupp jaga enskilda individer de ogillar. Vad ska man göra åt det? Ibland ger jag svar på tal, ungefär en humorfight per år får räcka.

  Macula_Transfer
  Macula_Transfer
  Gäst
  21 mars 2013 kl 21:45

  Här klistrar jag in en kommentar från en i livet ickespirituell, agronom, Montague Keen, som numer återfinns ‘på andra sidan’ och kanaliseras av sin hustru (eller f.d. beroende på hur man ser på saken), Veronica:

  ”When all that is evil and corrupt is removed, your world will be as one, with all people coming together, sharing their knowledge to assist countries that have been deliberately kept down while being plundered by the powerful.

  There is a wealth of ancient knowledge in those countries that has been kept from you. You were taught only what the corrupt wanted you to know, and thereby, they have controlled your minds. You, because of your desire for truth, are bringing about the changes that will completely change life on Earth.

  You will ensure that the future of humanity is secured and that Earth will re-establish itself, without interference from evil, outside forces. It is a big task but one that you undertook willingly. Here in Spirit, we do not see differences as on Earth, where you are encouraged to acknowledge differences of race and religion.

  These ‘differences’ were man-made to cause trouble among you and they have worked until now. But their brainwashing tactics no longer work and you cannot be so easily fooled anymore. You now feel liberated and are able to distinguish lies from the Real Truth.

  The future is yours, handle it with great care and discernment. You have achieved more than you realise. You have emerged from the darkness of control and can now see the future clearly. You have come together – all different nationalities and belief systems – all wanting the same goal which is the removal of corruption.

  You will never again kill each other in war. Together, there is no limit to what you can and will achieve. The old system can never again return: it is finished. You will learn to take each others hands in friendship and cooperation. You have much to share and teach each other.”

  http://galacticchannelings.com/english/montague10-03-13.html

  Och kom ihåg att all kunskap finns inom oss. Men att åtkomsten kräver att blicka inåt. I tredje densiteten är det lätt att falla för yttre ting. Vet (imperativ) vilken skatt Vatikanen sitter på i form av länge undanhållen kunskap, avsedd för en jordbefolknings snabbare utveckling för att nå fjärde densiteten. Skiften kunde kommit långt tidigare!

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Macula_Transfer
  21 mars 2013 kl 23:01

  Som ett manifest från framtiden.

  Janne
  21 mars 2013 kl 10:53

  Andevärlden låter sig inte vetenskapligt analyseras, då vi försöker oss på det så drar den sig tillbaka. Det är bara med ett öppet sinne man kan närma sig den och då som den visar sig.

  Daniel Widahl
  Daniel Widahl
  Gäst
  Reply to  Janne
  21 mars 2013 kl 23:30

  Tänk så praktiskt!

  Mother Goose
  Mother Goose
  Gäst
  Reply to  Janne
  22 mars 2013 kl 17:04

  Konstigt att andevärlden har sådana restriktioner när de borde vara intresserade av att väcka folks stängda sinnen till liv. Vem har satt upp de reglerna för andevärlden är jag intresserad av och framför allt, hur vet vi levande att andevärlden har just de reglerna? Är det någon ande som sagt det då?

  Macula_Transfer
  Macula_Transfer
  Gäst
  Reply to  Mother Goose
  22 mars 2013 kl 18:41

  Det är enklare än du tror. Det är den Logos som skapat denna galaxen! Jag tar det på engelska: There is only One. The Law of One is distorted into three: 1) Free will 2) Creativity (Love) and 3) Light, for the One Infinite Creator to know itself.

  Med tanke på 1) så, för att inte bryta mot fri vilja ingriper ej de positiva sociala minneskomplex från högre densiteter annat än om de blir kallade av tredjedensitetsbefolkningar. Och vi måste vakna av egen maskin! Därför har det lagts ett hölje av mystik över: the veil of forgetting.

  Sedan har du de negativa, vilka är erövrare och det har vi jorden som ett levande bevis på – vi är totalt förslavade men är inbillade att tro vi har fri vilja. Service to Others: 49% mot dig själv och 51% mot andra. Service to Self: 95% mot dig själv och 5% mot andra, är vägarna upp till fjärde densiteten.

  Vägen stavas Kärlek. Rekommenderar dig att vidga dina vyer genom att läsa http://www.lawofone.info

  Här är källan till mitt försök till referens: http://www.lawofone.info/results.php?s=15#21 http://www.lawofone.info/results.php?q=Logos&sr=4

  Kalle
  Kalle
  Gäst
  21 mars 2013 kl 10:27

  Vaddå “behövs inga vetenskapliga bevis”? – menar du för de som är blint troende? Det kan jag köpa.

  Men för oss som inte tror på en andevärld så är vetenskapen ett utmärkt sätt att utforska världens beskaffenhet. Om man nu, som i fallen med fysiska meduimskap, gör påståenden att andevärlden kan materialiseras här och nu så borde det ju gå utmärkt att undersöka detta med vetenskap. Det har hittills inte givit något. Hur tycker du då man skall beöta ett påstående om att andevärlden kan gå in fysiskt i den verklighet vi känner? Skall det inte alls bemötas en respekt för en enskilds tro? Skall överhuvudtaget ingen kritik få riktas av respekt till enskilds tro.

  I vissa kulturer lever en farlig folktro kvar, om hur folk blir förhäxade och ansatta av demoner. Sättet att driva ut de onda andarna är i många fall skadligt för den enskilde. Skall inte heller detta få bemötas vetenskapligt av respekt för tro?

  Var går gränsen Torbjörn?

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Kalle
  21 mars 2013 kl 15:21

  Fysiskt mediumskap kan säkert undersökas med vetenskap och vad jag vet finns mycket intressant forskning som är främst “experientiell” (experiential) då sinnet (the mind) är det känsligaste instrumentet som förmodligen finns.

  I övrigt brukar jag hänvisa till den vetenskapliga sammanställningen på ESP/PSI på Vetapedia: http://vetapedia.se/parapsykologi/

  Vidskepelse är naturligtvis ett problem där det förekommer.

  Många blir hjälpta av metoder som skenbart verkar vara vidskepliga.

  Vad jag ifrågasätter är endast förtal, stalking och allmänna trakasserier på nätet som riktas mot människor med olika världsåskådningar. Det tragikomiska är att när man försöker motarbeta det (med schyssta metoder) medför det ofta att hetsarna vänder sin uppmärksamhet mot räddarna i nöden. De klarar helt enkelt inte att ta ansvar för sina handlingar eller konsekvenserna av dem.

  Det vissa skeptikerna sysslar med är att ge sig själva rollen som tankepoliser. Docent Per-Anders Forstorp har beskrivit det mycket väl i sina rapporter.

  Kalle
  Kalle
  Gäst
  Reply to  T. Sassersson
  21 mars 2013 kl 16:13

  Tack för svaret.

  Problemet är väl att allt som ifrågasätter dessa företags påståenden kommer att uppfattas av motståndarna som just “allmänna trakasserier”, eller med den skruvade retorik som vissa använder sig av som “näthat”.

  Att säga till ett fysiskt medium att ingen lyckats påvisa förekomsten av ectoplasma vetensapligt uppfattas ju som en kränkning.

  Går det verkligen att granska dessa företag kritiskt?

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Kalle
  21 mars 2013 kl 23:23

  Jag tror du har rätt i att hans verksamhet aldrig kommer att få acceptans – av alla – på samma sätt som ett webbhotell kan accepteras som ett medium mellan en serverpark i ena änden och dataskärmar i den andra.

  Terrys faktiebolag är föremål för revisorns granskning. Vad jag vet betalar han alla skatter han ska. Han ger arbete till flera personer på den lilla orten Fanthyttan.

  Facit på Terrys verksamhet finns framför allt, och kanske endast, hos de som vet om Terry kan leverera sann information om döda anhöriga. Jag har framför mig Söndagsbilagan nr 8, 2013, där Aftonbladets redaktion publicerar 6 hela sidor av feedbacks från 5-6 personer som redovisar att Terry haft rätt. Dessa fall är stickprov. Artikeln är rubricerad “Tack Terry”.

  Undersökningen är inte en högtravande vetenskaplig undersökning utan snarare en sociologisk feedback, antar jag.

  Mother Goose
  Mother Goose
  Gäst
  Reply to  T. Sassersson
  23 mars 2013 kl 13:00

  Facit för dig redovisas alltså i form av en söndagsbilaga som är gjord för att sälja lösnummer och som självklart sållat så att det ska snyggt och lyckat ut och som dessutom är riktat till en massa människor som gärna vill få sin tro bekräftad.

  Du har i alla fall helt och hållet rätt i att det inte är en vetenskaplig undersökning i någon form. Inte ens en undersökning.

  Vill du hitta liknande nyheter med motsvarande sanningshalter kan jag rekommendera Hänt i veckan eller Se & Hör.

  K
  K
  Gäst
  Reply to  Kalle
  25 mars 2013 kl 12:36

  Kalle – du skriver: I vissa kulturer lever en farlig folktro kvar, om hur folk blir förhäxade och ansatta av demoner. Sättet att driva ut de onda andarna är i många fall skadligt för den enskilde. Skall inte heller detta få bemötas vetenskapligt av respekt för tro?

  Till det vill jag svara: I vår naturvetenskapliga kultur driver vi ut “onda andar” på sätt som i många fall är skadliga för den enskilde: med psykmediciner. Naturvetenskapen reducerar människan till en kemisk-biologisk varelse vilket är till stor skada för inte bara den enskilda utan för hela samhället om du frågar mig. Naturvetenskapen är en farlig “folktro”, inte bara inom psykiatrin, när den okritiskt tillämpas på allt och alla. Jag är FÖR att naturvetenskapligt undersöka världen, med tillägget att den är begränsad i sin förmåga och bara kan genomlysa vissa aspekter eller nivåer av varat och universum.

  En gång i världen kunde man inte se bakterier – och trodde därmed inte att de fanns.
  Idag kan man med hjälp se bakterier, men det finns annat man inte med naturvetenskapliga metoder kan se – än. Det är orimligt att tro (!) att utvecklingen skulle stanna här och att vi inte en dag skulle även med naturvetenskapliga metoder kunna påvisa att sånt finns som idag inte syns med dagens maskiner eller blotta ögat.

  Det är riktigt tycker jag att tro inte ska behöva bevisas och att alla ska respekteras i sitt sätt att tro.

  Den senaste/nya vetenskapen kan faktiskt bevisa samband och korrelationer som för inte så länge sedan ansågs vara enbart metafysiska.

  Att vara naturvetenskapare anses ofta innebära att man är upplyst, men så är inte alltid fallet – såtillvida man inte tagit del av den forskning som finns men som ännu inte går att ta del av i skolböcker för att den är så pass ny. Den gamla Newtonska världsbilden som allena saliggörande har gått i graven. Idag vet man att världen inte är beskaffad så utan att allt är energi och information och att det som inte syns inte gör det för att det befinner sig på en frekvenser än vad som är möjligt för ögat eller de mätmetoder vi haft att kunna urskilja/se. Precis som man inte kunde se i mörker innan det fanns infrarött ljus.

  Problemet är att det kommer ta en generation innan det bli allmän egendom.

  Jimmy
  Jimmy
  Gäst
  21 mars 2013 kl 09:53

  Hur skiljer sig den video du länkar till från den som finns på Gesus blogg? Verkar identiska enligt mig. Vad är det jag missar?

  Tom Orre
  Tom Orre
  Gäst
  20 mars 2013 kl 20:52

  Skall bli skönt när Terry lägger fram sina vetenskapliga bevis för andevärlden. Då får VoF:arna så de tiger!

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Tom Orre
  21 mars 2013 kl 06:29

  Faktum är att en andevärld hör till var och ens rättighet att tro på såsom världsåskådning. Det behövs inga vetenskapliga bevis för en andevärld lika lite som att det behövs vetenskapliga bevis för att du finns, att du gick till jobbet igår, att du kan känna, att din chef på jobbet har förtroende för dig som medarbetare.

  Precis på samma sätt är det var och ens rätt att tro på om andra kan ha en kontakt med en andevärld och inte heller de behöver ha vetenskapliga bevis för att tro på det.

  Vetenskapen är endast ett verktyg för människan att försöka förstå verkligheten.

  Vetenskapen är inte ett utrotningsverktyg eller ett vapen mot de som tror på en andevärld.

  Susa
  Susa
  Gäst
  Reply to  T. Sassersson
  22 mars 2013 kl 17:32

  Så bra svarat Torbjörn!

  Macula_Transfer
  Macula_Transfer
  Gäst
  20 mars 2013 kl 20:19

  Hihi, den var rolig att se: men det är en halmdockevideo! Misstänker att ni tangerat sanningen synnerligen väl genom denna reaktion (apropå Gesus)?

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Macula_Transfer
  21 mars 2013 kl 22:16

  Exakt, videon är som en öppen bok där Gesus, som producerade den, textar den till en utdragen freudiansk felsägning.

  Jimmy
  Jimmy
  Gäst
  20 mars 2013 kl 15:49

  Hur skiljer sig youtube-videon du länkar till från den som finns på Gesus blogg? Jag tycker dom verkar vara identiska men jag kanske missar något.

  T. Sassersson
  T. Sassersson
  Gäst
  Reply to  Jimmy
  21 mars 2013 kl 22:15

  Textningen skiljer.

  Daniel Widahl
  Daniel Widahl
  Gäst
  Reply to  T. Sassersson
  22 mars 2013 kl 00:04

  Skulle du kunna vara snäll och vara lite mer exakt? Jag kanske har blivit ordblind på äldre dagar men jag ser ingen skillnad alls?

  Jimmy
  Jimmy
  Gäst
  Reply to  Jimmy
  22 mars 2013 kl 15:06

  Ja att du tycker textning skiljer sig framgår redan i ditt blogg-inlägg. Skulle du kunna säga hur dom skiljer sig åt? Vilken textning är ändrad? Vid vilken tid i videon kan dettas ses om man jämför dom två?

  Pia
  Pia
  Gäst
  20 mars 2013 kl 12:35

  Uppenbart mer “Galenskap & Förvirring” än Vetenskap & Folkbildning.. alltså.. Jösses!!
  Inga gränser verkar finnas hos dessa personer..

  Macula_Transfer
  Macula_Transfer
  Gäst
  Reply to  Pia
  20 mars 2013 kl 20:23

  Förlåt, men nu börjar mitt sinne tryta: (“Alla” ungdomar gör det, skriver uteslutningstecknet med enkom två punkter .. när det i själva verket skrives såhär: … Varifrån kommer denna odåga? Var har du lärt dig att enkom skriva ..? Bara en stilla undran!

  Pia
  Pia
  Gäst
  Reply to  Macula_Transfer
  21 mars 2013 kl 06:21

  Du påstår alltså att all galenskap och förvirring skulle kunna uteslutas med enkom tillägg av en endaste punkt? 🙂

  Macula_Transfer
  Macula_Transfer
  Gäst
  Reply to  Pia
  21 mars 2013 kl 21:11

  Det här ligger långt utanför ämnet, men jag är likväl intresserad av ett svar på frågan. Men du kommer med en halmdocka istället. Och det återknyter till mitt inlägg som jag postade före kommentaren till dig. Det verkar sväva i etern. Dock nämnde jag där att videon som sådan (textningen) är ett halmdockekonstrukt…