Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Wikileaks – Carl Bildt gav och/eller ger hemliga uppgifter – till USA

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 mars 2013
- Torbjörn Sassersson

Carl BildtAFTONBLADET. Carl Bildt (M) informerade USA om vad som sades under slutna regerings­överläggningar på 70-talet. Det visar hemliga diplomatrapporter från Wikileaks. Informationen skickades sedan vidare till CIA. “Han var väl insatt. Jag rapporterade in allt han sa”, säger Ronald E Woods, USA:s utsände.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Bild: Faksimil, Aftonbladet hemsida

Både Thorbjörn Fälldin (C) och Per Ahlmark (FP) minns att Carl Bildt satt med under de aktuella förhandlingarna i riksdagshuset. De är bägge tydliga med hur hemligt mötet var.

“Allt vi sa var hemligt. Inte bara för utländska intressenter, utan också för våra egna partier. Vi var väldigt noggranna att saker och ting inte skulle komma ut. Hade jag fått reda på att Bildt gick och babblade, då hade jag blivit väldigt irriterad”, säger Per Ahlmark (FP) till Aftonbladet.

Carl Bildt sa i intervjun att:

“Sådan här rapportering får jag varje dag [från/på] mitt bord från våra ambassader”.

Carl Bildt är “trustee” i det amerikanska Rand Corporation en thinktank med inriktning mot bla militära frågor. Han är även rådgivare till amerikanska Council on Foreign Relations samt har deltagit vid sammankomster i Bilderberggruppen och Trilaterala Kommissionen.

Se inflytanden [Vetapedia, NNDB]

Se Aftonbladets reportage


Rand Corporation: www.rand.orgDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq