Wikileaks – Carl Bildt gav och/eller ger hemliga uppgifter – till USA

publicerad 15 mars 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Carl BildtAFTONBLADET. Carl Bildt (M) informerade USA om vad som sades under slutna regerings­överläggningar på 70-talet. Det visar hemliga diplomatrapporter från Wikileaks. Informationen skickades sedan vidare till CIA. “Han var väl insatt. Jag rapporterade in allt han sa”, säger Ronald E Woods, USA:s utsände.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Bild: Faksimil, Aftonbladet hemsida

Både Thorbjörn Fälldin (C) och Per Ahlmark (FP) minns att Carl Bildt satt med under de aktuella förhandlingarna i riksdagshuset. De är bägge tydliga med hur hemligt mötet var.

“Allt vi sa var hemligt. Inte bara för utländska intressenter, utan också för våra egna partier. Vi var väldigt noggranna att saker och ting inte skulle komma ut. Hade jag fått reda på att Bildt gick och babblade, då hade jag blivit väldigt irriterad”, säger Per Ahlmark (FP) till Aftonbladet.

Carl Bildt sa i intervjun att:

“Sådan här rapportering får jag varje dag [från/på] mitt bord från våra ambassader”.

Carl Bildt är “trustee” i det amerikanska Rand Corporation en thinktank med inriktning mot bla militära frågor. Han är även rådgivare till amerikanska Council on Foreign Relations samt har deltagit vid sammankomster i Bilderberggruppen och Trilaterala Kommissionen.

Se inflytanden [Vetapedia, NNDB]

Se Aftonbladets reportage


Rand Corporation: www.rand.orgSå här kan du stötta Newsvoice

 • Ja hugaligen, de klubbar Bildt är med i gör allt annat än verkar för demokrati och folkstyre samt genomlysning av makten.

 • Vore intressant om Carl Bildt även kunde läcka lite hemliga uppgifter till svenska folket. Hur kunde Bildt veta nästan omedelbart (innan någon undersökning av fartyget gjorts) att Estonia sjönk pga av att bogvisiret lossnade?

  När Carl Bildt pratade om “The New World Order” 1992, vad menade han?

  http://www.youtube.com/watch?v=jE36Ud3llgk

  Vad menade Carl Bildt när han redan dagen efter terrordåden den 11 september 2001 skrev att “Nu lever vi en ny värld…..Nu måste vi söka nya vägar.” Är den nya världen invasionskrig i all evighet och total övervakning av världens alla medborgare?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10231346.ab

  Framför allt, vad sägs på de hemliga Bilderbergsmötena? Vad beslutas när man sammanträffar i “Counsil of Foreign Relations”?

  Vad beslutas när Carl Bildt(M) och Urban Ahlin(S) träffas i “exklusiva maktklubbar”?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15647530.ab

 • Om Carl Bildt gav hemlig information till främmande makt kan man nog vara rätt säker på att han också fick hemlig information från främmande makt och varför inte även “instruktioner”? Vad var exempelvis hans egentliga roll, inte mins i egenskap av moderaternas “säkerhetspolitiska expert” och medlem i Ubåtsskyddskommissionen, under 80-talets så kallade “ubåtskränkningar” som både officiellt och senare inofficiellt ansågs enbart ha utförts av Warszawapakten/Sovjetunionen?

 • Spelar ingen roll han är en globalist och frekvent besökare av Bilderberger mötena. Sedan länge är det känt att han för Globalisternas agenda framåt(världsregering).

  Om detta är nytt för dig. VAKNA

 • Man får hoppas någon med rätta ansvaret reagerar mot den typen av “läckor”. Ser till att förutsättningarna för att läcka selektivt mot allmänhetens bästa intresse elimineras på enklaste sätt. Rösta på det man känner är rätt 🙂 Sedan är det svårt veta i den här artikeln kanske vad som kunde vara skadligt eller vad som kunde vara bra för allmänheten. I USA finns enorma krafter, bra och dåliga. Man får bara hoppas det var de bra krafterna som fick ta del av läckaget. Det kan ändå vara kontroversiellt och kanske svekfullt vara med i täta samtal på hemmaplan och sedan läcka ut dem bakom ryggen på dem man samtalade med, aj aj.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *