Kaos inom etablissemanget i Finland – Tre läkare angrep påstådd nytta med vaccin

publicerad 12 april 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Vaccin kritik i FinlandIbland händer det oväntade, tex när etablissemanget ifrågasätter sig självt. Tre finska läkare har med enad front ifrågasatt den påstådda nyttan med barnvaccin. Reaktionerna kom omedelbart.

Text: Torbjörn Sassersson

Vändningen skedde i rikstäckande finsk TV den 10 april 2013 när tre läkare gick ut och berättade att vacciner är osäkra och att de aldrig skulle vaccinera sina barn med några vacciner överhuvudtaget. Grindvakterna hann inte stoppa uttalandet innan sändning. Då blev det kaos.

Linda Karlström redaktör för informationssajten Vaccin.me om vacciner och deras biverkningar bevakar nu händelseutvecklingen i Finland. Hon översätter från finska till svenska för att ge oss svenska läsare en bild. Idag två dagar efter sändningen börjar motreaktionerna komma. Det finska institutet för hälsa och välfärd “THL” har gått ut med en motartikel i dagstidningarna.

Det råder panik inom etablissemanget, skriver Linda Karlström i ett mail till NewsVoice. Den finska vaccinkritiska föreningen släpper ett pressmeddelande i morgon lördag där de går emot THL. Karlström ska översätta pressmeddelandet.

Linda Karlström påpekar att vaccinförespråkarna inte ens märker hur de säger emot sig själva. Sjukvården i Finland får varje dag in barn med neurologiska skador, men eftersom barn får så mycket vaccin i Finland finns inget orsakssamband, resonerar de.

Läs mer:  Finska läkare ifrågasätter vaccin: ”Jag skulle inte vaccinera mina barn alls!”

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: vaccin
 • Fast den vinkling på det finska reportaget som återges här tar inte med all relevant fakta från programmet (har inte lagt några personliga värderingar i detta, annat än att jag tycker att om man skall kritisera eller kommentera ett tv-program bör ALL information om programmet komma med).

  Tv-inslaget är en massiv kritik av vaccinkritikerna, där det bl.a. påpekas att om nu dessa vaccinkritiska läkare får in så många fall av biverkningar, så har de ju en skyldighet att rapportera detta, och då skulle dessa fall ha blivit utredda och finnas med i biverkningsstatistiken. I inslaget backar också de vaccinkritikerna lite till att “man kanske kan vaccinera, men det vore ju bättre om man väntade till efter tre års ålder när immunsystemet är mer utvecklat”. Så inte ens de vaccinkritiska läkarna som intervjuas är helt anti-vaccin. Det påpekas också, flertalet gånger, att eftersom barn får många vaccinationer under sitt första år, och neurologiska sjukdomar kan debutera under samma tid, så är det inte alls omöjligt att orelaterade neurologiska symptom debuterar inom relativt nära anslutning till någon vaccinering. Och att det finns en mänsklig tendens att koppla samman orelaterade saker för att man vill ha en förklaring för det okända och oförklarliga.

  Så att hävda att man får autism av vaccin är felaktig fakta. Inga av de studier som gjorts har på ngt sätt visat att det är så. Ingen. Wakefields studie är inte ens värd att nämnas vid namn då den på alla sätt är missvisande och felaktig. Mer att läsa om det här: http://leftbrainrightbrain.co.uk/2011/04/15/studies-on-the-autism-vaccine-hypothesis/ eller mer specifkt om Wakefield; http://www.gmc-uk.org/Wakefield_SPM_and_SANCTION.pdf_32595267.pdf

  Och angående storbrittaniens utbrott kan man läsa mer hår; http://blogs.telegraph.co.uk/news/tomchiversscience/100210964/mmr-does-not-cause-autism-the-swansea-measles-outbreak-shows-the-damage-this-idiotic-scare-has-caused/ Dvs att barn har hamnat på sjukhus för att de har fått mässlingen. Att inte vaccinera mot ngt som kan leda till döden är ett underligt sätt att resonera (har har jag lagt in min egen synpunkt).

  “Mässling är enligt smittskyddslagen en anmälningspliktig sjukdom. Just under själva sjukdomen är mässling den barnsjukdom som påverkar allmäntillståndet mest. Hos vuxna är det en farlig sjukdom som obehandlad kan leda till döden.” källa wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4ssling)

  • Vet inte om du hänvisar till det finska programmet eller om du försöker återge det du anser vara fakta. För ordningen skull vill jag komma med några klarlägganden.

   Att hävda att man INTE kan få autism av vaccin är felaktigt. Inga av de studier som gjorts har på ngt sätt visat att det är så. Flera innehåller felaktigheter, bl a en stor studie från Danmark, och är dessutom betalda av industrin. Några av dessa studier styrker till och med sambandet t ex en från Japan.

   Före detta chefen för NIH Bernadine Healy erkände för något år sedan att det inte finns några undersökningar på barn som drabbats och efterfrågan sådana. Det vill säga, om vaccin ligger bakom autism är en öppen fråga.

   Det finns ganska mycket som talar för att så är fallet. Inte minst de tusentals föräldrar som hävdar ett samband och de skadestånd föräldrar fått i USA.

   Antalet barn med autism och autismrelaterade sjukdomar i USA är nu 1 av 88, i vissa stater 1 av 50. Samma i Storbritannien. Autism räknas som en epidemi.

   Dödligheten i mässlingen är mycket låg och var så långt innan vaccinet infördes. 1930 dog fler av åsknedslag än av mässlingen.

   De som haft mässlingen, som jag, är skyddade resten av sitt liv.

   Wakefield har aldrig gjort en egen studie. Du syftar nog på Wakefield et al. (de var 13 forskare) och deras studie från 1998 som presenterades i Lancet som drogs felaktigt bort efter påtryckningar av industrin och myndigheter.

   Studien står sig fortfarande och bekräftades nyligen av en ny studie. Den har för övrigt aldrig hävdat något samband mellan autism och vaccin utan mellan tarminflammationer och mässlingsvirus. En viss skillnad.

  • Svar till Ru 4real:

   Nu är ju inte denna artikel någon recension av programmet. Artikeln är snarare ett inspel eller en notis, med vidarelänkning till min recension på Vaccin.me. Att kräva att ALL information bör komma med om man ska kritisera eller kommentera är för övrigt helt orealistiskt. Då skulle man ju bli tvungen att återge precis hela produktionen? Är det inte upp till den som har åsikter eller kommentarer att välja ut vilka delar man vill kritisera?

   För övrigt har du helt rätt i att programmet gör allt för att trycka ned vaccinkritikerna och lyfta fram industrins lakejer. Du tycker inte detta är orättvist då? Jag gjorde mitt bästa för att balansera orättvisan då jag skrev artikeln på Vaccin.me. Och jag vill understryka att jag tog med vaccinkritikernas åsikter, bland annat just detta med neurologiska sjukdomar.

   För övrigt har du fel i att “inte ens de intervjuade läkarna är helt anti-vaccin”. I början ser du en äldre läkare, tillika homeopat, som säger att hon aldrig skulle ge ett enda vaccin till något av sina barn, därför att biverkningarna är helt oacceptabla. Att någon av dem säger att det är försvarslöst att vaccinera barn under tre år behöver inte betyda att alla tycker att man ska vaccinera barn över tre år.

   Du utgår i ditt resonemang från att vacciner skyddar mot sjukdom. Du tror alltså att om man vaccinerar sig är man skyddad från att dö i mässling. När USA:s medicinska institut är 1986 startade sin systematiska genomgång av all befintlig forskning gjord på vaccinationer, i syfte att skapa en lista på alla de biverkningar som vacciner åstadkommer, så att de skulle veta när skadestånd kan utbetalas, så var en av de listade slutsatserna att vacciner åstadkommer mässling samt död i mässling.
   http://www.klokast.se/kurs/Beattie1.pdf
   http://www.klokast.se/kurs/Beattie2.pdf

 • HeHe, Låt slöjorna falla

  Linda du är min “Finska” favorit, här är mitt bidrag till att skynda på lögnens hädanfärd.

  CANCER http://www.cancertutor.com

  ATOMBOMB http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm

  Det finns inget att vara rädd för, femtekolonnarna bland oss har nu en kort stund kvar att bestämma sig om dom vill offentligt be om ursäkt och gottgöra det dom ställt till med och bli med i matchen eller kontemplera sina gärningar på en avlägsen isolerad ö bland likasinnade resten av denna inkarnation, utgång är lika med hemgång som nån sa.

  Ser fram emot att uppleva fredlig samexistens med omvärlden utan hot, tvång, lögner och se vilken potential riktiga människor har utan denna sorgliga, destruktiva kontrollmekanism själlösa individer gäckat människor med sen Hedenhös.

  Har vi nån potential eller ?

  Värna knopp och kropp så får vi väl se i vilken riktning den kosmiska grillgaffeln leder/tvingar oss HeHe

  Stigfinnaren

 • Tyvärr har de inte hört något om detta i sydöstra Wales, där ytterligare 1000 barn och ungdomar (upp till 17 år) blivit vaccinerade mot mässling idag. Flera tusen Walesiska barn har vaccinerats de senaste dagarna – medan fler ’nödstationer’ sätts upp i landet. 40.000 barn i Wales skall vaccineras enligt myndigheterna. Sedan står barnen i England och Skottland på tur. Och på TV-nyheterna är Dr Wakefield på tapeten igen ..i negativ bemärkelse. Just nu, missade vem det var (troligen ngn från Dep of Health) som blev intervjuad, men han sa’ bl a att, förutom att han hade haft helt fel betr MMR-vaccinet, Dr W hade jobbat på ett tredje klassens sjukhus i London och dessutom fått sin läkarlicens indragen osv ..och alltså knappast värd att lyssna på. Så otäckt det är att etablissemanget har sådan makt att vitt kan bli smutgrått på minuten!! Mega-inkomster för Big Pharma är viktigare än barns hälsa! 🙁

 • Wow. vilka fantastiska kvinnor 🙂 Dörren är ju redan öppen och öppnad av Wakefield. Dessa fantastiska kvinnor bara klev in genom dörren och gjorde ett fanatastiskt jobb med enormt beröm godkänt. Fler kommer att våga vara modigare nu…eller hur…. 😉
  De som ifrågasätter , ja de bråkar ju bara med sig själv och visar till oss alla hur de mår i sitt inre och vem de är som person. Det finns plats för oss alla, för allas åsikter. Det ska bli så underbart att se fler modiga människor kliva in genom denna redan öppna dörren.
  Tänk så skönt det skulle vara för dig som funderar och överväger den tanken. Det skulle kännas som om flera kilo tunga stenar avlastades från dina axlar…eller hur…;-) Det skulle kännas som om du blev …FRI….tänk tanken äntligen fri…jag vågade säga mina åsikter mina egna forskningsresultat som jag fram till nu hållit tyst om men som många i detta ekonomiska ekorrhjul är fullkomligt medveten om… Är det ej så?
  Nå…hjärtligt välkommen att kliva in…till friheten…till kärleken…till sanningen…till livet… 🙂

 • Härligt med rakryggade människor, för det är vad dessa läkare är i första hand. föräldrar som vågar sga ifrån äntligen!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *