Kaos inom etablissemanget i Finland – Tre läkare angrep påstådd nytta med vaccin

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 april 2013
- Torbjörn Sassersson

Vaccin kritik i FinlandIbland händer det oväntade, tex när etablissemanget ifrågasätter sig självt. Tre finska läkare har med enad front ifrågasatt den påstådda nyttan med barnvaccin. Reaktionerna kom omedelbart.

Text: Torbjörn Sassersson

Vändningen skedde i rikstäckande finsk TV den 10 april 2013 när tre läkare gick ut och berättade att vacciner är osäkra och att de aldrig skulle vaccinera sina barn med några vacciner överhuvudtaget. Grindvakterna hann inte stoppa uttalandet innan sändning. Då blev det kaos.

Linda Karlström redaktör för informationssajten Vaccin.me om vacciner och deras biverkningar bevakar nu händelseutvecklingen i Finland. Hon översätter från finska till svenska för att ge oss svenska läsare en bild. Idag två dagar efter sändningen börjar motreaktionerna komma. Det finska institutet för hälsa och välfärd “THL” har gått ut med en motartikel i dagstidningarna.

Det råder panik inom etablissemanget, skriver Linda Karlström i ett mail till NewsVoice. Den finska vaccinkritiska föreningen släpper ett pressmeddelande i morgon lördag där de går emot THL. Karlström ska översätta pressmeddelandet.

Linda Karlström påpekar att vaccinförespråkarna inte ens märker hur de säger emot sig själva. Sjukvården i Finland får varje dag in barn med neurologiska skador, men eftersom barn får så mycket vaccin i Finland finns inget orsakssamband, resonerar de.

Läs mer:  Finska läkare ifrågasätter vaccin: ”Jag skulle inte vaccinera mina barn alls!”

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: vaccin