Författaren till boken “Utan media kan du inte starta ett krig” Jan-Olof Rönn bortgången

publicerad 28 maj 2013
- av Peter Pettersson

Utan-media-inte-starta-krig“För kännedom kan jag meddela att medieexperten och författaren till boken “Utan media kan du inte starta ett krig”, Jan-Olof Rönn, tyvärr avled den 20 april i år. Enligt uppgift ska dödsorsaken ha varit cancer”. / Peter Pettersson, förlagsredaktör Anarchos

Jan-Olof Rönn arbetade som lärare, rektor, samtalsterapeut, konsulthandledare för chefer. Han hade uppdrag att utvärdera skolor och organisationer samt studerade medierna i mer än femtio år. Han anlitades som föreläsare på lärarutbildningar, Journalisthögskolan i Göteborg, Handelshögskolan i Göteborg, rektorsutbildningar, folkhögskolor och intresseföreningar.

År 2011 gav han ut boken ”Utan media kan du inte starta ett krig”.

Bokus


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Den som låter sig styras av rädsla, är i slutänden den som förlorar sin själ. Den som kämpar väl, vinner sin själ. Och då kan rädsla inte heller få grepp. Vad som sker med samhället däremot, beror på om den som kämpar väl gör det ensam, eller får stöd av många andra Ena, som inte accepterar tyranni.

 • Jag förstod genast efter att Stieg Larsson hade avlidit att det var ett märkligt samband mellan de många fel i samhället som han beskrev och de krafter som till varje pris vill förhindra att människorna ska börja begripa hur Sverige fungerar bakom kulisserna.
  Larssons trilogi var mycket mer än tre spännande böcker!

 • Tyvärr verkar det vara så att de människor som står upp mest för den mänsklighet som vi ser
  är på undergång, också drabbas av sjukdom och död i högre grad än andra. Det ser ut att vara en internationell trend och i USA dog en av de mest lästa undergroundförfattarna, fokuserad på att avslöja samhällets dolda sidor, av en injektion i samband med att han skulle operera sitt knä. Här i Sverige finns många exempel, Eva X Moberg(ej att förväxla med författarinnan Eva Moberg) var för tio år sedan en av Sveriges mest lysande journalister, samtidigt den utan jmf mest radikala, hon kallades en ny Ulrike Meinhof – men efter att ha fått jobb på Aftonbladet och viktiga journalistpriser fick hon en snabbt verkande cancer och dog. En liknande sak hände med dr Erland Goldman, som dog för tio år sedan. Det var 5 dagar efter att han accepterat att delta i TV för att avslöja vissa händelser staten absolut vill hålla i det dolda. Hjärtat upphörde att fungera – men obduktionen konstaterade att inget fel fanns på hans hjärta. En annan läkare vars dödsfall kan ses som önskat för vissa intressen var dr Olle Hansson. Historien började i Japan där man hade en medicinskandal som skapade omfattande sjukdomsproblem för offren. Det var ett av CIBA:s preparat som var orsaken. Han ställde upp som expert och offren fick miljoner i skadestånd samtidigt som CIBA fick dra in dessa och andra liknande medicin i de flesta länder. Det förorsaka 100-tals miljoner i förluster och Olle Hansson gick vidare i sin kamp emot medicinjättarna för att avslöja deras sjukdomsskapande mediciner. Tillsammans med andra läkare bildades en organisation i Sverige – han började skriva boken “CIBA-Geigy inifrån” – men snabbt efter det drabbades han av en cancer som snabbt dödade honom. Men läkarkompisarna färdigställde ändå boken som finns på biblioteken. En annan som började avslöja hemligheter var professor Lars Kristiansson. Det var ungefär vid samma tid. Första hälften på 1980-talet. Han fick en halv sida i GT varje vecka men det tog snabbt slut efter att han fick cancer och dog. Vill man veta mer om snabba dödsfall bland de som vågar protestera emot. medicinjättarna kan man läsa dr Peter Rosts bok “Sjuka pengar”. Han har verkligen förrått deras verksamhet eftersom han varit VD i både Sverige och USA för ett par av dessa farmaceutiska multinationella företag. Från honom får man en utökad förståelse till vad de representerar – och hur samhället fungerar.

  • Skrämmande läsning.

   Man kan lägga till Stanley Kubricks hastiga bortgång i hjärtinfarkt 7 mars 1999 några månader innan hans sista film Eyes Wide Shut hade världspremiär den 13 july 1999. Han dog alltså under produktionen. Filmen målade upp en bild av hur en rik amerikansk elit förlustar sig i rituella perversiteter.

   Vår egen Stieg Larsson dog under liknande omständigheter, plötslig hjärtinfarkt. Han skrev alla tre böckerna i Millennium-trilogin innan han gav ut den första. Han lär ha varit ständigt orolig för sin säkerhet. Han visste att han skulle krossa den fina bilden av Sverige.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *