Världsrekord i valfusk i Venezuela?

publicerad 11 maj 2013
- Elisabeth Avendaño

När Nicolás Maduro tog över efter Hugo Chavez (1954-2013) i Venezuela försvann tusentals lådor med röstsedlar berättar Elisabeth Avendaño för NewsVoice. Klicka på bilderna ovan. De sägs bevisa att tusentals röstsedlar bränts upp på landsbygden.

Text: Elisabeth Avendaño

Jag tror inte att man i Sverige riktigt har kunskap eller insikt för att se och förstå dimensionen av vad som händer här nere. För regeringarna i dessa så kallade “folkdemokratier”: Venezuela, Bolivia, Ecuador, Kuba och Argentina, existerar lagen enbart för motståndarna.

Valfusk är oerhört vanligt och svårt att bli av med. De som sitter vid makten vill sitta kvar till varje pris. Deras politiska åsikter resulterar i en alltmer utbredd fattigdom och korruption och en ofta okontrollerbar inflation samt brist på basvaror av olika slag, som tex mat och reservdelar till importerade bilar och maskiner.

Anledningen till att de klamrar sig fast som kardborrar vid makten ligger oftast i deras förflutna. Under sina respektive regeringar har de brutit mot så många lagar, stulit, mutat och ackumulerat så mycket privat rikedom till sig och sina medhjälpare, begatt så många brott och utovat så mycket korruption, att om de mister sin makt över systemet och en verkligt demokratisk regering kommer till makten skulle de omedelbart kunna åtalas, dömas och hamna i fängelse.

ArcanumSkolan 2024

Det har redan hänt i Brasilien under Dilma Rousseff, där flera ministrar nu hamnat i fängelse för korruption. Så det går att lösa om vilja finns. Min son Fernando tyckte att artikeln jag skickade till dig borde publiceras i Sverige, men trodde inte SvD skulle vilja göra det. Han anser att många svenska journalister som täcker dessa länder tyvärr också, medvetet eller omedvetet, stöder dessa regeringar. De kan ha vänstervridna idéer och bakgrund.

Text: Elisabeth Avendaño, mail: elisavendano [at] gmail.com

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hej Björn!
  1. Vilken debatt??
  2. Säpo agent! Du överskattar mig.
  3. WTC? Jag vet bara att det inte var jag som bär ansvaret för det som hände med WTC.
  4. Du verkar veta så mycket så Du kan väl berätta sanningen för oss andra fåkunniga.

  • Den här debatten naturligtvis, där du ställde frågor och sedan försvann.
   SÄPO agenter är inte smartare än många andra.
   Varför skriver du att du inget ansvar har för 911?
   En riksdagsman vid namn Ove Sviden blev utkastad ur riksdagen med buller o bång när han sa sanningen, nu vill du ha mig till samma påle.
   Den sista meningen var både punkterna 3 o 4.
   Jag vet naturligtvis ingen absolut allt täckande sanning men jag vet vad DN skrev och vad

   • Angreppet mot Afganistan motiverades helt utav wtc händelsen.
    Kanske var det motiverat att låta tusentals och i förlängningen hundratusetals människor dö.
    Kanske var alternativet ännu värre?
    Vad tror du?
    Det kallas i vilket fall en false flag operation.
    Den svenska flottan skickade ut en expedition till Archangelsk 1702 för att ge ryssarna på moppen. För att lura ryssarna hissade de hollänsk flagg.
    En grupp ryssar som rott ut till svenskarna undrade, varför har ni så mycket kanoner ombord,holländarna hade ju handelsskepp.
    Vi skall till medelhavet och där finns turkiska pirater…
    Så nu vet du vad det ordet betyder.
    Vad jag inte vet är om du är SÄPOagent,men det skulle du isåfall ändå inte erkänna.
    Detta har med Venezuela att göra eftersom Capriles är utsatt för djävulens propaganda.
    Kan det ha varit djävulen som ordnade med raserandet av WTCkomplexet.

 • Jag är förvånad över reaktionerna på Avedanos inlägg om valet i Venuzuela. Hon måste ha trampat på någon öm tå.
  Jag är imponerad över hur många i Sverige är experter på Sydamerika och dess ledare.
  Men jag skulle önska att man uttryckte sig lite mer nyanserat så man förstår och berättade vilket underlag man har för sina utsagor. Jag vill gärna lära mig mer.
  Kjell Holmsten tex hur vet du att pensionsbesparingar aldrig skulle konfiskeras i Venuzuela, Kuba eller N.K. Nordkorea?. Måste erkänna att jag inte omedelbart fattade vem som avsågs med G.P.
  Björn!
  Vem har kapat vårt land? Vad är moderöder och vad är neocons? Jag är inte ironisk. Jag förstår verkligen inte.

  • Margareta, jag skulle gärna vilja ha svar på min fråga om WTC!
   Karin skriver vilka neocons är.
   I folkmun i Usa kallas dom något som man inte får prata om…
   Neo betyder ny, ny som i nya moderaterna=rödingar, kommunister,globalister,etc.
   Låt oss börja på hur du ser på WTC!

   • Om nu Margareta verkligen är intresserad och inte en regerings/Säpoagent, varför deltar hon inte i debatten?
    En regeringsagent/SÄPO är Jan Eriksson med adress jan.ericson@riksdagen.se
    Han har betalt för att förlöjliga sanningen, är Margareta samma mynt?

 • I Sverige försnillade G.P runt 260 miljarder från det arbetande folkets pensionsbesparingar! Skulle aldrig ske i Venezuela, Kuba, N.K mfl. Varför är det ingen som ställer politikerna mot väggen. Vfö JAAS? – J.Wallenbergsintressen. Krigsindustrin bland de största i världen och snart NATO och detta sker utan att det debatteras innan de sk fria valen i den fria demokratin i Sverige.

 • Spik i foten!
  Jag har med stigande förundran följt kommentarerna som på följt Avendanos inlägg och foton.
  Det kommer mig att tänka på Hasseochtages sketch, där vad än Tage påstod så hade Hasse upplevt något värre.
  Jag vill absolut inte påstå att vi lever i den bästa av världar här i Sverige. Men lite ödmjukhet skulle man ju kunna visa mot någon, som jag förstår levt och verkat i den region som hon beskriver.

  Det ju inte första gången i historien vi misstar oss på ledares goda intentioner eller gör oss föreställningar som inte håller för verkligheten.

  Vi älskar diktomin höger och vänster. Har vi en gång försvurit oss till endera sidan så kan inget gott per definition komma från den motsatta.

  Jag tycker att det är spännande och lärorikt att läsa det Avendano skriver och det har fått mig att revidera en del av mina föreställningar om den delen av världen som hon berättar om.
  Jag noterar att Avendano sätter citationstecken ring högervriden resp. vänstervriden.
  Hon använder förmodligen nomenklaturen som är vedertagen i landet.
  Det är väl så vi för enkelhetens skull etiketterar eller demoniserar politiker eller vill framstå som politiker- beroende på vilka väljare man vänder sig till.

  För att fortsätta att och travestera Hasseochtage så undrar jag vad som gjorde mest ont att under franska revolutionen bli halshuggen av en vänster eller högerpolitiker ?

  • Hej Margareta o tack for Dina kommentarer. Jag kan val lugnt saga att jag oxa blev valdigt hapen bade denna valdsamma kritik mot Sverige o att man sa okritiskt sjunger diktatorers lov, diktaturer som man inte behovt leva under, regeringar som kvaser bade tyck- o tryckfriheten, som sparkar, hotar el koper de aklagare o domare som ev kan tankas doma emot dem eller som vill forska i var deras plotsliga jatteformogenheter kommer ifran. Samma “tyckare” anser kanske att det ar toppen att riskera att avrattas el fa fangelse om man vill lamna sitt land, som tex lange var fallet i Cuba…? Sverige ar kanske inte Paradiset pa jorden och om man inte trivs ar det val bara att ta sitt pick o pack o flytta till battre platser. Venezuela tex !! Trist att hora svenskar vara sa kritiska till sitt eget land. Jamfort med manga andra lander kan jag forsakra att Ni far ganska mycket for Era skattepengar !! Jag tror att manga svenskar ar bortskamda. Jamfort med manga andra lander har Ni det otroligt bra helt enkelt. Det finns inte heller en varre blind an den som inte vill se !! MVH elisabeth

   • Först kapas vårt land, sedan blir vi rekommenderade att ta vårt pick o pack o försvinna.
    Skall detta jämföras med en spik i foten?
    Ett av de få länder som stog upp mot ondskan var Venezuela under Chaves.
    Capriles är onskans lakej.
    Dom nya moderöderna är detsamma som neocons i Usa.
    Konservativa partier finns inte längre.
    Nu en viktig fråga!!!
    Vem fällde World trade center till marken?
    Samma gäng som mördade JFK eller 19 araber?

   • Precis Elisabeth.

    Det finns inget värre än en blind som inte vill se.

    Och din inställning att om saker inte passar så skall jag ta mitt pick och pack och dra. Vad du egentligen säger är att jag inte har något inflytande eller något att säga till om i mitt eget land där jag lägger ca 75 % i skatt. “All offentlig makt utgår från folket”. Känner du till den frasen?

    Ditt omdöme är grumlat.

 • Forts. Detta har våra Caprilespolitiker givit oss.
  Mönstret går igen över hela jorden.
  Sydamerika, jag har hört att hög utlåning, samma som till Baltländerna ,Grekland, Spanien o många fler skapar kris i ländrna.
  Då köps dom upp av Caprilesfolket.
  De beter sig som djävulen själv.
  Man kommer att tänka på berättelsen om Egyptens gräshoppor.
  El diablo kallade Chaves Bush för.
  Tycker du inte det var ett kortekt uttalande?
  USA är fö. konkursmässigt.

 • Neil har sa ratt – artikelforfattaren HAR hogervriden bakgrund o hogervridna ideer! For nagon som bor o lever harnere ar det hemskt att se hur man i vansterns namn berovar samhallets fattiga alla mojligheter att oxa bli lite mer “hogervridna”, dvs fa chansen att genom hederligt arbete kunna skapa sig en framtid : utbildning, en egen egendom, (om sa bara ett hyfsat hus, en bil), rätten till utbildning o ett arbete att vara stolt over…

  Anders har oxa helt ratt: har nere existerar hoger o vanster bara pa papperet, vad som raknas ar hur mkt man kan roffa at sig av befolkningens skatter el hava in I svarta pengar, tex fran overfakturerade vagarbeten eller narkotikasmuggling. Det ar inga sondaghsskolekillar som styr dessa lander.

  • Enligt min kompis Carlos så är skatten i Venezuela 10%
   Därtill kan te.x tillkomma att arbetsgivare måste förse arbetsfordon med airconditioning.
   Det är väl inte helt orimligt om temperaturen går mycket över 30 grader??

   • Hej Bjorn ! Jag ar ingen specialist pa Venezuela, men har en del kontakter dar. Och har i Argentina talas det mkt i press o TV om vad som sker i Venezuela. Din kompis Carlos har sakert ratt. Fragan ar hur hog lonen ar, om man drar 10 %- och vad man far tillbaka pa skatten….Har i Argentina ( som forsoker ga i Chavez fotspar ) tjanar manga under 200.- dollar. Da dras ingen skatt. Men regeringen ville dra skatt pa dem som tjanar 300.- el 400.- USD. Men da blev det protester. For att kunna berakna vad som ar rimligt att leva pa o skatta for maste man ju veta litet om levnadskostnaderna i landet i fraga. Jag kan saga att det inte ror sig om nagra lyxloner precis o att manga arbetare lever valdigt knapert. Tror det ar annu varre i Venezuela, annu storre fattigdom o manga lever pa sma bidrag (= sakra roster), istallet for utbildning o valbetalda jobb. Ledarna i dessa “folkrepubliker” blir daremot snabbt ohemult rika o bade de sjalva o deras slakt o vanner har stora konton i olika skatteparadis el i Schweiz. Har i Argentina ar det pengar som BORDE anvants till att forbattra vagarna, reparera jarnvagar, gora kanaler for att undvika oversvamningar, betala pensioner o laraloner….
    Har har oxa de flesta lastbilar o bussar luftkonditionering. Sommartemperaturerna kan bli over 40 C. Men de flesta arbetare har nog “djurdrivna” arbetsfordon harnere….. MVH elisabeth

    • Elisabeth.
     Intressant att höra lite av vardagen i Argentina.
     Men tänk jag tycker man känner igen sig i Sverige.
     Här har riksdagsmännen dels bra betalt och väl tilltagen pension.
     Det har dom gett sig själva.
     Vilka skurkar är egentligen störst?
     De i Argentina eller dem i Sverige.Chaves, fast jag är högervriden, ser jag som en bra människa som osjälviskt arbetat flr sitt folk mot angreppen från komunisterna, numera omdöpta till globalisterna.

     • Hej Bjorn ! Visserligen ar jag inte helt insatt i vad som hander i Sverige nu, eftersom jag bott utomlands valdigt lange, men en del foljer jag i alla fall med….Jag tror anda inte att man kan jamfora regeringarna i Argentina o Venezuela med den svenska. Jag har last om litet mygel o Ljugholt o stora fallskarmar o sa, men vad skulle Du saga om Du fick hora att Fredrik o hans narmaste familj o vanner smugglat ut tusentals MILJONER i skattepengar till hemliga konton i Schweiz el till olika skatteparadis ? Pengar som skulle gatt till att underhalla vagar, jarnvagar, skolor, sjukhus, eller till att betala Sveriges folkpensionarer..? Eller att regeringen gav order om att stanga de tidningar som dristar sig att vara kritiska ? Eller att Fredrik “flyttar” pa domare o fiskaler som vagar rota i hur han plotsligt kunnat kopa sig en massa lyxbilar, privata flygplan, vaningar pa Ostermalm, lyxvillor i Djursholm, stora jordegendomar….? For att bara namna nagra expempel pa vad Chavez o var egen Christina Kirchner agnar sig at.
      Jag tror att det fanns manga mycket fattiga i Venezuela nar Chavez kom till makten och att han verkligen hjalpt dem till ett battre liv. Men samtidigt har han pa manga satt gjort Venezula till en diktatur som inte langre kan producera mat till sitt eget folk. Dar finns sedan senaste valet ingen fri TV, den sista TVkanalen som vagade kritisera regeringen stangdes efter valet nar Capriles ifragasatte valets legalitet. Att Chavez osjalviskt arbetade for sitt folk ar den bild han sjalv och hans anhangare vill ge. Aven Christina vill framstalla den bortgagne Nestor Kirchner som nagon som gav sitt liv for folket. Jag tror att man ska vara en mycket speciell o kuvad manniska om man vill leva under dessa korrupta regeringar dar lagen bara galler for undersatarna och de enda som blir rika ar de styrande. Bade Chavez o Cristina “hjalper” de fattiga med bidrag, men de hjalper dem inte att ta sig ur fattigdomen genom mojligheter till hogre studier eller yrkesutbildning. De fattiga ar funktionella bara sa lange de ar fattiga, beroende av regeringens allmosor o sa lange de rostar ratt…

      Att Chavez skulle arbetat MOT kommunisterna ar val inte riktigt sa : han underhaller tex Castros regering pa Cuba med venezolanska oljepengar o skickade aven vaskor fulla med dollar i privatflyg hit ner for att finansiera Kristinas valkampanj…tyvarr rakade en av dessa vaskor av misstag oppnas i tullen – regeringen glomde att ge order om att den skulle fa passera obemarkt….Chavez familj ar nu oxa ohemult rik, liksom Kirchners o deras vanner. Jag skulle vilja saga att there is more to it than meets the eye. Dessa nivaer av korruption, attacker mot tryckfrihet o mot rattsvasendet o mot privat agande tror jag ar mkt svart att forestalla sig om man inte bott harnere en langre tid. MVH elisabeth

      • Pengarna du nämner som går utomlands är de privatiseringar som sker. Offentliga verksamheter säljs till utvalda till underpris. Skillnaden mellan länderna är att i Sverige så kommer inte saker till ytan. Vi betalar mest skatt i världen, men ändå går allt åt pipan.

       Jag skulle nog vilja ställa frågan, om inte skattetrycket är ett mått på samhällets korruption? Ju högre tryck, desto mer inflytande att hålla locket på.

      • Vad tråkigt att se en så dåligt underbyggd artikel och att folk sväljer så mycket okritiskt! Jag vet knappt var jag ska börja!! Det händer faktiskt att folk skor sig i andra länder också! Göran Persson hade plötsligt råd att köpa sig “Torpet”, t ex! Remember? Både W Bush och Obama har en privat liten förmögenhet på över 20 miljoner. Dick Cheney och Romsfeld över 100 miljoner. (Man hittade inga privata miljoner från Ghadaffi, by the way!)

       “Men samtidigt har han gjort Venezuela till en diktatur som inte LÄNGRE kan producera mat till sitt eget folk”. Har du glömt Caracas 1989 (sk. Caracazo), när de fattiga bland folket tröttnade på svek, svält och storpolitik och gjorde uppror? Man skickade då “säkerhetsstyrkor” till att beskjuta sin egen befolkning. Chávez, själv soldat, tyckte det var upprörande att använda armén, (som ju ska försvara folket mot yttre hot!) till att skjuta sina egna och beslöt sig för förändring. (Misslyckat kuppförsök -92)

       Sedan han blivit vald till president fick folk bl a rösta om en ny jordreform, vilket innebar att många hektar oproduktiv beslagtogs (stals tycker en del, förstås) och odlades upp. Mao en ökning i matproduktionen.

       “Där finns… … ingen fri TV, den sista kanalen som vågade kritisera regeringen stängdes efter valet när Caprilles ifrågasatte valets legalitet”. Var har du fått det ifrån??
       95 % av television o press i Venezuela är privatägda och står med oppositionen, dvs Caprilles! De enda kanaler som är pro-Chávez är VTV och Telesur! Kanske någon ytterligare har tillkommit. Titta här och räkna själv! (Inte för att jag tycker Wikipedia är opartisk eller ens pålitlig, men de kan väl inte ljuga om allt?)
       http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_television_networks_in_Venezuela
       Dessutom sade Caprilles redan FÖRE valet att han inte tänkte godkänna valresultatet! Han kände väl vartåt vindarna blåste…

       Bostäder har byggts, fabriker har startas för inhemsk produktion av traktorer, t ex. De fattiga har fått tillgång till gratis sjukvård, skolor och utbildning. Gratis universitet och många positiva projekt har startats, t ex den “bolivarianska orkestern.Vinsterna från oljan har kommit fler tillgodo. T.o.m subventionerade oljepriser till en del fattiga i USA!

       Under hans tid hölls det 12 olika val!
       http://www.ultimasnoticias.com.ve/noticias/tuvoto/noticiaselectorales/elecciones-durante-13-anos-del-gobierno-de-chavez.aspx
       När fick vi rösta om lagförändringar? Fick vi rösta om att svensk lag ska stå under EUs? (Vilket den gör sedan Lissabonavtalet trädde i kraft) Fick vi rösta om att endast mediciner och örter som är godkända av EU får säljas? (sedan maj 2012) Nu vill EU totalt förbjuda fröer och sticklingar från egna plantor.
       [censurerad länk]

       Dvs endast sorter som finns med på EUs godkända och dyra sortlista ska få odlas, i din egen trädgård. Sådan plantor som tagits fram av Monsanto, du Pont och andra storföretag som har råd att betala för registreringen. Alltså inte mormors gamla dillsorter eller ens farmors luktärtor! Upp till 2 års fängelse om du vill sådina egna frön! Får vi rösta om det, tror du? Tycker du att detta är mer demokratiskt än Venezuela???

       Förresten: Obama vann själv med en “jordskredsseger” på 51,1 %. USA erkände fusk med det elektroniska röstsystemet när W Bush blev vald. Man dömer andra som man känner sig själv!

       • Hej Karin o tack for Dina kommentarer till mitt inlagg ! Men en del av det Du ar sa saker pa tror jag nog anda att Du har fatt litet om bakfoten. i Venezuela HAR de faktiskt expropierat de regeringsfientliga TV kanalerna, vad Wikipedia an sager. Kanske ar den delen av Wikipedia dar Du informerar Dig inte ar helt updated ? Det beror ju oxa pa vem som skriver inlaggen….Inte heller tror jag att man riskerar fangelsestraff for att sa farmors luktartor i Sverige. Jag har namligen manga vanner i Sverige med egen tradgard el kolonilott. Daremot har Du helt ratt i att Monsanto forsoker fa igenom lagar om patent pa massor av olika sadeslag, bade harnere o i andra lander, vilket ar upprorande, speciellt eftersom de sadeslag de patenterar oftast ar GMO gròdor, vilket innebar att de kan besprutas med glyfosat o annat godis, som bade gor folk i omgivningen sjuka och dessutom skapar resistenta ogras.

        Jag vill givetvis inte ta Goran Persson i forsvar, jag tyckte oxa det lat markligt med hans nyinkopta gard, men kan inte nagot om bakgrunden till hans personliga ekonomi, sa det vill jag inte “tycka” nagot om.

        Nar jag hor hur kritisk Du ar mot Sverige…kanske borde Du fundera pa att utvandra till folkparadiset Venezuela el kanske rent av till Cuba….? Sjalv har jag bara bott i Argentina i lite over 40 ar, besokt Chile, Brasilien, Uruguay, Peru o Colombia upprepade ggr o har nara vanner i alla dessa lander, liksom flera kontakter i Venezuela, men via Wikipedia ar Du sakert mkt mer valinformerad an jag !
        MVH elisabeth

        • Elisabeth.

         Din naiva inställning till lagar och dess tillämpningar skrämmer mer än något annat.

      • Jag tror att du är en bra människa Elisabeth.
       Men jag tror också att du är offer för Capriles propaganda.
       Sådan typ av propaganda förekommer överallt.
       Du skriver te.x Ljugholt, men han togs bort av den verkliga makten, det är iallafall vad jag tror.
       Alla partier i sverige är konformistiska

       till den verkliga makten.
       Det vi lever i här i Sverige är en demokratur.
       Du kan söka på irdet i wikipedia

       • Forts. Som Karin mycket riktigt skriver, dom kan ju inte ljuga hela tiden.
        Capriles är globalisternas man.
        Det är globalisterna som ligger bakom massinvandringen i Sverige och inte har folket här fått rösta om den.
        Skulle det vara omsorj om flyktingar hade många fler kunnat hjälpas på hemmaplan.
        Agendan är att förstöra Sverige och dom arbetar hårt på detta.
        EU är det nya Sovjetunionen, Sveriges tillgångar skall snabbt exploateras, se på gruvnäringen.
        Kvar blir ett förgiftat land och skulder till bankmaffian, Caprilesfolket.
        Dom sa att halva jordens befolkning är förslavad, så kan vi inte ha det.
        Alla måste bli bankmafgians slavar.
        Bankmaffian är bara en omskrivning.
        Men Sverige föll utan strid.
        Skulle gärna se en som Chaves här.
        Men hur skulle det gå till?

       • Hej igen Bjorn o tack for dina synpunkter. Jag tror inte att jag ar battre el samre an Ni darhemma, daremot har jag som sagt bott harnere tillrackligt lange for att kunna forsta vad som hander i landerna runtomkring o for att kunna se var man faktiskt lyckas forbattra levnadsstandarden for sina innevanare, inte bara for anhangarna till regeringen och dess slakt o vanner. Och dessa lander ar tyvarr varken Cuba, Venezuela el Ecuador. Tyvarr inte heller Argentina, dar fattigdomen bara blir storre. Daremot har vara grannar Chile,Uruguay o Brasilien oppnat sina ekonomier mot varlden, med mer investeringar, fler mojligheter till arbete och hogre levnadsstandard for alla. Sarskilt vad Brasilien gjort : rensat upp fran narkotikaligorna i sina favelas o forvandla dem till beboeliga platser, minska antalet fattiga o oka medelklassen o tom fa korrupta minitrar i fangelse, som Dilma Rouseff lyckats med, visar att det finns hopp aven i dessa korrupta lander om bara viljan finns. Jag tror faktiskt att det var vad Capriles velat gora om han fatt chansen…men jag kan givetvis vara felinformerad…:-)

        • Vi har världens högsta skatt.
         Vi har världens största invandring.
         Vårt lands säljs ut till utvalda till underpris.
         Vi översvämmas av skräpprodukter från Kina.
         Vi har världens högsta konsumtion av lyckopiller.
         Vi har flest självmord i världen.
         Vi har varit i krig och ödelagt Afrikas mest välmående land Libyen.
         Vi ÄR i krig med Afganistan.

         Osv,osv.

 • Jag tittade på bilderna och det är sannolikt en registreringsskylt från Venezuela på lastbilen. Skylten har rätt färg och i Venezuela använder de två bokstäver och fyra siffror, medan de i Argentina använder tre bokstäver och tre siffror, och dessutom numera använder vita bokstäver och siffror mot svart botten.
  Bilderna är alltså inte från Argentina, oavsett vad bildtexten säger.

   • Ulf sagt.
    Jag dubbelklickade och förstorade upp bilden.
    Jag antecknade vad jag såg innan jag noterat vad Ulf skrev.
    Det är en bokstav och tre siffror på skylten.
    Men som bevis är ju skylten oandvändbar som bevis.
    Skulle jag själv gjort fotoserien och skylten inte varit korrekt så hade jag inte tagit med den.
    Och vad hände med fotografen?
    En sådan här händelse är väl det sista som man vill ha fotobevis på, om du nu varit riktig.

    • Om det nu fanns en fotograf som tog dessa bilder, och de är autentiska, så antar man att framtidsutsikterna är ganska bleka. Och att pixla in nya skyltar torde vara en smal sak.

     Upplägget är för uppenbart och syftar sannolikt till att ställa någon i dålig dager.

     • Man kunde drista sig till att jämföra med förklaringen att nitton araber fick World Trade center att övergå i dammform?
      Chaves skall bort.
      Statens lagar o medborgarrättigheter ändras och kriget mot terrorn var skapat…

 • Jag noterar att detta inlägget åstadkom fler kommentarer än vanligt på newsvoice. Jag måste tillstå att jag inte riktigt förstår vart de som kommenterar vill komma.
  Avendaño skriver uppenbarligen om något självupplevt och skriver väldigt tydligt. Skriver hon något som man inte får tala om? Varför dessa kryptiska kommentarer? Förstår inte riktigt vad det har med
  Avendaños inlägg att göra? Jag känner mig lite dum.

  • Flytta pekaren till bilderna, och varenda en har en bildtext som börjar med Argentina. Det känns olustigt att dra slutsatser om saker som, enligt texten, förekommit i annat land.

   Att det som skrivs mycket väl kan vara självupplevt är mycket möjligt, men det är som att se en bildtext som säger gul och bilden är röd. Det blir inte den direkta känslan av sammanhang och konsekvens. För mycket har hänt för att absorbera bilder och händelser utan viss eftertanke.

  • Man kan ju se det olika Margareta.
   Men min uppfattning är att höger o vänster handlar det inte alls om.
   Snarare isåfall ont mot gott eller vice versa.
   Kampen är alls inte ny, men djävulen har konstruerat ett system av söndra och härska.
   Målet behöver ingen tveka om vad det är.
   Totalt världsherravälde…och det är där nyheten om valfusket i

   • Forts. Det påstådda valfusket i Venezuela kommer in i bilden.
    Världen styrs av skojare och folk i allmänhet är förda bakom ljuset.
    Venezuela är ett mycket attraktivt byte ,landet är under angrepp och det är känt att det första som försvinner i ett krig är sanningen.
    Detta är motiven, vilka som ligger bakom är en känslig fråga, om än ingen hemlighet…

  • V .Kan du förklara rent ut vad du menar!
   Avpixlat är väl Sverigedemokraterna.
   Är dom högervridna?
   Vad är du själv ?

 • Så den här sidan är ett nytt Avpixlat, med högervriden propaganda? Ja, sådesså… Sverige lär bli en högerdiktatur om 10 år, om det här skitet fortsätter.

   • I Venezuela är det globalisterna som ligger på.
    Libyen förstörde dom, Afrikas rikaste land.
    Dom är experter på propaganda.
    Syrien …jag lyssnar inte på deras propaganda som även omfattar public service.
    Nazister hängs ofta ut som genuint onda människor men dom är en loj vindpust jämfört med en storm.
    Mitt i detta lever vi ni i Sverige..
    Vi är med i NATO och Jas medverkade i krigsförbryterselna i Libyen.
    All skam är borta,, vi har demokratur.

   • Ja, men man får ju också väga in att de som fortfarande lever i höger/vänster landet har sina åsikter/uttalanden vinklade på ena eller andra hållet ur det perspektivet.
    Så länge där finns folk som tror på det är det ju lite mer än en illusion, eller?

    • Neil.
     Höger o vänster Är söndra och härska.
     Höger o vänster är som en stafett där pinnen får förnyad fart vid bytet samtidigt som skulden läggs på föregående löpare.
     Just så ser det ut i Sverige/Eu.
     Men inte i Venezuela.
     Anklagelserna om valfusk härrör säkerligen från samma krafter som styr oss ,Eu.
     Chaves var för sitt land och folk.
     Jag har en kompis vars syster bor i Venezuela, hon hatade Chaves därför att skatten var så hög.
     10%!!!

    • Hjärntvätt ,kontrollerad opposition.
     Men i Syrien, Venezuela, Iran, Nordkorea, m fl sk.odemokratiska länder har dom inte grepp på, det betyder nya krig för förslavning.

     • Björn bra skrivet. Jag vidhåller att länder som står emot den politiska/bank-makteliten är folkdemokratier! Allt görs för att svartmåla och demonisera dem. Motsatsen demo-diktatur är ett fåtal som lever i överflöd på majoritetens ryggar! Titta i Sverige, S. Löfven åker tillsammans med J. Wallenberg till Bilderbergarmöte för att godkännas av C. Bildt och de andra vargarna, vad är det – Demokrati?

 • Det stör helhetsintrycket att alla bilderna refererar till Argentina. Scenariot är fullt möjligt, eller troligt, men det känns lite vid sidan om målet denna gång.

  • Fotona ar med all trolighet fran Venezuela. Dar har ju just varit val o man sager att Maduro vann med 1,59 % el nagot sadant.

   Hans “Hogervridne” motstandare Henrique Capriles begarde en ny rostrakning, da man hade starka misstankar om valfusk. Maduro o hans anhangare vagrade att rakna om nagra roster o svor istallet snabbt in den nyvalde presidenten. Det pastas tom att manga roster forsvunnit sparlost.

   Nar Capriles holl protesttal i den enda aterstaende TV kanalen som tillhorde oppositionen, brots hans tal av officella sandningar, och dagen darpa koptes kanalen upp av regeringen. Man anser namligen att Capriles popularitet okat starkt under valkampanjen tack vare hans TV framtradanden, medan Maduros popularitet sjunkit sedan han borjade vissla som en fagel for han sade att han kommunicerade med Chaves som kommit till honom som en liten fagel o onskat honom lycka till….

   Eftersom Chaves hjalpt Kirchners med stora penningbidrag till deras valkampanjer o jattelån nar deras ekonomi sviktat, har Venezuela o dess politik stort inflytande hos regeringen har o Kristina forsoker kopiera Chavez o vill garna stanga press o TV som for oppositionens talan, liksom hon forsoker tysta el ersatta de domare, fiskaler o medlemmar I Hogsta domstolen som inte domer som hon vill, eller som forsoker rota i familjen Kirchners el deras vanners privata ekonomi. Enorma korruptionsharvor kommer i dagen o de kan aventyra hennes fortsatta framfart, om hon inte lyckas tysta dem.

   Alltsa, det ar svart att forklara o sakert svart for en normalsvensk att hanga med vad som hander harnere…..mkt langt fran Reinfeldt o Löwen…

   Jag kan inte ens svara pa att fotona ar autentiska, eftersom jag inte tagit dem sjalv, utan fatt dem tillskickade per mail, men gissar att de ar sanna o att detta verkligen har hant i Venezuela. Vara lander harnere har gamla traditioner i valfusk !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *