9000 nya dollarmiljonärer på ett år

4

svt-graf-inkomstklyftor-2010Antalet dollarmiljonärer i Sverige närmar sig 70 000. På ett år är ökningen 14, 3%. Det är närmare 9 000 nya.

Under samma period har antalet arbetslösa ökat och samtidigt pressas lönerna nedåt.

Rika har blivit rikare. Fattiga har blivit fattigare. 

Även om flera svenskar fått det bättre så har de fattigaste fått det sämre. Inkomstklyftorna har ökat.

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
ruben
ruben
Gäst
27 juni 2013 kl 00:12

En bra dokumentär på kunskapskanalen som visar att de går bara åt ett håll pga. regeringarnas stöd till de ekonomiska “jättarna”. Man minskar skatten hela tiden för de som har mest inkomster och förmögenheter. Dokumentärserien heter “Why powerty”. Går även 30/6 del 8/8
Har missat de första 7 tyvärr.
De som bestämde skattelättnader ropade ut hysteriska varningar om hängmattepolitik? Om man inte stödde skatteminskning så stödde man de som ville ligga i hängmattan om dagarna. Hur roligt är inte det efter en hel dag 🙂 Sedan tror de som fått större förmögenheter automatiskt att de bör ha rätt till mer, som verkade vara en psykologisk följd. De förstår inte att de ofta levt på just de skattemedel, de inte ville betala till i slutändan.
När George W. B. som president sänkte skatterna och med skattemedel gav i princip räntebefriade lån från allmänhetens skattemedel till de största finansbolagen betygade han att det främjar landet med större investeringar och större BNP.
BNP sjönk som en sten, precis som skatterna gjorde. Ha ha, det är som vanligt svart magi man lyckas lura folk med, som de kanske till och med tror på själv.
Det är förståss något i ekonomi systemet som alltid skapar brist och inte håller i längden. När skall man inse det?

Janne
21 juni 2013 kl 18:20

Så blir det när Reinfeld får styra och ställa. Klyftorna ökar, rikare blir rika blir rikare och fattiga fattigare oavsett om det nu är rena pengar eller fastigheter.
Hela deras politik syftar till att skydda de rika i samhället och försämra för alla fattiga. Utåt sett ser allting bra ut men sanningen är någonting helt annat…

anders
anders
Gäst
Reply to  Janne
23 juni 2013 kl 09:52

Färgen på flaggan spelar ingen roll. Resultatet blir detsamma. Sossarna monterade ner mycket under 50, 60 och 70 talet. Jordbruk och små företag. Allt för stordrift och lönsamhet, vilket är en omskrivning för kontroll.

Ett exempel. I södra Halland, Knäred fanns 1968 att antal av 850 mjölkbönder. Idag finns 2 kvar.
Fundera på det ett tag.

anders
anders
Gäst
21 juni 2013 kl 17:47

Det är skattemyndighetens bedömning. Underlag för skatt osv. Tveksam grund att stå på.

Sannolikt mest fastigheter som man räknar upp med automatik och berått mod fastän realkapitalet inte motsvarar värderingen.