DN på villovägar igen – Fegt påhopp på Snowden

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 juni 2013
- Torbjörn Sassersson

DN-om-SnowdenREPLIK. DN gör det igen. Ledarsidan angriper idag fegt budbäraren med mesig opinionsbildning i artikeln: “Snowden på villovägar”. DN försöker ingjuta tvivel runt Snowden. Vi förstår det.

Ingen på DN vågar underteckna texten. Istället gullar ni med den amerikanska maktapparaten som trängt in det amerikanska folket i ett hörn, men DN är inte heller en folklig tidning utan något annat. Vad står ni för egentligen?

Några andra kommentarer om DN:s artikel hämtade från kommentarsfältet:

Det märks verkligen hur DN slingrar sig som masken på en metkrok. Man försöker inlindat prata ner Snowden samtidigt som USAs president faktiskt visat att han har byxorna nere. Men DN styrs sen länge av andra krafter än den granskande journalistiken. Har slutat premenuera och är sällan inne på webben. Var inne för att se vad DN skriver om miljonprotesterande demonstranter i Brasilien, knappt något hittar jag.
DrHelge, 15:03, 25 juni 2013

Återigen fokuserar våra kära så kallade “journalister” i väst på budbäraren och inte själva avslöjandet. Men när ALLA nyhetsbyråer, tidningar och TV ägs av stora bolag så styrs innehållet efter ägarnas önskemål. Det är som den Polske journalisten sa: det finns inga journalister i väst som vågar ställa de verkliga frågorna. De vet att det finns en gräns som de inte får korsa om de vill behålla sina kariärrer.
bezor Ta, 14:42, 25 juni 2013

Detta var ytterligare en av de dagar då DN valde att underminera sin trovärdighet som opinionsbildare. Är man klok väljer man sina strider.
Anders, 13:55, 25 juni 2013

KÄRA JOURNALISTER! FOKUSERA PÅ INFORMATIONEN SOM ÄR SLÄPPT OM PRISM ISTÄLLET FÖR SNOWDEN. Folk genomskådar svenska s.k. media (maktens megafon och ryggkliare). Förbannad vilseledning och propaganda att bara rapa Obama-administrationens upprörda gråtande skitsnack om att Snowden skulle vara spion. Han är en visselblåsande hjälte och borde fått asyl i Sverige om nu svenska murvlar upprörs så att han får hjälp av den i Sverige så förhatlige Assange att fly. KRÄKS PÅ ELITENS MURVLAR!!!
amnexis, 13:34, 25 juni 2013

Att Snowden inte vill hamna i klorna på den totalitära stat som USA har blivit är väl inte så konstigt… Ett land som systematiskt ljugit för sina medborgare och omvärlden för att få starta krig, som har godkänt metoder för tortyr, som fängslar människor utan rättegång i flera år, och som kränker mänskliga rättigheter med otillåten övervakning…
Nicklas Petersson, 13:28, 25 juni 2013. Anmäl
Jag har varit trogen DN så länge jag kan minnas, men nu är det dags att plocka bort favoritikonen från browsern och sluta köpa lösnummer. Jag kan inte påminna mig när jag läst något mer oigenomtänkt än det ovan. Jag saknar ord för ytterligare kommentarer.
Hanna Steen, 12:56, 25 juni 2013

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Snowden