DN på villovägar igen – Fegt påhopp på Snowden

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 juni 2013
- Torbjörn Sassersson red.

DN-om-SnowdenREPLIK. DN gör det igen. Ledarsidan angriper idag fegt budbäraren med mesig opinionsbildning i artikeln: “Snowden på villovägar”. DN försöker ingjuta tvivel runt Snowden. Vi förstår det.

Ingen på DN vågar underteckna texten. Istället gullar ni med den amerikanska maktapparaten som trängt in det amerikanska folket i ett hörn, men DN är inte heller en folklig tidning utan något annat. Vad står ni för egentligen?

Några andra kommentarer om DN:s artikel hämtade från kommentarsfältet:

Det märks verkligen hur DN slingrar sig som masken på en metkrok. Man försöker inlindat prata ner Snowden samtidigt som USAs president faktiskt visat att han har byxorna nere. Men DN styrs sen länge av andra krafter än den granskande journalistiken. Har slutat premenuera och är sällan inne på webben. Var inne för att se vad DN skriver om miljonprotesterande demonstranter i Brasilien, knappt något hittar jag.
DrHelge, 15:03, 25 juni 2013

Återigen fokuserar våra kära så kallade “journalister” i väst på budbäraren och inte själva avslöjandet. Men när ALLA nyhetsbyråer, tidningar och TV ägs av stora bolag så styrs innehållet efter ägarnas önskemål. Det är som den Polske journalisten sa: det finns inga journalister i väst som vågar ställa de verkliga frågorna. De vet att det finns en gräns som de inte får korsa om de vill behålla sina kariärrer.
bezor Ta, 14:42, 25 juni 2013

Detta var ytterligare en av de dagar då DN valde att underminera sin trovärdighet som opinionsbildare. Är man klok väljer man sina strider.
Anders, 13:55, 25 juni 2013

KÄRA JOURNALISTER! FOKUSERA PÅ INFORMATIONEN SOM ÄR SLÄPPT OM PRISM ISTÄLLET FÖR SNOWDEN. Folk genomskådar svenska s.k. media (maktens megafon och ryggkliare). Förbannad vilseledning och propaganda att bara rapa Obama-administrationens upprörda gråtande skitsnack om att Snowden skulle vara spion. Han är en visselblåsande hjälte och borde fått asyl i Sverige om nu svenska murvlar upprörs så att han får hjälp av den i Sverige så förhatlige Assange att fly. KRÄKS PÅ ELITENS MURVLAR!!!
amnexis, 13:34, 25 juni 2013

Att Snowden inte vill hamna i klorna på den totalitära stat som USA har blivit är väl inte så konstigt… Ett land som systematiskt ljugit för sina medborgare och omvärlden för att få starta krig, som har godkänt metoder för tortyr, som fängslar människor utan rättegång i flera år, och som kränker mänskliga rättigheter med otillåten övervakning…
Nicklas Petersson, 13:28, 25 juni 2013. Anmäl
Jag har varit trogen DN så länge jag kan minnas, men nu är det dags att plocka bort favoritikonen från browsern och sluta köpa lösnummer. Jag kan inte påminna mig när jag läst något mer oigenomtänkt än det ovan. Jag saknar ord för ytterligare kommentarer.
Hanna Steen, 12:56, 25 juni 2013


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Snowden
Stöd NewsVoice 2024
 • Visst är det snett? Då det borde handla om vi vill ha det här avlyssnandet eller inte, så jagas en som talat om hur det är. Man kommer i håg i skolåldern om man nämnde någon orättvisa som barn inte borde förstå. Man blev nedskälld för att man var uppkäftig och näsvis och blev tystare och tystare. Tror många känner igen sig, minns hur man kände de vuxnas rädsla för att man förstått en orättvisa som de ändå måste försvara pga. olika strukturella skäl. Här är en ( Snowden ) som får precis den behandlingen men i skrämmande fullstor skala. Hoppas någon politiker vågar försvara honom. Det är grymt och odemokratiskt.

 • DN via journalisten Sujay Dutt hakar på ett misstänkt försök av Washington Post att smutskasta Snowden. Uppgifterna har samma trovärdighet som en anonym bloggare på nätet vars identitet är framfantiserad. Det tycker DN:s redaktion var jätteviktigt att publicera.

  DN: Snowden tyckte läckor skulle skjutas

  Washington Posts “bevis”:

  “Kommentarerna gjordes inte uttryckligen av Edward Snowden, utan av en skribent på nätchatten med användarnamnet TheTrueHOOHA. Bloggen på Washington Post skriver att det är ett användranamn som Snowden har använt på den aktuella sajten. TheTrueHOOHA nämner också personliga detaljer som stämmer in på Snowden.”

  Jag konstaterar att SvD inte hakar på drevet att smutskasta Snowden. Bra.

 • Är det ingen som upplyst Snömannen att det bara är att resa till Sverige, där får alla stanna, särskilt om man är förföljd och hotad till livet av politiska motståndare.

 • Media har besitter tydligen en viss förmåga att ständigt försöka flytta focus från det reellevata.
  Det är trolitvis även detta som är meningen.
  Sluta focusera på de olika wiselblowers focusera i stället på den information som dessa har “läckt”
  Så länge som media foucserar på de olkia wistelblowrs i stället för på den information som dessa har läckt ut så springer bara, i detta fallet, USA´s ärenden.

 • Drevet mot Snowden kommer att intensifieras tids nog, precis som det gjorde mot Assange och Wikileaks. Etablissemanget vill inte ha några whistleblowers när all kommer kring. De släpper in honom i hetrummet medrespekt, men bara till en början. För några dagar sedan skrev jag på Klar Sikt:

  http://klarsikt.humancreations.se/post/2013/06/20/Boxen-och-Dromtillstanden.aspx

  “Denne Snowden riskerar att gå samma öde tillmötes tids nog när media använt honom klart och sedan måste bokföra honom under rätt “samhällshot”-konto.” OCH det tog bara några dagar innan det började osa om honom.

  USA kallar honom för en förrädare samtidigt som de förrått halva världen med övervakningen. Vilket hyckleri!

  Mats
  På Klar Sikt

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *