Oberoende global TV- och radiostation skapas med folklig finansiering

publicerad 19 juni 2013
- Peter Pettersson

folk people

Sedan den 1 juni i år driver den internationellt kände författaren och föredragshållaren David Icke en kampanj och en insamling för upprättandet av en oberoende, global tv- och radiostation som ska vara folkets röst i den globala medieströmmen och som ska gå under namnet ”The People’s Voice”.

Text: Peter Pettersson | Uppdaterad: 2013-06-19 kl 17:10

Det första insamlingsmålet på 150 000 pund för att täcka kostnaderna har uppnåtts, och nu siktar man på att nå nästa mål på 200 000 pund den 20 juni.

På sin hemsida, skriver David Icke att det nu är dags att sluta att bara klaga över de konventionella medierna och i stället börja göra något konkret. Alla som genom åren har lyssnat på Icke och andra som har visat på de konventionella mediernas förkärlek för maktelitens nyhetsagenda, och missmodigt frågat sig själv vad han eller hon kan göra, har nu, möjlighet att konkret bidra efter förmåga till en folklig revolution inom medievärlden genom att donera pengar till den planerade tv- och radiostationen.

David Icke och hans son Sean uppges ta hela den ekonomiska risken med att starta denna nya TV- och radiostation, ställer också den retoriska frågan;

”Varför ska inte folket få komma till tals
med 
samma tekniska nivå och
samma 
kommunikationspotential
som de konventionella medierna?”

Det finns ett professionell medieteam som är berett att sätta igång med att sända nyheter från hela världen, så fort det slutliga målet på 300 000 pund är uppnått, vilket man siktar in sig på ska ske senast den 30 juni.

Just nu söker man efter en studio i centrala London, och vad som kommer att hända när insamlingsmålet är nått, enligt Icke, är att man sätter upp två enheter för utomhussändning av tv, en som är stationerad i London och den andra i USA, vilket kommer att göra det möjligt att skicka ut en reporter och en kameraman över hela världen så fort en stor nyhet inträffar, och därifrån sända tv-bilderna till studion i London och vidare ut över världen i HD-kvalitet.

Källa: Davidicke.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq