Havssaltet är livsviktigt i mat och dryck

9
512

havssaltUndertecknad har informerats om att saltet, eller mer korrekt havssaltet, är mycket viktigt för de kroppsliga funktionerna. 

Själv dricker jag kranvatten lättsaltat med havssalt för att säkerställa saltbehovet. Dessutom verkar saltet rena vattnet och det blir godare att dricka än det ”döda” kranvattnet.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto från Havssalt.com

Läkaren Annika Dahlqvist skriver idag:

Nyhet i medierna igår: För mycket salt i svenska livsmedel.

”Sanningen är snarare tvärtom. Saltbrist är en vanlig orsak till sjukdom och död. Salt är livsnödvändigt att få i sig. Vi utsöndrar hela tiden salt i urin och svett, och det måste ersättas. Däremot har vi inga problem med att göra oss av med ett saltöverskott. Salt utsöndras passivt i njurarna, och sen sker en aktiv återresorbtion efter behov. Salt orsakar inte högt blodtryck och hjärtsjukdom – det är en myt som omhuldas av ”expertisen”, baserat på skräpforskning.”

Läs mer på Annikas blogg

Det finns skäl att återkomma med artiklar om havssaltets välgörande effekt på kroppen. Du kan gärna inkomma med dina erfarenheter av havsalt i mat och dryck eller som medicin.

Använd kontaktformuläret.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör

 

 

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Salt är livsnödvändigt för människan och utan kan vi inte existera.
  Havssalt är förvisso okej, men problemet med havssaltet idag är att haven ofta är så förgiftade att havssaltet nuförtiden tyvärr ofta innehåller en hel del tungmetaller.

  Jag förordar istället Himalayasalt som är fritt från föroreningar och som dessutom innehåller samtliga mineraler. Det är ur min synvinkel det bästa saltet för människor och djur att inta.

  • De vanliga salt sorterna som finns i alla matvaruaffärer är fabricerat salt där nästan alla mineraler tas bort och sen tillsätter dom jod + antiklump medel.
   Antiklumpmedlet sätter igen njurarnas små filter, neufronerna och kan på sikt ge njurskador.

   Man kan enkelt räkna ut att detta salt är långtifrån hälsosamt!

   • Finns det någon lista med bra varor?
    Och tillhörande förklaring VARFÖR man valt just denna vara.

    Salt, mjöl, basvaror etc.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här