Newsmill lagd i graven juli 2013?

8

Newsmill-dump_200Den tidigare Bonnierägda debattsajten Newsmill verkar ha gått i graven under juli 2013. Nättidningen är helt borta från nätet, den har i år gått back 1,7 miljoner kronor, grundaren ska börja arbeta på DI och det nuvarande ägarbolaget bakom Newsmill TV4 News ska läggas ned. 

Läs även: Så här återskapar du din artikel som försvann på Newsmill

Klippt från media och bloggosfären:

“Chefen PM Nilsson lämnar debattsajten Newsmill som i sommar dessutom har stängt för första gången sedan start 2008. ” Dagens Opinion

“En nedläggning var sannolikt nära redan i vintras, då redaktörerna Sakine Madon och Patrik Kronqvist lämnade för Norran respektive Expressen. I stället köptes Newsmill av TV4, av skäl som få begrep. Att döma av hanteringen, som mest påmint om konstgjord andning eller lit de parade, har de sannolikt inte klurat ut det själva än.” DN.se

“Inte ett spår finns kvar av sajten. Den går inte att hitta på Google. Inte en enda artikel från alla år som sajten har funnits är sökbar. Har TV4 beslutat att detta i fortsättningen enbart är ett TV-program med PM Nilsson? Är inte detta historieförfalskning?” Ann Helena Rudberg

“I januari togs sajten över av TV4-gruppens dotterbolag Nyhetsbolaget, som planerade att relansera sajten. Sedan dess har TV4 News lagts ner medan PM Nilsson lämnat Newsmill för en tjänst som politisk redaktör på Dagens Industri.” – Dagens Media

NewsVoice har noll kronor i förluster, noll kronor i kassan, simpel ägarbild samt är öppen för investerare och sponsorer som gillar ett fritt media.

Läs även: Så här återskapar du din artikel som försvann på Newsmill

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders T Jansson
Anders T Jansson
Gäst
22 juli 2013 kl 23:43

Newsmill är död, länge leve NewsVoice
http://folkvet.nu/2013/07/newsmill-ar-dod-lange-leve-newsvoice/

Leif Erlingsson
Gäst
22 juli 2013 kl 15:31

Ingela Bel Habib om Övervakningssamhället, relevant artikel på Newsmill som ägarna uppenbarligen inte tyckte behövde finnas kvar: “Sverige går mot ett åsiktskontrollsamhälle“. Tur det finns fria medier också, inte bara Bonniermedia.

Leif Erlingsson
Gäst
22 juli 2013 kl 14:39

Bonnier stänger kommentarsforum efter kommentarsforum, och efter något år av att hålla skenet uppe för att inte dynamiken ska bli alltför uppenbar så stänger de ibland även de nu irrelevanta opinionsdrivarsiterna. Som nu Newsmill. Själv skrev jag tolv artiklar på nättidningen Sourze vars ägarstruktur inte är helt enkel att reda ut, men det tycks vara samma dynamik där. Av dessa tolv artiklar kom fem aldrig med i deras migrering till ny plattform. Ungefär samma upplevde många andra författare. Inte heller kom kommentarerna med. Och i vilket fall så blockerade de de riktigt aktiva debattörerna. Det är väl samma visa där, vänta något år så det inte ska bli alldeles genomskinligt, och sedan “foff” med över 20 år av artiklar. För att inte tala om kommentarer. Är det NewsVoice som är den nya tidens relevanta webbtidning?

{Nu postad i rätt tråd. ;)}

Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson
Gäst
Reply to  Leif Erlingsson
22 juli 2013 kl 15:12

Det vore intressant. Tack för din kommentar.

Läs även: Så här återskapar du din artikel som försvann på Newsmill

Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson
Gäst
22 juli 2013 kl 13:58

Egentligen är det katastrof att alla artiklar är borta. Det är som att spola ut 100 år av heltidsjobb på toaletten om man räknar samman alla timmar som lagts ned på att skriva alla artiklar inkl redaktionens tid att sköta tidningen.

Alla ni som förlorade era artiklar, välkomna till NewsVoice så kan ni återpublicera dem bakdaterat till rätt datum.

Red

anders
anders
Gäst
22 juli 2013 kl 11:34

Meningen med molnet?

OB
OB
Gäst
22 juli 2013 kl 11:07

Ynkligt av Bonniers att inte låta befintliga artiklar finnas kvar – man kan likna det vid att Bonnierledningen anordnar ett bokhål.