Newsmill lagd i graven juli 2013?

publicerad 22 juli 2013
- av NewsVoice

Newsmill-dump_200Den tidigare Bonnierägda debattsajten Newsmill verkar ha gått i graven under juli 2013. Nättidningen är helt borta från nätet, den har i år gått back 1,7 miljoner kronor, grundaren ska börja arbeta på DI och det nuvarande ägarbolaget bakom Newsmill TV4 News ska läggas ned. 

Läs även: Så här återskapar du din artikel som försvann på Newsmill

Klippt från media och bloggosfären:

"Chefen PM Nilsson lämnar debattsajten Newsmill som i sommar dessutom har stängt för första gången sedan start 2008. " Dagens Opinion

"En nedläggning var sannolikt nära redan i vintras, då redaktörerna Sakine Madon och Patrik Kronqvist lämnade för Norran respektive Expressen. I stället köptes Newsmill av TV4, av skäl som få begrep. Att döma av hanteringen, som mest påmint om konstgjord andning eller lit de parade, har de sannolikt inte klurat ut det själva än." DN.se

"Inte ett spår finns kvar av sajten. Den går inte att hitta på Google. Inte en enda artikel från alla år som sajten har funnits är sökbar. Har TV4 beslutat att detta i fortsättningen enbart är ett TV-program med PM Nilsson? Är inte detta historieförfalskning?" Ann Helena Rudberg

"I januari togs sajten över av TV4-gruppens dotterbolag Nyhetsbolaget, som planerade att relansera sajten. Sedan dess har TV4 News lagts ner medan PM Nilsson lämnat Newsmill för en tjänst som politisk redaktör på Dagens Industri." - Dagens Media

NewsVoice har noll kronor i förluster, noll kronor i kassan, simpel ägarbild samt är öppen för investerare och sponsorer som gillar ett fritt media.

Läs även: Så här återskapar du din artikel som försvann på Newsmill