Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Replik – Mats Reimer för ett krig mot diagnosen kronisk borrelia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juli 2013
- NewsVoice redaktion

Mats Reimer borreliaMats Reimer hur kan du komma med alla dessa påståenden när till och med forskning och studier med all tydlighet visar att kronisk  borrelia förekommer? Du påstår att kronisk borrelia inte finns utan att det är en pseudodiagnos, det är lätt att folk ser dig som en pseudoläkare när du kommer med sådana påståenden.

Text: Benny Sellberg,  Borreliabloggen

I över 77 studier så visar sig borrelian överleva efter antibiotika behandling (persisterande), både in vitro och in vivo (i provrör och i kropp), Du har fått dessa studie skickade till dig men det duger inte för det krockar med din verklighetsfrånvända värld. Du vet mycket väl Mats att borrelia är en spirokete som är lik syfilis men mer avancerad och att den borrar in sig i vävnader (senor) där antibiotikan inte kommer åt. Du vet också att otaliga studier visat att borrelian ändrar form (biofilm, L form osv) och då gör sig svårare att eradikera, med det kan du ju inte erkänna för då faller dina påståenden.

Mats Reimer skrev i sin debattartikel på Aftonbladet och i Dagens Medicin att:

”Patienter kan ha svårt att acceptera att läkaren inte finner någon sjukdom som förklarar smärtan, tröttheten eller yrseln. Ändå är medicinskt oförklarliga symtom mycket vanliga inom både primärvård och specialistvård.”

Men så är det ju inte, det är ju så att dessa patienter får allehanda allvarliga diagnoser av Svenska läkare, som behandlar symtomen intensivt med smärtstillande osv.

Det är inte ovanligt att dessa patienter på 5-10 år fått lika många diagnoser.

Men patienten accepterar inte ödet att hela tiden bli sämre i sin sjukdom och söker eller blir råd givna av Svenska läkare att skicka prover utomlands för att utesluta eller konstatera fästingsjukdomar.

Mats Reimer skrev även “Dessa aktivister hävdar att borrelia inte alls går att utesluta med vårdens vanliga tester och att svensk behandling är otillräcklig. Patienter som misstänker att de fått ”kronisk borrelia” går till privatkliniker i Tyskland eller Norge och köper tester som är otillförlitliga och antibiotikabehandling som kan vara skadlig.”

Som vanligt så utelämnar Mats Reimer gärna fakta som talar emot hans ståndpunkt. Enligt labb i Sverige och Läkemedelsverkets rekommendationer så är serologin mycket osäker och ett negativt resultat utesluter inte en infektion av borrelia.

Testerna i Tyskland däremot klassas som känsligare, bättre på att fånga upp om en infektion föreligger, där används Immunoblot (western blot) samt flera andra tester och sen vägs resultaten samman för att ge ett så säkert resultat som möjligt.

Mats Reimer kallar svårt drabbade patienter för aktivister bara för avidentifiera oss, men vi finns här och vi är flera tusen som går ut med vår info med mer kunnande och erfarenhet av kronisk borrelia än va Mats någonsin kunna drömma om.

Forskningen dom senaste åren talar starkt för att behandlings rekommendationerna borde ändras, men kommer det ske.

  • Är rädslan kanske för stor att mängder av folk blivit handikappade, lidit i åratal, dött och att detta kan leda till stora ersättningskrav för felbehandlingar?
  • Eller är det så att Läkemedels koncernerna tjänar multum på alla folksjukdomar som sätts som felaktig diagnos och därmed leder till livslånga behandlingar?
  • Eller är det som så att forskning som påvisat borreliabakterier i ca 50% av ADHD patienter skrämmer dig Mats, vill minnas att du är involverad i lanseringar av ADHD-mediciner.

Något är det som stoppar att dagens forskning inte får stå till grund för behandlingar och söker man vidare så brukar det alltid leda till att kapital, pengar styr vad som ska ske.

Mats Reimer avslutar sin debatt artikel med:

“Patienterna får fel diagnos, de ruinerar sig på behandlingarna och riskerar farliga biverkningar”

Men snälla Mats vari ligger skillnaden mot vad som sker i Sverige? Här får vi fel diagnoser, vi blir ruinerade för att vi inte får rätt behandling som gör oss friska och vi pumpas fulla med allehanda mediciner som gör oss riktigt dåliga.

Tycker du borde skämmas som inte går patienternas ärenden utan istället attackerar oss, attackerar dom som ger oss behandling så vi blir friska och kastar ut dig en massa påståenden som är direkt felaktiga.

Fler och fler läkare börjar nu ändå inse problematiken runt borrelia och att det i vissa fall som vid kronisk borrelia där patienten även ofta har co-infections behövs en längre och kombinerad antibiotikabehandling.

Text: Benny Sellberg

Benny Sellberg är svårt drabbad men nu efter 8 år bättre pga provtagningar och behandling av borreliaspecialister.) Han en av flera som hjälper till bakom Borreliablogg.wordpress.com och Facebook.com/Borreliaupproret så att folk ska få rätt hjälp.

Länkar till studier som styrker diagnosen kronisk borrelia

Arizonaadvancedmedicine.com/articles/attention_deficit

Medscape.com/article

Lymeinfo.net/LDPersist

Ncbi.nlm.nih.gov/article

Dovepress.com/article

Aka.fi/Fastingburna-borreliabakterier-skyddar-sig-mot-antibiotika

Svd.se/nyheter/inrikes/varden-missar-fall-av-borrelia

Grin.com/Prolonged-Antibiotic-Therapy-in-PCR-Confirmed-Persistent-Lyme-Disease

Plosone.org/articleDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Mats Reimer