Replik – Mats Reimer för ett krig mot diagnosen kronisk borrelia

publicerad 11 juli 2013
- av NewsVoice

Mats Reimer borreliaMats Reimer hur kan du komma med alla dessa påståenden när till och med forskning och studier med all tydlighet visar att kronisk  borrelia förekommer? Du påstår att kronisk borrelia inte finns utan att det är en pseudodiagnos, det är lätt att folk ser dig som en pseudoläkare när du kommer med sådana påståenden.

Text: Benny Sellberg,  Borreliabloggen

I över 77 studier så visar sig borrelian överleva efter antibiotika behandling (persisterande), både in vitro och in vivo (i provrör och i kropp), Du har fått dessa studie skickade till dig men det duger inte för det krockar med din verklighetsfrånvända värld. Du vet mycket väl Mats att borrelia är en spirokete som är lik syfilis men mer avancerad och att den borrar in sig i vävnader (senor) där antibiotikan inte kommer åt. Du vet också att otaliga studier visat att borrelian ändrar form (biofilm, L form osv) och då gör sig svårare att eradikera, med det kan du ju inte erkänna för då faller dina påståenden.

Mats Reimer skrev i sin debattartikel på Aftonbladet och i Dagens Medicin att:

”Patienter kan ha svårt att acceptera att läkaren inte finner någon sjukdom som förklarar smärtan, tröttheten eller yrseln. Ändå är medicinskt oförklarliga symtom mycket vanliga inom både primärvård och specialistvård.”

Men så är det ju inte, det är ju så att dessa patienter får allehanda allvarliga diagnoser av Svenska läkare, som behandlar symtomen intensivt med smärtstillande osv.

Det är inte ovanligt att dessa patienter på 5-10 år fått lika många diagnoser.

Men patienten accepterar inte ödet att hela tiden bli sämre i sin sjukdom och söker eller blir råd givna av Svenska läkare att skicka prover utomlands för att utesluta eller konstatera fästingsjukdomar.

Mats Reimer skrev även “Dessa aktivister hävdar att borrelia inte alls går att utesluta med vårdens vanliga tester och att svensk behandling är otillräcklig. Patienter som misstänker att de fått ”kronisk borrelia” går till privatkliniker i Tyskland eller Norge och köper tester som är otillförlitliga och antibiotikabehandling som kan vara skadlig.”

Som vanligt så utelämnar Mats Reimer gärna fakta som talar emot hans ståndpunkt. Enligt labb i Sverige och Läkemedelsverkets rekommendationer så är serologin mycket osäker och ett negativt resultat utesluter inte en infektion av borrelia.

Testerna i Tyskland däremot klassas som känsligare, bättre på att fånga upp om en infektion föreligger, där används Immunoblot (western blot) samt flera andra tester och sen vägs resultaten samman för att ge ett så säkert resultat som möjligt.

Mats Reimer kallar svårt drabbade patienter för aktivister bara för avidentifiera oss, men vi finns här och vi är flera tusen som går ut med vår info med mer kunnande och erfarenhet av kronisk borrelia än va Mats någonsin kunna drömma om.

Forskningen dom senaste åren talar starkt för att behandlings rekommendationerna borde ändras, men kommer det ske.

 • Är rädslan kanske för stor att mängder av folk blivit handikappade, lidit i åratal, dött och att detta kan leda till stora ersättningskrav för felbehandlingar?
 • Eller är det så att Läkemedels koncernerna tjänar multum på alla folksjukdomar som sätts som felaktig diagnos och därmed leder till livslånga behandlingar?
 • Eller är det som så att forskning som påvisat borreliabakterier i ca 50% av ADHD patienter skrämmer dig Mats, vill minnas att du är involverad i lanseringar av ADHD-mediciner.

Något är det som stoppar att dagens forskning inte får stå till grund för behandlingar och söker man vidare så brukar det alltid leda till att kapital, pengar styr vad som ska ske.

Mats Reimer avslutar sin debatt artikel med:

“Patienterna får fel diagnos, de ruinerar sig på behandlingarna och riskerar farliga biverkningar”

Men snälla Mats vari ligger skillnaden mot vad som sker i Sverige? Här får vi fel diagnoser, vi blir ruinerade för att vi inte får rätt behandling som gör oss friska och vi pumpas fulla med allehanda mediciner som gör oss riktigt dåliga.

Tycker du borde skämmas som inte går patienternas ärenden utan istället attackerar oss, attackerar dom som ger oss behandling så vi blir friska och kastar ut dig en massa påståenden som är direkt felaktiga.

Fler och fler läkare börjar nu ändå inse problematiken runt borrelia och att det i vissa fall som vid kronisk borrelia där patienten även ofta har co-infections behövs en längre och kombinerad antibiotikabehandling.

Text: Benny Sellberg

Benny Sellberg är svårt drabbad men nu efter 8 år bättre pga provtagningar och behandling av borreliaspecialister.) Han en av flera som hjälper till bakom Borreliablogg.wordpress.com och Facebook.com/Borreliaupproret så att folk ska få rätt hjälp.

Länkar till studier som styrker diagnosen kronisk borrelia

Arizonaadvancedmedicine.com/articles/attention_deficit

Medscape.com/article

Lymeinfo.net/LDPersist

Ncbi.nlm.nih.gov/article

Dovepress.com/article

Aka.fi/Fastingburna-borreliabakterier-skyddar-sig-mot-antibiotika

Svd.se/nyheter/inrikes/varden-missar-fall-av-borrelia

Grin.com/Prolonged-Antibiotic-Therapy-in-PCR-Confirmed-Persistent-Lyme-Disease

Plosone.org/articleSå här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Mats Reimer
  • Vilken plats för gemensam pajkastning detta verkar vara, är iofs ett bra sätt att sticka huvudet i sanden. Reimer säger ju bara det som ingen infektionsläkare vågar. Men bara för att kronisk borrelios inte finns förnekar han ju inte att patienterna har symtom och lider. Han har bl a ett inlägg med en infektionsläkare på sin blogg på dagens medicin som var förklarande. Bäst att vara anonym så man inte blir virtuellt halshuggen i eget namn.

   • Mats Reimer har nu i 11 av 14 inlägg (på 2 månader) attackerat diagnosen kronisk borrelia och oss sjuka. Han har helt klart en agenda som bottnar i något helt annat än att hjälpa sjuka, VoF som han tillhör har ju otaliga gånger lobbat i frågor som direkt gynnar läkemedelsindustrin och det är säkert där vi har orsaken till hans maniska sätt att ge sig på oss som vill föra fram info, fakta och våra historier.

 • Utan att ta någon som helst ställning i denna debatt vill jag säga följande.
  Jag läste att News voice har som stadgar att man inte får uttrycka sig nedsättande i debatten.
  När debattörer jämställer Mats Reimer med Dr Mengele, en av århundradets värsta förbrytare tycker jag att det gått för långt. Att detta överhuvudtaget inte kommenteras av ansvarig är också ett stort lågvattenmärke

  • Det är härmed borttaget från en kommentar ovan.

   Nu är det bara du som gör liknelsen…. 😉

 • Varg Veum det handlar inte om att känna sig frisk det handlar om att överleva!
  Antibiotika är en lösning när man ligger inlagd mer än man är hemma, med dåliga levervärden, stopp i tarmar, tappat blodtryck osv osv, Hade jag fortsatt att snurra i vården med sjukt många mediciner för alla mina felaktiga diagnoser så vet jag inte om jag funnits idag.
  Nu kan jag gå utan kryckor, prata utan att sluddra, andningsuppehåll minskat från 43/tim till 8/tim, inga restless legs, bra levervärden osv,,
  Allt tack vare längre antibiotika behandling utomlands. Fick efter omfattande klinisk bedömning och flera prover diagnosen kronisk borrelia med nedtryckt immunförsvar och 2 co infections.
  Visst tror och vill jag ha igång immunförsvaret och undvika mediciner, men att nekas vård som vi borrelia sjuka gör är sjukt.
  Mats Reimer och VoF tycker inte att vi ska få det och jobbar stenhårt för att misskreditera och stoppa oss från att föra ut våra historier.

  Största problemet är att borrelian går in i cystform med biofilm och är då svår att få bort med enbart antibiotika. Men tiden så lurar den även vårt immunförsvar.
  http://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/17/borrelia-skrammande-verkligt/

 • Vad jag förstår så hävdar de som drabbats av denna sjukdom så kräver de långvarig antibiotikabehandling för att känna sig friska, eller har jag missförstått? om inte så behövs det väl inte påpekas vilka problem äveranvändning av antibiotika innebär?

  Om nu bakterien gömmer sig i senor “där antibiotika inte kommer åt” Hur tänker man sig att antibiotika gör någonting bättre?

  • Antibiotika är ingen lösning på orsaken, det är bara som allt annat inom skolmedicinen en symtomlösning. Den ger på sikt ännu värre problem då bakterierna “gömmer sig” tillfälligt och kommer tillbaka ännu mer motståndskraftiga.

   Det finns en näringsterapeut och fytoterapeut i Sthlm som forskat mycket om Borrelia och tagit fram mediciner som verkligen fungerar, där patienterna oftast blir genuint friska. När jag nu skriver ordet “mediciner” så menar jag då helt naturliga sådana, ingen farmakologisk smörja.

 • http://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/14/en-av-vara-kritiker-kommenterar-och-far-svar/

  “Vi tycker att det är ännu mer olyckligt att svårt sjuka förföljs och attackeras offentligt av en läkare, i en medicinsk blogg som människor sannolikt vänder sig till med förtroende, och i en tidning som läses av vanligt folk, där majoriteten förmodligen saknar såväl kunskap som egen erfarenhet av långvariga fästingsjukdomar, och därför kan ha svårt att avgöra vad som egentligen stämmer. De flesta litar nog på vad en läkare skriver. Därför är det desto allvarligare om denne för ut desinformation till en bred publik. “

  • Elisa testen kan ha upp till 60 procents felmarginal. I Sverige gjordes tidigare Wetern blottest (de som görs i Tyskland) men de var för kostsamma och tog därför borts av den Svenska sjukvården.

   Att svenska infektionsläkare behandlar borrelia olika har framkommit då fler läkare börjat använda sig av sovialstyrelsens nya riktlinjer. Nu ska det vara 30 dgr av Doxyferm vid ny smitta av hudborrelia.

   Bl a tillämpar infektionsläkare dr Birger Trollfors de nya riktlinjerna. Likaså flera infektionsläkare på Gävle sjukhus. Det finns flera studier gjorda som styrker att borrelia spiroketen ej dör utan spiroketen i sig kommer alltid finnas latent i kroppen. Efter 1 år med antibiotika kan man fortfarande se levande spiroketer i patienters blod.

   Den enda slutsats jag kan dra av Reimers skriverier är att han gör bort sig själv. Han vill självklart dra uppmärksamheten från sina narkotika skumraskaffärer genom att koncentrera sig på patientgrupper där han inte besitter adekvata kundkaper för att uttala sig.

   Uttalanden som Reimer gör kan man bara lilställa med kvacksalveri.

   • Alltför kostsamt att behöva bekänna att sjukdomen finns. Väldigt enkelt att sortera ut sjuka människor från samhället genom att neka deras existens i form av en ordentlig diagnos.

    Ofta sker ting i den här följden:

    Folk blir sjuka.
    Folk får ingen hjälp blir kallad paranoida och inbillningssjuka
    Folk förlorar sitt umgängesnät och sociala kontakt nät till följd av sin sjukdom
    Folk förlorar jobbet pga. att de inte orkar sköta det.

    Allt medans de inte kan bli sjukskrivna eller för den delen få hjälp utan stora egen insatser och hjälp av de få riktiga läkare som finns.

    Samtidigt sitter den äckliga ormen Mats Reimert på sitt kontor och funderar ut hur han ska förlöjliga alla sjuka och neka dem existensberättigande.

 • Jag tycker egentligen bara USCH om den där s.k. läkaren Mats Reimers.

  Men så tänker jag på alla år som gått med en förfärlig värk, den flyttbara sorten, där man inte förstår varför det värker så mycket, det fanns tillslut en diagnos, Fibromyalgi ++ och det kändes ju bra ett tag, att få en diagnos som talade om varför jag hade så ont.

  Men så var det ju frågan om medicinisk åtgärd – där tog det stopp, det går inte att bota fick jag veta.

  Men så uppmärksammade jag MR´s högröstade angrepp mot sjuka medmänniskor och ju mer jag läste, desto mer lärde jag mig om symptomen som gäller för Borrelia.

  EUREKA!

  JAG HAR HITTAT NAMNET PÅ MIN SJUKDOM OCH DEN HEMSKA SMÄRTAN SOM TAR ALL
  MIN ENERGI. TACK SÅ MYCKET MATS REIMERS!

 • Mats Reimers utskrivande av ADHD till barn är PSEUDOVETENSKAP. Det finns ingen forskning på att amfetamin hjälper barn vid ADHD. Den forskning som fanns gjordes av Eli Lilly. När läkemedelsföretag bedriver forskning blir det aldrig seriöst och vetenskapligt.Trots utan vetenskap och forskning tillåts Mats Reimer att förskriva amfetamin till barn. Han stoppar pengar i egen ficka och etiken och moralen hos denna man är starkt tvivelaktig.

  Eli Lilliys misslyckande av forskning gällande ADHD medicin till barn hindrar alltså inte Mats Reimer från att överförskriva nakotika klassade preparat till barn. Ingen av barnen i de undersökningar som gjorts har mått bättre utan det är bara rapporterade i samtliga fall.

  Detta skriver Mats Reimer inget om på sin blogg. Han har skrivit ett avtal med Eli Lilly att detta inte får komma till allmänhetens kännedom. Flera mödrar in min bekantskapskrets har träffat denne man då deras barn har gått till denne barnläkare. Efter denna information har de valt att byta läkare. jag personligen råder andra mödrar att göra samma sak, eftersom hans råd och kunskap har byggts på pseudovetenskap. Tack för ordet!

  • Rättelse: “Ingen av barnen i de undersökningar som gjorts har mått bättre utan det är bara BIVERKNINGAR rapporterade i samtliga fall.”

  • ALLT det som kritiker till ADHD-diagnoser och pillerutskrivning varnade för har nu skett; lavinartad ökning, höga doser, livslång behandling, kraftigt missbruk. Det skulle inte kunna hända. Men det hände. Kanske till och med Socialstyrelsen vaknar. Annars får vi samma situation som USA där 19 % av pojkarna har ADHD varav majoriteten får amfetamin och missbruket i skolorna är avancerat. Vi är redan på god väg.

   http://www.kmr.nu/pressrel_2013_04_05-adhd-kritiker-hade-ratt-i-allt.htm

  • Du angriper Mats Reimer för att han skriver ut medicin och går i läkemedelsindustrins ledband, märkligt nog kritiseras han nu för att han inte vill skriva ut antibiotika. Plötsligt är hans stora fel att han inte gynnar läkemedelsföretagen.

 • Är inte Mats Reimer en klassisk tröskelväktare av sanningen? Dräller inte Vof av just sådana ivriga funktionärer?

  Mitt förslag är att människor som tar del av information, eller till och med kanske kunskap, oftare bättre skulle bevara sin tid och energi på att ställa sig den något naiva, men ytterst relevanta, enkla frågan: Kan man lita på den här personen? När det gäller Mats Reimer är mitt svar: Nej, sannolikt inte.

  Den mest intressant frågan är då kanske inte varför jag tycker detta, utan vad detta nej-svar får för konsekvenser för min egen del och mitt eget agerande, både privat och offentligt.

  • Anledningen är fullt lika vital, eftersom den i sin tur ger vilka aktioner du tar.

   Losskoppling av orsak och verkan är inte rimlig. Dessutom finns det en poäng i att medveten spridning av falsk kunskap inte skall löna sig. Speciellt inte i det långa loppet.

  • En eker i det onda hjulet? Ja det påhitt han vill sprida, platsar nog in i boken “Shamanens sång” Tänker på de kapitel som beskriver hämden på en av dem, som blev så komisk. Då pappan till den döda dottern smugglar i sanningsserum i en drink till den berömde psykologen, strax före han skall delta i en talk show på TV. Jag skrattar fortfarande gott och den mannen blev omvänd och lycklig 🙂 För övrigt var boken en bra tankeväckare om hur cynisk och grym synen på sjuka blir, när den styrs av hjärtlösa karriärryttare.

 • Tack alla 🙂 Ja det är skrämmande hur han far ut mot drabbade i artiklar, bloggen och kommentarer. Får verkligen en läkare bete sig hur som helst?
  Han ger sig på svårt sjuka människor som kämpar för att få vård, och han gör det helt utan att reflektera över vilken skada han gör.
  Att säga att kronisk borrelia inte finns är mycket knepigt när det nämns i läkemedelverkets bakgrundinformation. Han säger sig värna vetenskapen men tydligen bara när det gynnar hans egna villfarelser 😉

  • “There are two ways to be fooled. One is to believe what isn’t true; the other is to refuse to believe what is true.”

 • Va fan är det här för jäkla människa? Jag förstår inte ens hur han kan säga det? Hur man kan representera en sån ondska och avsky mot de som lider? Så overkligt.

 • Ja att Mats Reimer får ha sin läkarlegitimation kvar och jobba vidare som barnläkare är helt otroligt, nån större kvacksalvare får man leta länge efter! Att fylla barn med rent amfetamin borde ju vara rent kriminellt, undrar hur mycket pengar det drar in, är nog inga småsummor.
  Han är nog den fulaste jultomte som gått i ett par skor…
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/mats-reimers-och-shires-julklapp-rent-amfetamin-till-barnen-824534

  • Tack Benny för artikeln ..och länkar. Det händer tid efter annan, när människor drabbas av sjukdomstillstånd som inte stämmer med den sedvanliga mallen, att deras symptom kallas ‘påhittade’ och patienterna blir antingen obehandlade ..eller felbehandlade!

   I Canada, tros Borrelia ha en koppling till bl a SLE. Känner också till SLE-patienter i UK (som tidigare bott i afrikanska länder), som misstänker att de kan ha utvecklat sjukdomen efter fästingbett. Jag tror nu inte att alla som har SLE (eller ME, MS, fibromyalgi eller andra auto-immuna sjukdomar) har varit utsatta för fästingar – men kanske fästingbett kan vara en (av flera ..t ex vaccin eller annan shock för kroppen) utlösande faktor.

   Jag tänker i samma banor som Ruben beträffande MMS. Kan inte låta bli att undra över om detta är ett riktigt dundermedel, eftersom det tycks skapa sådan oro hos ‘överheten’!!! Just därför vill jag veta mer om MMS!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *