Video: Henrik Hellberg om sjukdomarnas uppkomst och bakgrund

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 juli 2013
- NewsVoice redaktion

Föreläsning av Henrik Hellberg på Buffe Grön i Köping 8:e november 2012. Temat är “Sjukdomarnas uppkomst och bakgrund” sett ur följande olika synvinklar: Traditionell kinesisk medicin, Dr. Hamers forskning och esoterik. Betoningen är på det cellulära stadiet.

I dagens samhälle när folk ofta får svåra diagnoser är det bra att känna till att kroppen alltid har ett syfte med vad den gör. Det handlar inte bara om okontrollerad celldelning, skriver Janne Forsström.

Fortsättning: Se även del 2, 3, 4 och 5.

Henrik Hellberg Henrik Hellberg började med zonterapi 1978 och som lärare i reflexologi i mitten av 80-talet. 1992 presenterade han den 3-dimensionella zonterapin med dess omvända handgreppsteknik som idag är etablerad även internationellt. 3D som den kallas har mest lärts ut inom utbildningarna men en bok för allmänheten är på gång. Under dessa år har vi även arbetat som lärare på Axelsons Gymnastiska Institut i 25 respektive 10 år. Henrik har undervisat parallellt i Norge under 20 år.Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tack för intressanta föreläsnngar – helt i linje med mina tankar.
  Jag började också använda Zonterapi på 70-talet (Lis Jensen, DK) och gick även en kurs i Sverige för en småländsk dam (måste leta upp mitt diplom ..glömt hennes namn). På vägen till att starta min egen klinik gick jag den allra första Hälsorådgivarkursen i Sverige – en härlig sommarkurs på ett mysigt hälsohem lite norr om Örebro. En mängd kurser följde på det (..man blir ‘smittad’) – gick även en del olika kurser på Axelsons ..många glada minnen från de åren. På 80-talet utbildade jag mig till akupunktör (i Danmark) och allt annat fick vika ..ett bra tag. Sedan jag flyttade till UK (-89) blev det mer Akupunkturstudier och senare även NLP, EFT, REIKI och Feng Shui (..många bra tips för bättre hälsa!). Det har varit fantastiskt för mig att kunna kombinera det jag lärt mig från de många kurser och utbildningar jag gått under åren – semester ..vad är det?!! Har också hållit många kurser – i Sverige, UK och andra länder i EU. Nu har jag pensionerat mig och behandlar bara mig själv, familj o’ vänner. 🙂

  Jag tror (även om vi är lika) att vi har behov av olika behandlingar och medicin – beroende på tillfället och situationen. Ja, vilket mysterium det är ..livet! Tack igen!

  En länk beträffande Dr Burzynski, USA, som sedan länge behandlar cancerpatienter med gott resultat. Han har varit i blåsväder i många år men nu verkar det som om myndigheterna (läs läkemedelsföretagen!) inte längre försöker stoppa honom.
  Se: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/01/19/cancer-doctor-burzynski.aspx

 • Tack för intressanta föreläsnngar – helt i linje med mina tankar.
  Jag började också använda Zonterapi på 70-talet (Lis Jensen, DK) och gick även en kurs i Sverige för en småländsk dam (måste leta upp mitt diplom ..glömt hennes namn). På vägen till att starta min egen klinik gick jag den allra första Hälsorådgivarkursen i Sverige – en härlig sommarkurs på ett mysigt hälsohem lite norr om Örebro. En mängd kurser följde på det (..man blir ‘smittad’) – gick även en del olika kurser på Axelsons ..många glada minnen från de åren. På 80-talet utbildade jag mig till akupunktör (i Danmark) och allt annat fick vika ..ett bra tag. Sedan jag flyttade till UK (-89) blev det mer Akupunkturstudier och senare även NLP, EFT, REIKI och Feng Shui (..många bra tips för bättre hälsa!). Det har varit fantastiskt för mig att kunna kombinera det jag lärt mig från de många kurser och utbildningar jag gått under åren – semester ..vad är det?!! Har också hållit många kurser – i Sverige, UK och andra länder i EU. Nu har jag pensionerat mig och behandlar bara mig själv, familj o’ vänner. 🙂

  Jag tror (även om vi är lika) att vi har behov av olika behandlingar och medicin – beroende på tillfället och situationen. Ja, vilket mysterium det är ..livet! Tack igen!

  En länk beträffande Dr Burzynski, USA, som sedan länge behandlar cancerpatienter med gott resultat. Han har varit i blåsväder i många år men nu verkar det som om myndigheterna (läs läkemedelsföretagen!) inte längre försöker stoppa honom.
  Se: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/01/19/cancer-doctor-burzynski.aspx

 • “Det är viktigt att få klart för sig att naturen alltid har ett syfte med det som den gör.”

  Kan du eller någon upplysa eller förklara vidare vad detta skulle betyda.
  På vilket sätt har en tumör ett “syfte”?

  I min familj (nära släkt) har över 5 kvinnor dött av bröstcancer.
  De (2 st) som tillslut valde att ta bort brösten lever.

  • Naturens syfte med en tumör är att korrigera grundorsaken till obalansen i kroppen.
   Blir en tumör för stor och trycker på vitala organ måste den opereras bort, men i relativt många fall går de faktiskt tillbaka av sig självt. Det är inte alltid nödvändigt att sätta in behandling.

   Jag rekommenderar dig att se hela föreläsningen på youtube. Henrik förklarar ganska bra och utförligt om det hela. Kan även rekommendera dig att läsa om den tyske cancerläkaren Dr. Gerhard Ryke Hamers forskningsarbete om cancer: http://www.2000taletsvetenskap.nu/artmedlem/hamer.htm

   • “Naturens syfte med en tumör är att korrigera grundorsaken till obalansen i kroppen.”

    Förlåt om jag inte förstår, men det finns en GEN för bröstcancer. BRCA 1 + BRCA 2.
    Jag menar på allvar att 5 kvinnor de senaste 4 åren i min släkt har dött av detta.
    Mina systrar valde självklart att ta bort sin bröst, då vår moder, moster gånger 2 + mormor gick bort av just denna gen.

    På vilket sätt har naturen ett syfte med detta?
    Vilken jäkla obalans hade de i kroppen förutom oturen att fått genen?

    Sjukt provocerande att läsa sånt här.

    • @ Henrik

     Cirka 2-5% av alla cancerformer beräknas vara ärftliga. Jag utesluter inte alls att det kan vara så i er släkt och att det kan vara orsaken, men att operera bort kroppsdelar “i förebyggande syfte” är ur min synvinkel inget annat än en ren stympning av kropp och själ.
     Alla kroppsdelar fyller viktiga funktioner i kroppen, opererar man då bort vissa delar så kan det innebära stora obalanser i framtiden vilket kan resultera i sjukdomar.
     Det gäller att se det hela ut ett lite djupare perspektiv, att se kopplingen mellan obalanser i kropp & själ och olika sjukdomstillstånd.

     Cancer har en väldigt stark koppling till det emotionella och det föreligger nästan alltid ett trauma bakom en cancer som utlöser själva tumörbildningen.

     Ditt synsätt baserar sig på skolmedicin, mitt synsätt baserar sig på alternativmedicin. Det är därför det hela krockar och du inte förstår mig.

     Om du skulle läsa och intressera dig för alternativmedicin istället, läror med ofta tusenåriga anor om kropp och själ bakom sig, så tror jag du också skulle se det hela ut en annan synvinkel.

     Jag ber dig att vårda ditt språk lite bättre och visa lite vördnad inför andra synsätt, människor och livet! Skolmedicinen är inte gud fader själv!

     • Hej Janne.

      Det som provocerar mig är att det är väldigt många påstående utan belägg.

      Tex:

      “Cancer har en väldigt stark koppling till det emotionella och det föreligger nästan alltid ett trauma bakom en cancer som utlöser själva tumörbildningen.”

      “Alla kroppsdelar fyller viktiga funktioner i kroppen, opererar man då bort vissa delar så kan det innebära stora obalanser i framtiden vilket kan resultera i sjukdomar.”

      Detta är påståenden som saknar seriösa belägg. OM det nu ligger till på det sättet, varför kallas det för alternativmedicin och inte bara medicin?
      Jag antar att jag saknar den konspiratoriska-genen för att kunna ta mig till att “skolmedicinen” som du kallar den medveten ignorerar behandlingar som bevisligen faktiskt fungerar.

      Sedan:
      “läror med ofta tusenåriga anor om kropp och själ bakom sig, så tror jag du också skulle se det hela ut en annan synvinkel.”

      Det är nog där du och jag skiljer oss. För mig är det inget positivt att det är GAMLA anor. Medicin ska inte vara och ÄR inte statiskt. Jag vill ha NYA anor. Ny forskning.

      Jag kommer nog ha väldigt svårt att visa vördnad och vårda mitt språk om jag fortsätter detta samtal. Som sagt, jag är ÖVERTYGAD om att mina systrar skulle vara döda idag om de inte hade tagit bort sina bröst. De bar på genen. Skulle de följt dina råd skulle jag behöva besöka dem på en kyrkogård.

      Ingen mening att ta detta längre. Vi kommer inte mötas någonstans.

      Trevlig dag.

      Henrik.

      • Visa på forskningen där skolmedicin, österländsk medicin, homeopati, alternativa metoder testas mot varandra.

       Att vara övertygad om något bevisar INGENTING. Däremot kan tvivel mana fram nya förhållningssätt att bedöma på. Vad man dock kan ställa sig tvivlande om är läkemedelsindustrins inflytande över hur vård bedrivs i praktiken.

       Nämn den sjukdom som inte behandlas med läkemedel.

       Visa gärna på de sjukdomar som modern medicin behandlar med vitaminer och alternativa metoder dvs utan mediciner i dagens mening.

       Den dagen man ställer olika skolor mot varandra och tar det bästa från respektive gren kan man ta utvärderingen på allvar.

       • Anders. Du har rätt, min personliga övertygelse betyder inget alls egentligen.
        Men jag bygger denna övertygelse på vetskapen om att de bär på genen ifråga och de som har dött i min släkt.

        Finns det en chans att mina systrar inte skulle ha utvecklat cancer?
        Självklart. Att påstå något annat är hyckleri, men agerade de fel när de valde att operera bort sina bröst. Absolut inte. Det finns inga belägg från någon sida att borttagningen av dem på något sätt skapar en “obalans” som leder till sjukdomar. Att försöka övertyga människor om detta är enligt mig förkastligt som enbart kommer leda dem in i döden.

        Du vill ha en sjukdom som inte behandlas med läkemedel av “skolmedicinen”?
        Definiera sjukdom. Mitt högra knä har varit väderlöst längre. Jag har upplevt det som om ett rakblad sitter fast där inne. Behandling? Värme, vila och sjukgymnastik. Har inte tagit en enda tablett. Jag fick frågan om jag ville ha smärtstillande, vilket jag tackade nej till. Har hellre ett knä som ömmar och har kontroll över vad det “orkar” med och inte.

        Du säger:

        “Den dagen man ställer olika skolor mot varandra och tar det bästa från respektive gren kan man ta utvärderingen på allvar.”

        Det låter ju jättetrevligt, men kontentan finns kvar – om tex Homeopati kan leva upp till beviskraven som all annan vård måste göra skulle det omedelbart upphöra att kallas för alternativmedicin och gå under benämningen medicin.

        Du säger:

        “Visa gärna på de sjukdomar som modern medicin behandlar med vitaminer och alternativa metoder dvs utan mediciner i dagens mening.”

        Då säger jag: Visa gärna på de sjukdomar som man KAN bota med vitaminer och alternativa metoder.

        Det är väl självklart att tex antibiotika sprutas runt på ett ganska oansvarigt sätt. Det är uppenbart att många människor inte behöver all medicin de får. Det motsätter jag inte mig, men att tro på en världsomspännande konspiration där “vården” gör folk sjuka för att sedan tjäna pengar på dem genom att sälja ännu mer mediciner är något helt annat.

        • Från den första texten:

         “Du säger:

         ”Den dagen man ställer olika…..”

         Den dagen man ställer olika skolor mot varandra och tar det bästa från respektive gren kan man ta utvärderingen på allvar.

         Det är precis det som är min poäng. Jag vet inte men andra är så tvärsäkra på vad som är rätt eller fel. Återigen faller man tillbaka på övertygelse, som vi var överens om inte har den ringaste betydelse i sammanhanget.

         Gör en jämförelse mellan olika metoder så att vi får VETA. Ta exemplet med MMS i tidigare artikel här i Newsvoice. Lägg samma kriterier och beviskrav, sammt samma resurser, på de olika alternativen och se vilken som står med flaggan i topp.

      • @ Henrik
       Jag har mycket goda belägg för mina påståenden, om du läser igenom länken till Dr. Hamers forskningsarbete så får du där belägg för mina påståenden angående att trauman ofta är orsaken till tumörbildning. Där står även förklarat vilket biologiskt syfte en tumör har. Han följde upp 1100 människor som hade cancer, samtliga hade ett trauma bakom sig. Därmed inte sagt att ALLA trauman ger upphov till en cancer, står utförligt förklarat även om det i länken.
       Jag antar att du heller inte har sett hela föreläsningen? Den skulle kunna ge dig svar på många av dina frågor.

       Människan är inte bara en död köttklump, som man kan skära i och fylla med gifter hur som helst utan att den påverkas på olika vis.
       Att alla organ och kroppsdelar, samt framför allt själen som är grunden för allt, är viktiga och fyller viktiga funktioner är väl kända och genomgående fundament i samtliga uråldriga läror.
       De har fungerat och utvecklats under årtusenden och fungerar än idag, problemet är att många av dagens människor vill ha snabba symtomlösningar och är tyvärr ofta inte beredda att själva analysera situationen och försöka förstå anledningen till att sjukdomar uppkommer och likaså förstå hur man med ofta ganska enkla medel kan lösa upp orsaken till de energiblockeringar som gett upphovet till de fysiska symtomen.
       Naturen använder sig alltid av enkla lösningar!

       Vad det beträffar gener så finns det mycket bra och seriös forskning som tyder på att vi har mycket goda möjligheter att vi faktiskt till stor del kan styra generna genom vårt undermedvetna. Kan rekommendera dig att läsa boken: http://www.bokus.com/bok/9789197615129/tro-dogmer-och-biologi-hur-vart-undermedvetna-styr-vara-gener/
       Samt gärna även boken “Resan” av Brandon Bays. I boken talar hon om hur hon läkte ut en tumör stor som en fotboll i sin egen mage genom en djupt självanalyserande och till sist frigörande healingresa. Efter en kort tid senare förklarades hon fullt frisk – inga mediciner, ingen operation, ingen tumör.

       Att operera bort kroppsdelar “i förebyggande syfte” löser tyvärr inte orsaken.
       Det finns alltid en orsak till olika symtom och därför är det viktigt att försöka lösa den i första hand, risken är tyvärr stor att problemet annars återkommer eller att andra nya symtom uppstår pga att grundorsaken inte är löst.

       • Det finns en annan aspekt på cancer och svåra sjukdomar.
        Inom hälsorörelsen spelar maten och näringen en stor roll. Hälsohemmen har en lång tradition i Sverige att bota svårt sjuka människor. Det har också kommit fram genom många publikationer.
        jag bevistade en gång en alternativ cancerkonferens i “alternativstiftelsens” regi i ABF-huset i stockholm. Där var föreläsare från hela världen. Kontantan av konferensen var att cancern beror på näringsbrist.Upplysningen om detta förhållande motarbetas av det faktum att det existerar en miljardindustri som lever på de cancersjuka.
        Om man betänker att vitaminer och ensymer som styr och reglerar livsviktiga processer i människokroppen inte tål temperaturer över ca 45 graders uppvärmning. då förstår man att systemet kan barka ihop.
        Ann Wigmore var framgångsrik i sin terapi med groddar och grönt och rekommenderade att slänga ut spisen. Hälsohemmen har botat många svårt sjuka med vegetarisk mat under många år. Men det är svårt att få den kunskapen att nå ut i media. Ett bra exempel är Anna Skipper med prgrammet “Du är vad du äter” Så sant.

 • “Det är viktigt att få klart för sig att naturen alltid har ett syfte med det som den gör.”

  Kan du eller någon upplysa eller förklara vidare vad detta skulle betyda.
  På vilket sätt har en tumör ett “syfte”?

  I min familj (nära släkt) har över 5 kvinnor dött av bröstcancer.
  De (2 st) som tillslut valde att ta bort brösten lever.

  • Naturens syfte med en tumör är att korrigera grundorsaken till obalansen i kroppen.
   Blir en tumör för stor och trycker på vitala organ måste den opereras bort, men i relativt många fall går de faktiskt tillbaka av sig självt. Det är inte alltid nödvändigt att sätta in behandling.

   Jag rekommenderar dig att se hela föreläsningen på youtube. Henrik förklarar ganska bra och utförligt om det hela. Kan även rekommendera dig att läsa om den tyske cancerläkaren Dr. Gerhard Ryke Hamers forskningsarbete om cancer: http://www.2000taletsvetenskap.nu/artmedlem/hamer.htm

   • “Naturens syfte med en tumör är att korrigera grundorsaken till obalansen i kroppen.”

    Förlåt om jag inte förstår, men det finns en GEN för bröstcancer. BRCA 1 + BRCA 2.
    Jag menar på allvar att 5 kvinnor de senaste 4 åren i min släkt har dött av detta.
    Mina systrar valde självklart att ta bort sin bröst, då vår moder, moster gånger 2 + mormor gick bort av just denna gen.

    På vilket sätt har naturen ett syfte med detta?
    Vilken jäkla obalans hade de i kroppen förutom oturen att fått genen?

    Sjukt provocerande att läsa sånt här.

    • @ Henrik

     Cirka 2-5% av alla cancerformer beräknas vara ärftliga. Jag utesluter inte alls att det kan vara så i er släkt och att det kan vara orsaken, men att operera bort kroppsdelar “i förebyggande syfte” är ur min synvinkel inget annat än en ren stympning av kropp och själ.
     Alla kroppsdelar fyller viktiga funktioner i kroppen, opererar man då bort vissa delar så kan det innebära stora obalanser i framtiden vilket kan resultera i sjukdomar.
     Det gäller att se det hela ut ett lite djupare perspektiv, att se kopplingen mellan obalanser i kropp & själ och olika sjukdomstillstånd.

     Cancer har en väldigt stark koppling till det emotionella och det föreligger nästan alltid ett trauma bakom en cancer som utlöser själva tumörbildningen.

     Ditt synsätt baserar sig på skolmedicin, mitt synsätt baserar sig på alternativmedicin. Det är därför det hela krockar och du inte förstår mig.

     Om du skulle läsa och intressera dig för alternativmedicin istället, läror med ofta tusenåriga anor om kropp och själ bakom sig, så tror jag du också skulle se det hela ut en annan synvinkel.

     Jag ber dig att vårda ditt språk lite bättre och visa lite vördnad inför andra synsätt, människor och livet! Skolmedicinen är inte gud fader själv!

     • Hej Janne.

      Det som provocerar mig är att det är väldigt många påstående utan belägg.

      Tex:

      “Cancer har en väldigt stark koppling till det emotionella och det föreligger nästan alltid ett trauma bakom en cancer som utlöser själva tumörbildningen.”

      “Alla kroppsdelar fyller viktiga funktioner i kroppen, opererar man då bort vissa delar så kan det innebära stora obalanser i framtiden vilket kan resultera i sjukdomar.”

      Detta är påståenden som saknar seriösa belägg. OM det nu ligger till på det sättet, varför kallas det för alternativmedicin och inte bara medicin?
      Jag antar att jag saknar den konspiratoriska-genen för att kunna ta mig till att “skolmedicinen” som du kallar den medveten ignorerar behandlingar som bevisligen faktiskt fungerar.

      Sedan:
      “läror med ofta tusenåriga anor om kropp och själ bakom sig, så tror jag du också skulle se det hela ut en annan synvinkel.”

      Det är nog där du och jag skiljer oss. För mig är det inget positivt att det är GAMLA anor. Medicin ska inte vara och ÄR inte statiskt. Jag vill ha NYA anor. Ny forskning.

      Jag kommer nog ha väldigt svårt att visa vördnad och vårda mitt språk om jag fortsätter detta samtal. Som sagt, jag är ÖVERTYGAD om att mina systrar skulle vara döda idag om de inte hade tagit bort sina bröst. De bar på genen. Skulle de följt dina råd skulle jag behöva besöka dem på en kyrkogård.

      Ingen mening att ta detta längre. Vi kommer inte mötas någonstans.

      Trevlig dag.

      Henrik.

      • Visa på forskningen där skolmedicin, österländsk medicin, homeopati, alternativa metoder testas mot varandra.

       Att vara övertygad om något bevisar INGENTING. Däremot kan tvivel mana fram nya förhållningssätt att bedöma på. Vad man dock kan ställa sig tvivlande om är läkemedelsindustrins inflytande över hur vård bedrivs i praktiken.

       Nämn den sjukdom som inte behandlas med läkemedel.

       Visa gärna på de sjukdomar som modern medicin behandlar med vitaminer och alternativa metoder dvs utan mediciner i dagens mening.

       Den dagen man ställer olika skolor mot varandra och tar det bästa från respektive gren kan man ta utvärderingen på allvar.

       • Anders. Du har rätt, min personliga övertygelse betyder inget alls egentligen.
        Men jag bygger denna övertygelse på vetskapen om att de bär på genen ifråga och de som har dött i min släkt.

        Finns det en chans att mina systrar inte skulle ha utvecklat cancer?
        Självklart. Att påstå något annat är hyckleri, men agerade de fel när de valde att operera bort sina bröst. Absolut inte. Det finns inga belägg från någon sida att borttagningen av dem på något sätt skapar en “obalans” som leder till sjukdomar. Att försöka övertyga människor om detta är enligt mig förkastligt som enbart kommer leda dem in i döden.

        Du vill ha en sjukdom som inte behandlas med läkemedel av “skolmedicinen”?
        Definiera sjukdom. Mitt högra knä har varit väderlöst längre. Jag har upplevt det som om ett rakblad sitter fast där inne. Behandling? Värme, vila och sjukgymnastik. Har inte tagit en enda tablett. Jag fick frågan om jag ville ha smärtstillande, vilket jag tackade nej till. Har hellre ett knä som ömmar och har kontroll över vad det “orkar” med och inte.

        Du säger:

        “Den dagen man ställer olika skolor mot varandra och tar det bästa från respektive gren kan man ta utvärderingen på allvar.”

        Det låter ju jättetrevligt, men kontentan finns kvar – om tex Homeopati kan leva upp till beviskraven som all annan vård måste göra skulle det omedelbart upphöra att kallas för alternativmedicin och gå under benämningen medicin.

        Du säger:

        “Visa gärna på de sjukdomar som modern medicin behandlar med vitaminer och alternativa metoder dvs utan mediciner i dagens mening.”

        Då säger jag: Visa gärna på de sjukdomar som man KAN bota med vitaminer och alternativa metoder.

        Det är väl självklart att tex antibiotika sprutas runt på ett ganska oansvarigt sätt. Det är uppenbart att många människor inte behöver all medicin de får. Det motsätter jag inte mig, men att tro på en världsomspännande konspiration där “vården” gör folk sjuka för att sedan tjäna pengar på dem genom att sälja ännu mer mediciner är något helt annat.

      • @ Henrik
       Jag har mycket goda belägg för mina påståenden, om du läser igenom länken till Dr. Hamers forskningsarbete så får du där belägg för mina påståenden angående att trauman ofta är orsaken till tumörbildning. Där står även förklarat vilket biologiskt syfte en tumör har. Han följde upp 1100 människor som hade cancer, samtliga hade ett trauma bakom sig. Därmed inte sagt att ALLA trauman ger upphov till en cancer, står utförligt förklarat även om det i länken.
       Jag antar att du heller inte har sett hela föreläsningen? Den skulle kunna ge dig svar på många av dina frågor.

       Människan är inte bara en död köttklump, som man kan skära i och fylla med gifter hur som helst utan att den påverkas på olika vis.
       Att alla organ och kroppsdelar, samt framför allt själen som är grunden för allt, är viktiga och fyller viktiga funktioner är väl kända och genomgående fundament i samtliga uråldriga läror.
       De har fungerat och utvecklats under årtusenden och fungerar än idag, problemet är att många av dagens människor vill ha snabba symtomlösningar och är tyvärr ofta inte beredda att själva analysera situationen och försöka förstå anledningen till att sjukdomar uppkommer och likaså förstå hur man med ofta ganska enkla medel kan lösa upp orsaken till de energiblockeringar som gett upphovet till de fysiska symtomen.
       Naturen använder sig alltid av enkla lösningar!

       Vad det beträffar gener så finns det mycket bra och seriös forskning som tyder på att vi har mycket goda möjligheter att vi faktiskt till stor del kan styra generna genom vårt undermedvetna. Kan rekommendera dig att läsa boken: http://www.bokus.com/bok/9789197615129/tro-dogmer-och-biologi-hur-vart-undermedvetna-styr-vara-gener/
       Samt gärna även boken “Resan” av Brandon Bays. I boken talar hon om hur hon läkte ut en tumör stor som en fotboll i sin egen mage genom en djupt självanalyserande och till sist frigörande healingresa. Efter en kort tid senare förklarades hon fullt frisk – inga mediciner, ingen operation, ingen tumör.

       Att operera bort kroppsdelar “i förebyggande syfte” löser tyvärr inte orsaken.
       Det finns alltid en orsak till olika symtom och därför är det viktigt att försöka lösa den i första hand, risken är tyvärr stor att problemet annars återkommer eller att andra nya symtom uppstår pga att grundorsaken inte är löst.

       • Det finns en annan aspekt på cancer och svåra sjukdomar.
        Inom hälsorörelsen spelar maten och näringen en stor roll. Hälsohemmen har en lång tradition i Sverige att bota svårt sjuka människor. Det har också kommit fram genom många publikationer.
        jag bevistade en gång en alternativ cancerkonferens i “alternativstiftelsens” regi i ABF-huset i stockholm. Där var föreläsare från hela världen. Kontantan av konferensen var att cancern beror på näringsbrist.Upplysningen om detta förhållande motarbetas av det faktum att det existerar en miljardindustri som lever på de cancersjuka.
        Om man betänker att vitaminer och ensymer som styr och reglerar livsviktiga processer i människokroppen inte tål temperaturer över ca 45 graders uppvärmning. då förstår man att systemet kan barka ihop.
        Ann Wigmore var framgångsrik i sin terapi med groddar och grönt och rekommenderade att slänga ut spisen. Hälsohemmen har botat många svårt sjuka med vegetarisk mat under många år. Men det är svårt att få den kunskapen att nå ut i media. Ett bra exempel är Anna Skipper med prgrammet “Du är vad du äter” Så sant.

 • Finns det något bra alternativ till dagens tvättmedel för kläder?
  Förr tog man björkaska, och utvann lut ur detta.

  Skriv gärna en artikel om detta.

  • Nu vet jag inte vad tvättmedel har för anknytning till denna föreläsning men ett naturligt alternativ kan vara tvättnötter. Har själv aldrig använt dem och har dålig kunskap om dem men efter det lilla jag läst ska de vara bra. Kanske finns det någon här som kan skriva en artikel om dem?

   • Tvättmedel är kemikalier som du använder och vaskar dina kläder i. Har du aldrig köpt ett tvättmedel som gör att kläderna skapar klåda? Har du funderat på vad de kemikalierna gör i din kropp?

    Anknytningen är väl uppenbar.

    • @ Anders
     Jag är väl medveten om att kemikalierna i tvättmedel är långt ifrån hälsosamma för allt biologiskt liv. Personligen har jag aldrig fått klåda av något tvättmedel, men det finns många som får det, är väl medveten även om det.

     Blev bara lite konfunderad, när du helt plötsligt började tala om tvättmedel i anknytning till just denna föreläsning som Henrik höll. Vet inte om du sett hela föreläsningen, men den handlade inte i första hand nu om kemikalier, även om de är en stor orsak till olika sjukdomstillstånd.
     Jag var tillsammans med Inger på Buffe Grön, arrangör för denna föreläsning.

     • Jag refererade till rubrikens generella karaktär och såg kopplingen “sjukdomarnas uppkomst och bakgrund” och kemikalier som ett utmärkt sätt att dra i en tråd, som kanske kan nysta upp något. Eller bara ge en ide eller inspiration.

 • Finns det något bra alternativ till dagens tvättmedel för kläder?
  Förr tog man björkaska, och utvann lut ur detta.

  Skriv gärna en artikel om detta.

  • Nu vet jag inte vad tvättmedel har för anknytning till denna föreläsning men ett naturligt alternativ kan vara tvättnötter. Har själv aldrig använt dem och har dålig kunskap om dem men efter det lilla jag läst ska de vara bra. Kanske finns det någon här som kan skriva en artikel om dem?

   • Tvättmedel är kemikalier som du använder och vaskar dina kläder i. Har du aldrig köpt ett tvättmedel som gör att kläderna skapar klåda? Har du funderat på vad de kemikalierna gör i din kropp?

    Anknytningen är väl uppenbar.

    • @ Anders
     Jag är väl medveten om att kemikalierna i tvättmedel är långt ifrån hälsosamma för allt biologiskt liv. Personligen har jag aldrig fått klåda av något tvättmedel, men det finns många som får det, är väl medveten även om det.

     Blev bara lite konfunderad, när du helt plötsligt började tala om tvättmedel i anknytning till just denna föreläsning som Henrik höll. Vet inte om du sett hela föreläsningen, men den handlade inte i första hand nu om kemikalier, även om de är en stor orsak till olika sjukdomstillstånd.
     Jag var tillsammans med Inger på Buffe Grön, arrangör för denna föreläsning.

     • Jag refererade till rubrikens generella karaktär och såg kopplingen “sjukdomarnas uppkomst och bakgrund” och kemikalier som ett utmärkt sätt att dra i en tråd, som kanske kan nysta upp något. Eller bara ge en ide eller inspiration.

 • Jag kan varmt rekommendera alla som har, eller känner någon som har, någon svårare degenerativ sjukdom som cancer eller dylikt att se hela denna föreläsning.
  När man fått en bra bild av det hela, ett lite större helhetstänk utifrån naturens sida så får man även en större förståelse för varför olika sjukdomar utvecklar sig i organismen. Det är viktigt att få klart för sig att naturen alltid har ett syfte med det som den gör, och att en sjukdom som en tumör fyller en viktig funktion – att korrigera den ursprungliga grundorsaken till obalansen som uppstått (vilken mycket ofta är ett trauma enligt den tyske cancerläkaren Dr. Gerhard Ryke Hamer).

 • Jag kan varmt rekommendera alla som har, eller känner någon som har, någon svårare degenerativ sjukdom som cancer eller dylikt att se hela denna föreläsning.
  När man fått en bra bild av det hela, ett lite större helhetstänk utifrån naturens sida så får man även en större förståelse för varför olika sjukdomar utvecklar sig i organismen. Det är viktigt att få klart för sig att naturen alltid har ett syfte med det som den gör, och att en sjukdom som en tumör fyller en viktig funktion – att korrigera den ursprungliga grundorsaken till obalansen som uppstått (vilken mycket ofta är ett trauma enligt den tyske cancerläkaren Dr. Gerhard Ryke Hamer).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *