Mats Reimer: “kronisk borrelia är en påhittad sjukdom”

9

Mats Reimer,   Aftonbladet, Kronisk BorreliaUngdomsläkaren Mats Reimer får på nytt kraftig kritik för sin inställning till kronisk borrelia som följd av sin artikel i Aftonbladet där han skriver: “På nätet och i nyhetsmedia framträder patienter som är övertygade om att de har drabbats av ”kronisk borrelia” – en sjukdom som inte finns.”

Börje Peratt som är TV-journalist skriver:

Det finns också läkare som förnekar ”kronisk borrelia och istället betraktar det som en psykisk sjukdom. Barnpsykiatrikern Mats Reimer som också är kolumnist på Dagens Medicin anser sig ha kompetens att uttala sig i kvällspress om infektionssjukdomar och avfärdar ”kronisk borrelia”. Han menar att de som anser sig sjuka bara ”tror att det är sjuka”.

Läs mer: Borrelia i Reimerland


Relaterat

Ny studie: Liten risk att smittas av borrelia eller TBE efter fästingbett

Replik – Mats Reimer för ett krig mot diagnosen kronisk borrelia


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Tatjana Westman
Gäst
2 september 2013 kl 19:10
Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson
Gäst
18 augusti 2013 kl 22:08
Bo Valhjalt
Gäst
15 augusti 2013 kl 12:16

Ytterligare en i raden av sjukdomar som inte finns fast patienter lider av dem. Amalgam (kvicksilver var ofarligt) kunde inte skada någon. Elöverkänslighet fanns inte, mobilstr+ålning kunde inte skada, Hypotyreos 2 existerar inte (fast det är väldokumenterat under annat diagnosnamn), whiplashskador förnekades för försäkringsbolagen ville inte betala och betalade de exprtr som höll med br (Skandia inrättade en professur i Uppsala till den försäkringsläkare som lyckades göra sjuka som inte blev bra till simulanter9, sjuka hus fanns inte, etc, På 60-talet skylldes Borreliainfektioner på hysteriska mammor tills man fann Borrelia (då hette sjukdomen Lyme Disease. Etablissemanget har ett föga smickrande track record!

Åke i Trosa
Åke i Trosa
Gäst
Reply to  Bo Valhjalt
17 augusti 2013 kl 06:47

Det tycks finnas en gemensam nämnare i symtomförnekelserna och det är, att när en svårighet sänker individens mentala vitalitet, så förnekas den som ett kroppsligt problem. Och överförs till psyksvängen för pillerhantering för ett annat pengainflöde. Mentalt raska personer är dessutom mindre önskvärda i Orwellien.

ruben
ruben
Gäst
12 augusti 2013 kl 02:10

Ja det platsar bra i boken “Shamanens sång”.

ruben
ruben
Gäst
Reply to  ruben
12 augusti 2013 kl 02:15

Menar Mats Reimers avvisande mot patienter.

Kellie Finley
Gäst
10 augusti 2013 kl 17:59

”Judicial Watch” är en intressegrupp i USA som undersöker och anmäler statlig korruption. De anade tydligen oråd och krävde att få fram de nya dokument från FDA, som registrerats hos VAERS (The Vaccine Adverse Event Reporting System is a United States program for vaccine safety, co-managed by the Centers for Disease Control and Prevention). 26 nya dödsfall hade anmälts i samband med HPV vaccinen, mellan den 1sta september 2010 och den 15nde september 2011(!) Andra incidenser såsom svimningsanfall, medvetslöst tillstånd, förlamning, förblindning, inflammation i bukspottskörteln, talsvårigheter, minnesluckor paralysering, allvarlig huvudvärk, och Guillain-Barré Syndrome registrerades också.

besell
besell
Gäst
10 augusti 2013 kl 12:43

Mats Reimer har nu i 11 av 14 inlägg (på 2 månader) attackerat diagnosen kronisk borrelia och oss sjuka. Han har helt klart en agenda som bottnar i något helt annat än att hjälpa sjuka, VoF som han tillhör har ju otaliga gånger lobbat i frågor som direkt gynnar läkemedelsindustrin och det är säkert där vi har orsaken till hans maniska sätt att ge sig på oss som vill föra fram info, fakta och våra historier.

besell
besell
Gäst
10 augusti 2013 kl 11:32

Mycket bra och träffande 😉 🙂