Mats Reimer: “kronisk borrelia är en påhittad sjukdom”

publicerad 10 augusti 2013
- av Torbjörn Sassersson red.

Mats Reimer,   Aftonbladet, Kronisk BorreliaUngdomsläkaren Mats Reimer får på nytt kraftig kritik för sin inställning till kronisk borrelia som följd av sin artikel i Aftonbladet där han skriver: "På nätet och i nyhetsmedia framträder patienter som är övertygade om att de har drabbats av ”kronisk borrelia” – en sjukdom som inte finns."

Börje Peratt som är TV-journalist skriver:

Det finns också läkare som förnekar ”kronisk borrelia och istället betraktar det som en psykisk sjukdom. Barnpsykiatrikern Mats Reimer som också är kolumnist på Dagens Medicin anser sig ha kompetens att uttala sig i kvällspress om infektionssjukdomar och avfärdar ”kronisk borrelia”. Han menar att de som anser sig sjuka bara ”tror att det är sjuka”.

Läs mer: Borrelia i Reimerland


Relaterat

Ny studie: Liten risk att smittas av borrelia eller TBE efter fästingbett

Replik – Mats Reimer för ett krig mot diagnosen kronisk borrelia