Det kommer bli omöjligt att tårta Obama pga monstruöst säkerhetspådrag

2

Obamas entourage

Utan-media-inte-starta-krigSäkerhetspådraget runt Obama vid hans besök är monstruöst. Den som lyckas tårta presidenten kommer att gå till historien. Frank Sesno, medieprofessor vid George Washingtonuniversitetet och tidigare Vita huset-korrespondent, kallar säkerheten för ”löjligt tight”, skriver SvD.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: SvD

SvD har detaljerat i text och bild redovisat hur Obamas säkerhets-entourage gestaltar sig i artikeln: “Cirkus Obama kommer till stan”. Enorma transportflygplan rymmer flera helikoptrar. 200 secret service-agenter åker med och 40 bilar varav två är bepansrade Cadillacs som kommer att bilda kortegen. Obamas flygledningscentral “Air Force One” kostade förra året c:a 1,2 miljoner kr per timme, enligt kongressens utredningstjänst (CRS).

Vad sägs om ett eget flygplan med 100 duktiga och utvalda journalister som skriver korrekt om Obama som en del av “säkerheten”? Kom ihåg, du kan inte starta ett krig utan kontroll på media. Projektionen av makt är lika uppenbar som den verkliga makten när han reser, säger Frank Sesno.

Relaterat

SvD: “Cirkus Obama kommer till stan” och se illustration på säkerhetspådraget


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Linda B
Linda B
Gäst
3 september 2013 kl 17:01

“Den som lyckas tårta presidenten kommer att gå till historien.”

Och Guantanamobasen. 😀

Aftonbladet har för övrigt lyckats med en pricksäker satir för en gångs skull:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article17401248.ab

Danne
Gäst
3 september 2013 kl 11:42

Kan han inte åka till Norge istället. Det var ju dom som gav honom hyckleripriset..