DN: Kosmisk kollision förintade stora däggdjur för 12.900 år sedan

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 3 september 2013
- NewsVoice redaktion
Asteroid - Foto: Crestock.com

DN. Jorden kan ha träffats av en stor asteroid för 12,900 år sedan, vilket orsakade ett massutdöendet. I en ny studie, som publiceras i Proceedings of the National Academy of Sciences, har forskarna granskat sedimentära lager som avsattes under den perioden.

Under perioden försvann mastodonter, mammutar, jättekameler, grottbjörnar, sabeltandskatter och andra jättedjur.

Läs mer på DN

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: asteroid
  • Är det inte dags att summera snart? Istiden skulle alltså ha kommit parallellt med de utvecklade civilisationer som vi ser spår av idag utanför Kuba, Japan, i Giza och Bosnien. Det mesta av vetenskapen under det senaste seklet har varit missriktat till att divergera kunskap i olika tårtbitar så att ingen ska se sammanhang. Den stora smällen vid Tunguska sammanfaller med Teslas forskning med skalär energidistribution och utvinning av ett strålvapen i Wardenclyffe. Den där istiden verkar nog vara ett mänskligt problem som allt annat. Jorden och planetsystemet har bildats och verkar i ett balanserat system som bara kan störas av giriga och mentalt störda mänskliga individer med för mycket teknik. Som används fel.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *