DN: Kosmisk kollision förintade stora däggdjur för 12.900 år sedan

2
197

DN. Jorden kan ha träffats av en stor asteroid för 12,900 år sedan, vilket orsakade ett massutdöendet. I en ny studie, som publiceras i Proceedings of the National Academy of Sciences, har forskarna granskat sedimentära lager som avsattes under den perioden.

Under perioden försvann mastodonter, mammutar, jättekameler, grottbjörnar, sabeltandskatter och andra jättedjur.

Läs mer på DN

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Är det inte dags att summera snart? Istiden skulle alltså ha kommit parallellt med de utvecklade civilisationer som vi ser spår av idag utanför Kuba, Japan, i Giza och Bosnien. Det mesta av vetenskapen under det senaste seklet har varit missriktat till att divergera kunskap i olika tårtbitar så att ingen ska se sammanhang. Den stora smällen vid Tunguska sammanfaller med Teslas forskning med skalär energidistribution och utvinning av ett strålvapen i Wardenclyffe. Den där istiden verkar nog vara ett mänskligt problem som allt annat. Jorden och planetsystemet har bildats och verkar i ett balanserat system som bara kan störas av giriga och mentalt störda mänskliga individer med för mycket teknik. Som används fel.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här