DN: Kosmisk kollision förintade stora däggdjur för 12.900 år sedan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 september 2013
- NewsVoice redaktion
Asteroid - Foto: Crestock.com

DN. Jorden kan ha träffats av en stor asteroid för 12,900 år sedan, vilket orsakade ett massutdöendet. I en ny studie, som publiceras i Proceedings of the National Academy of Sciences, har forskarna granskat sedimentära lager som avsattes under den perioden.

Under perioden försvann mastodonter, mammutar, jättekameler, grottbjörnar, sabeltandskatter och andra jättedjur.

Läs mer på DN


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: asteroid