NSIDC: Arktis istäcke växte dramatiskt 2012-2013

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 september 2013
- Torbjörn Sassersson
Arktis, is

Arktis,  is

Arktis-havsis-2012-2013

Källa, graf: National Snow and Ice Data Center. NSIDC scientists provide Arctic Sea Ice News & Analysis, with partial support from NASA.

Text: Torbjörn Sassersson | Publicerad: 16 sep 2013 | Uppdaterad: 17 sep kl 14:35

graf-Arktis-istacke-1979-2013

Nigel Farage från United Kingdom Independence Party hävdar med bestämdhet hur den gloabala uppvärmingsteorin är en fabricerad teori som syftar till att missrikta politiska och ekonomiska insatser i fel riktning. Farage visade upp två satellitbilder. Den ena från augusti 2012 och den andra från augusti 2013. Fotona visar tydligt hur istäcket har expanderat kraftigt under det senaste året. Ökningen ska vara hela 60% sedan 2012. Klimatalarmisterna har tidigare hävdat att Arktis skulle ha blivit isfritt till sommaren 2013.

Tillägg [2013-09-17, kl 14:35]: Vad som bör nämnas i sammanhanget är att över perioden 1979-2013 (gällande augusti månad) har istäcket minskat med ca 10,6% per decennium. Se grafen till höger. Om trenden fortlöper kan istäcket minska igen nästa augusti. Klicka för förstoring.

Speaker: Nigel Farage MEP, Leader of the UK Independence Party (UKIP), Co-President of the ‘Europe of Freedom and Democracy’ (EFD) Group in the European Parliament – Nigelfaragemep.co.uk. With a response from José Manuel Barroso, President of the EU Commission and a cameo appearance by Guy VERHOFSTADT MEP (Belgium), President of the Liberal group (ALDE). Debate: State of the Union Statement by the President of the Commission [2013/2623, RSP]

ArcanumSkolan 2024

Relaterat

ge-stod-newsvoice2013-09-08: Telegraph: Global warming? No, actually we’re cooling, claim scientists

2012-12-05: NewsVoice: Istiden är här – Den globala medeltemperaturen sjunker enligt ny forskning

2009-12-09: Torbjörn Sassersson: Klimathotalarmisterna missar kurvan som pekar rakt ner i en ny istid

2007-12-12: BBC: Arctic summers ice-free ‘by 2013’

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Något är ändå mycket märkligt. Det borde alltså vara fullt med is nu däruppe, och nu har dessa trakter en del uppmärksamhet pga de ryska oljeborrarna och Greenpeace. Men nu förmedlar t ex RT.NEWS (som numera går ständigt här) en bild (inga foton dock) av ett närmast totalt isfritt område, och frasen “the quickly melting away icecap” hamras ständigt in.
  Och det är det inte just därför att området håller på bli isfritt som oljeintresset överhuvudtaget vaknat?

 • Temperaturerna norr om Grönland har legat 0,5 till 3 grader under genomsnittet under sommaren.

  Havsisen vid Sydpolen har varit rekordstor i sommar och även förra sommaren.

  Blir svårt för politikerna, även fast Barroso gjorde ett tappert försök när han svarade Nigel Farage i videon, att fortsätta inbilla folk att vi har en global uppvärmning. Tecken tyder istället på att vi har en liten istid att vänta, men makten försöker inbilla oss att det är en “global uppvärmning”. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/havsisen-langt-storre-an-i-fjol_8525870.svd

 • Ja, med denna addition av NSIDC-diagrammet blir detta oerhört intressant.
  Men det är lika intressant (och skrämmande) att studera hur vetenskapliga bevis (för det torde ju då föreligga) hanteras av politiker!

  Om ett otvetydigt vetenskapligt bevis råkar sammanfalla med en politisk uppfattning, så måste den ändå attackeras av en motsatt politisk uppfattning. Därför att det är det politik ÄR. Sanningen försvinner upp i rök.

 • Även om nu detta stämmer så är det ju “inte fritt fram” att bara fortsätta all globalisering med medföljande miljöförstöring som faktiskt är det största hotet mot mänsklighetens fortlevnad.

  Människan måste lära sig leva MED naturen och inte emot naturen som den nu gör genom allt industrialisering och materialistiskt ytligt tänk på prylar, pengar och annat dylikt som inte innehar något egentligt värde.

  Vi måste dra lärdomar av naturfolken för de är de enda som har kunskaper om hur naturen och livet egentligen fungerar, frånsett de som har anammat deras lärdomar.

 • Torbjörn, du som kan lämna din kropp och se sådant man inte borde kunna, kan inte du göra en tripp till Arktis, kolla opp istäcket, komma tillbaka och rapportera hur det faktiskt ligger till? 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *