Inga svenskar – utom Christina Finnman Persson – vill veta om de signalspanats på

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 oktober 2013
- NewsVoice redaktion

Christina-Finnman-Persson, pngTrots avslöjanden om massiv massövervakning av digital trafik på internet har endast en enda svensk gjort en förfrågan. Hon heter Christina Finnman Persson och kommer från Partille. 

Foto: Facebook

Hon är den enda som har hört av sig till ansvarig myndighet och begärt att få veta om hennes e-post varit föremål för signalspaning, enligt TT.

“Man vet ju aldrig. Jag var på ett endagsbesök i Albanien 1966, säger hon.”

Läs mer om hur du kan kontrollera om du signalspanats på!


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Allt det där är sedan länge utanför all statlig kontroll eftersom det ofta är privata enheter som står för kontrollen och avlyssningen någonstans längs kommunikationslinjerna. Politiker och tjänstemän blåser upp sin egen betydelse som vanligt. De är själva avlyssnade inte bara av egna myndigheter utan av de privata aktörerna. Allt registreras så vad är det för ide och skriva och fråga om enskilda fall som man ändå kan besvara eller kommentera? Systemen bygger upp sociogram för att skapa helhetsbilder för antingen komersiella kunder eller någon myndighet som vill hålla kollen. Man får skylla sej själv om man hänger på facebook eller någon annan social kontaktsida.

 • Läser vi artiklar i konkurrerande media säger Finnman Persson att hon ska återkoppla till Siun då svaret löd att ingen “otillbörlig avlyssning” förekommit. Finnman Persson vill veta om någon signalspaning förekommit över huvud taget. Problemet är bara att Siun endast får lämna ut standardiserade svar enligt Riksdagens stiftade lag (se Prop. 2008/09:201 s. 93). Motivet för det är att utländska underättelseorgan annars kan få kännedom huruvida svenska underättelseorgan bedriver signalspaning mot dem.

 • Jag skall genast kolla om jag också har varit föremål för övervakning. Min “terrorlista” är diger. För 20 resp.15 år sedan c:a var jag både aktiv i Nej till Eu och skrev ett par krönikor i “Proletären.” Samt diverse arga insändare om nedmonteringen av välfärden, samt hoten från mikrovågssamhället.
  När jag runt 2006 första gången började dela med mig information om en av vår tids viktigaste whistleblowers, Barrie Trower ,(googla och läs intervjuer, min rek.) fick jag dagen efter min e-post server förstörd och kunde aldrig mer använda den. Tele 2 kunde ingenting göra…
  För ett par år sedan när jag återigen spred info om B.T. så blev jag förföljd av ett nummer som inte hade någon abonnent. En omöjlighet enl. Telia.. När jag skulle skicka en förfrågan om numret via e-post, havererade hela datasystemet.. (inte mitt, ett offentligt)
  Jag är aktiv i Elöverkänsligas Förening och vi är ju ett av de största hoten mot mobilindustrin.( Så farliga är vi att de (mobilindustrin) gick in och stoppade planerna på ett elsanerat hyreshus i Värmland.)
  Jag har skrivit en kommentar om forskningsfusk som till slut hamnade hos senaten i USA.
  Om “dom” sen har kollat vad jag söker för info på nätet… oj oj oj. Now I am in Deep Shit.

  En del avlyssning sker ju med bevakning av kodord, så viktig är man ju inte att dom lyssnar av allt, men, jag tror att dom har koll på många många fler än vi kan föreställa oss.

  Det är min övertygelse, efter vad jag har sett, att viktiga myndigheter,(tex PTS) kommuner m.m. är bevakade via kodordssystemet så att det skall gå att styra upp om de informeras om saker de inte bör veta. Som exempel så för några år sedan gjorde vänner till mig egna undersökningar om cancerkluster runt mobilmaster. När de slog larm hos kommunen, fick bägge sina adressböcker raderade i datorn samtidigt. Ett förtäckt hot.. Kommunen var först försiktigt intresserade, sen blev de iskalla.
  Iskalla blev även miljökontoret i Göteborg när jag pratade om försiktighetsprincipen, (som är Svea rikes lag och inte efterlevs när det gäller strålskador, på order av mobilindustrin)
  Jag uppmanar fler att kolla om de varit övervakade.
  Får se om jag råkar illa ut nu efter min kommentar här. Man vet aldrig…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *