Noshörningsjakt med helikoptrar, mörkersikten och ljuddämpare i Afrika

1
213

Noshorning-AfrikaCNN tar upp samma typ av terminologi som NewsVoice ”Marknadsplats Mellanöstern” när de i artikelserien ”Marketplace Afrika” beskriver hur brottssyndikaten militäriserar tjuvjakten på den afrikanska utrotningshotade noshörningen. Förmodligen säljer de hornen till de kineser som bedriver exploatering på den afrikanska kontinenten i konkurrens med USA som planerar att stationera militärbaser i 35 av 55 afrikanska stater.

Text: Torbjörn Sassersson

CNN rapporterar i artkeln: ”Helicopters versus drones: The cost of the war on rhinos”:

Using military-grade helicopters, night-vision equipment and guns fitted with stealth silencers, organized crime syndicates are taking rhino poaching to a whole new level and conservation parks are struggling to keep up.

Afrika har öppnats upp av och för internationella företag som med enkla medel tar sig in och etablerar sig. USA banar väg för sina företag genom att inleda med militär närvaro som i Libyen och Mali. Efter militären följer företagen. Kinesiska företag köper upp landområden och skövlar regnskogarna.

Har du information om vad som egentligen händer i Afrika, ”good or bad”? Tveka inte att skicka in dina iakttagelser och analyser till NewsVoice.

Läs mer om vad som egentligen händer i Afrika

Text: Torbjörn Sassersson


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här