Replik till Marcus Birro: ”Ett muslimskt korståg mot kristna som pågår i Mellanöstern”

publicerad 9 oktober 2013
- av Ivan Björn

MellanösternDet intressanta med Birros artikel är att det är precis så här som “den hemliga makten” vill att vi ska tänka! Vi och dem – uppdelning – de goda och de onda – förövare och offer. Därför kan det inte nog betonas att en människa måste börja från sig själv för att förändra världen!

Text: Ivan Björn

Att börja från sig själv betyder att man sätter sig själv främst. Missförstå mig inte. Jag menar att man är sann mot sig själv, att man skalar av alla former och står där helt blottad inför sig själv.

Men hur kan det bli så att vi har sådana människor med sådana erfarenheter som just Birro har?

Jag har varit på Birros framträdande i Pingstkyrkan i Götene. Det har varit intressant att lyssna på hans väg till sin sanning som har formad honom till att skriva sådana här artiklar som spelar direkt i händerna på makteliten. Det är också sorgligt att så många människor applåderar detta, inte minst i den kristna världen.

Min åsikt är att Birros etiketterande av sina egna problem och upplevelser har lett till hans nuvarande ställningstaganden.

Högre upp skriver jag att man ska vara sann mot sig själv och skala av alla former.

I sitt föredrag i Götene redogjorde Birro för sina alkoholproblem och hur han har blivit av med dem. Jesus har hjälpt honom helt enkelt, för att göra historien kort. Just detta är problemet.

Människa har en enorm inneboende kraft inom sig. Pyramider i världen som dateras till ca 30 000 år före Kristus kan på sitt stilla sätt vittna om vilka krafter vi besitter. När en människa ber om något så vänder hon sig till sig själv, till sin inneboende kraft som kan förflytta berg. Det är samma kraft som heter olika i olika kulturer.

I den kristna kulturen kallar man den Jesus, eller Gud. Det är detta som är problemet. Man bygger inom sig själv ett förhållande till det man inte kan förklara. Birro fick hjälp efter att han bad. Hjälpen heter Jesus. En personlig tacksamhet, vördnad, byggs upp inom människa, tack vare en personlig erfarenhet som man inte förstår och kan smälta in, därför benämner man den. Det är lättare att förklara att Jesus eller Gud hjälpte mig, än att förstå och säga att min egen inneboende Kraft hjälpte mig, att säga att det är jag som är Gud (jämte alla andra) och nu har jag förstått och mognat till kunskap att alkoholberoende är förslavande och därför bestämde jag mig för att skapa mitt liv på annat sätt och med andra erfarenheter! Detta klarar inte människan av. Hon behöver ha etikett som hon sedan höjer upp på en piedestal och visar tacksamhet till.

Var tacksam till Jesus, var tacksam till Gud = visa vördnad! Det är detta förhållningssätt som är orsak till krig och konflikter!

Och här har vi Birro som försvarar de Kristna värden mot den barbariska muslimska världen!

Hm… minnet är kort. Vatikanens historia är mörkt mycket mörkt. Ja någon säger att det har varit sådana tider då och återigen höjs blicken och tacksamhet mot den piedestal placerade Guden som är större än människa tror man. Allt är ett! Allt är en Enhet vilket illustrerar mycket bra Livets Blomma! Hur skulle kunna vara något större, eller högre än något annat?

Birro glömmer bort mycket fort t.ex. inkvisitionen, övergrepp, brist på respekt som den Kristna världen har under 2000 år bidragit med. Kolonier, mission o.s.v. och i spår av detta våld, massmord och massdöd.

Det räcker att läsa t.ex. ITCCS hemsida: itccs.org för att förstå åtminstone toppen av ett enormt isberg av oförrätter skapade av kristendomen.

Muslimer bär skulden för att det finns våldsamma förföljelser mot kristna i den muslimska världen vill Birro antyda i sin artikel.

Han har inte läst på!!! Han Birro gjorde inte sin läxa ordentligt. Detta för att han har placerat Guden högre än sig själv och detta är resultat! Ta t.ex. 9/11. Idag misstror många människor händelser kring 9/11. Många tror att det var insiders jobb. En av fantastiska analyser finns på följande länk.

Om läsaren som läser min reaktion medger att det var insider jobb med 9/11. Vem gjorde då jobbet? Muslimer eller kristna? Rätt svar borde vara KRISTNA, men muslimen fick skulden.

Ok om det är kristna som gjorde detta fruktansvärda dåd, vad det är då som säger att det inte är kristna själva som bränner ner kyrkor i muslimska länder och dödar kristna där. Givetvis muslimerna får skulden. Om vi tittar på händelser i Syrien så blev den kristna världen snabb att döma regeringen där för att starta ett krig mot Syrien: Läs mer

Vem är det som ockuperar muslimska länder och dikterar villkor och politik?

Ja en och annan påstår att muslimer….. deras kvinnosyn… o.s.v.

Men återigen så som Birro reagerar och skriver bara för att Gud hjälpte honom, (OBS!!! att samme gud inte hjälper många andra hur mycket de än bönar och ber), så reagerar även människor i muslimska länder! När de är ständigt påhoppade, ständigt i på konstgjort väg skapade krig och oro, så drar sig människa till det hon känner bäst. Och det är tron och regler i den egna religionen. Så som kristna mobiliserar där Birro är en av ansikten utåt i detta, så mobiliserar även muslimer. De går till rötter, till det ursprungliga, för att känna sig säkra i en osäker tillvaro.

För inte så länge sen skrev jag här på NewsVoice en artikelserie om Vatikanens makt i världen. Min tanke är att om man vill närma sig sanningen borde man följa makten likt en tråd som sträcker sig tillbaka i tiden. Sumer, Babylon, Egypten, Grekland, Rom, Vatikanen, en tämligen oavbruten linje av makt. Det finns en man som heter Benjamin Fullford. När jag läser hans senaste artikel om världsläget så står det på slutet av artikel och länk.

”…Vi känner namn på många agenter/mördare som orsakade jordbävning i Japan 11.3 så som jezuiten Peter Hans Kolvenbach, Tony Blair, Benjamin Netanjahu, Yasuhiro Nakasone, och ex-Påve Benedict XVI…”

Ursäkta läser jag rätt? Jesuiten? Påven?

Slutsatsen av detta är helt enkelt att det inte tjänar något till att låta sig dras med i populism likt Birros artikel. Världen och konflikter lever vidare tack vare oss, tack vare att vi skapar en känsla av vi och dem, av bättre och sämre, av dualitet.

Slutligen vill jag bifoga en video med Benjamin Fullford från min blogg.

Text: Ivan Björn


Relaterat

Marcus Birro: ”Ett muslimskt korståg mot kristna som pågår i Mellanöstern”Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Marcus Birro
 • Royne, du har rätt, ett viktigt påpekande bara:
  Det har inte bara att göra med “gudafigurer”, utan varje form av yttre auktoritet. Det kan alltså också vara vetenskapliga auktoriteter. Dessa kan vara lika farliga som religiösa auktoriteter. Det är mycket viktigt att se detta. Det är fullt möjligt att skapa en vetenskaplig centraliserande makt, som dikterar vad som är verklighet för folk, på samma sätt som “gud” kan användas I ett sådant syfte.

 • Jesus christ, vad mkt energi detta ska ta. Oki, i svedala e de flesta uppfostrade kristet. I andra länder är de uppfostrade med sin övertygelse. Men saken behöver inte ta så här mycke utrymme i våra korta liv. Lösningen är enkel. Låt varje individ tycka vad de vill och dyrka vem de vill men utan att missionera om det. Låt alla ha sin styrka i sin egen gudafigur om de har behov av det helt enkelt. Det viktiga är att varje individ håller detta för sig själv. Inte gör ett kollektiv av det helt enkelt. Då behövs varken synagogor, kyrkor eller moskeer längre. Alla kan sitta på sin egen kammare och läsa vilken sagobok de vill o be till vem de vill. = Inga religiösa krig och konflikter. Sveriges frihet är unik och oerhört viktig att jobba hårt för att bevara av rent humanitära orsaker. Det ska helt enkelt vara helt fritt för t.ex en muslimsk tonårstös att ha hur många älskare hon vill utan att riskera att mördas av sin bror.
  En kristen skall kunna sätta sig på en parkbänk i Irak och läsa sin bibel o be en bön till gud utan att stenas ihjäl av förbipasserande muslimer. En jude skall kunna göra sina affärer och fylla sina börsar utan att riskera att gasas och så vidare.
  Vad historien än har bjudit på så har den medfört enormt lidande för sina folkslag över hela
  vårt unika klot. Det gäller såväl byggandet av pyramider som vikingarnas korståg, muslimernas och tyskarnas utrensningar, politikers maktfullkomlighet och så vidare.
  Detta är vad vi skall lägga energi på att bekämpa, alla och envar.
  Låt alla känna & tycka va de vill och be till vem de vill men hålla det för sig själva. Inte försöka påverka någon annan i någon riktning i de här frågorna. Och det viktigaste: låt inte din övertygelse göra något ont för din medmänniska. Allt är okay bara det inte skadar andra. Med skada andra menar jag att allt som en person upplever som negativt är skadligt för den.
  Så tycker jag. Nu kan vi fortsätta med att jobba och tillföra i stället för att älta och förbruka.

 • Icke religiös på alla sätt så slog det mig att det kanske ändå är en kamp mellan Gud och Satan. Kristna och muslimer (sitter i samma båt), de står på samma sida mot en gemensam fiende som försöker manipulera oss att förgöra varandra. De som har en hemlig religion som dyrkar solen, ljuset, intellektet (omskrivning av Satan), har genom årtusenden lurat oss och försöker återigen lura och manipulera oss att tro att kristna och muslimer är varandras fiender.

  Oerhört intressant. Och kanske vad ALLT handlar om.
  Jag tror Gud och Satan aldrig kan ligga i strid med varandra – och om så ändå sker (eller verkar ske) så är bägge parterna i striden “Satan”.

  Det som är Gud är det som är verkligt. Det som är Satan är det som är overkligt. Det ligger dock i “Satans” intresse att tillskriva sig själv verklighet – så att den här konflikten kan fortgå. “Satan” vill framstå som jämbördig Gud.

  Detta är det relativa – dualistiska – medvetandetillståndet. Relativt rätt och fel. Men hela detta medvetandetillstånd I SIG är “Satan”. Detta tror jag är vad som symboliskt beskrivs i the Fall of Man. Det förbjudna äpplet är det dualistiska medvetandet.

 • Till Eva.

  För att komplettera den information som du delade med oss bifogar jag här en färsk publicerat länk på min blogg med Stewart Swerdlow. Videor är på engelska textade slovakiska: http://ivansbj.blogspot.se/2013/10/stewart-janet-swerdlow-samtal-i-bosnien.html
  Jag bifogar även en annan länk från Vaticanscrimes: http://www.vaticancrimes.us/2013/10/urgent-action-bulletin-and-appeal-from.html

  Alla kommentarer har varit verkligen berikande för mig.

 • Bra artikel och inlägg. Jag har aldrig fastnat i en tro och det ligger en styrka i det också, liksom det är att ha en tro. Jag tror det är att söka sanningen när man tror på något ett tag, tills man ser tillräckliga bevis för något annat. Något som inte nämnts ännu är att de som styrde om man går tillbaka i historien till Babylon och i våran tid rakt fram till Vatikanen. De hade en religion som kallades Mystery School eller Mystery Babylon. De var naturdyrkare och de dyrkade ljuset, intellektet eller solen, vilket var en annan omskrivning för Satan. De får oss alla, utan vår vetskap, att delta i detta dyrkande tex genom att ändra jesu vilodag som var en lördag till att vila på en (“sun”)söndag. Var och en kan börja fundera över vad Vatikanen är för något och hur mycket inflytande den har. Efter att ha mött Ann Heberleine på ett föredrag hon höll om sin bok “om ondska”, där jag kraftigt motsatte mig hennes teorier om den onda människan, dvs hur kunde vanliga människor göra som de gjorde i Nazityskland. Vid frågestunden sa jag att det finns starka krafter i den här världen som styr saker och ting, och samma krafter har efter vetenskapliga studier på människans psyke, utformat skolsystemet så att vi blir härmande ängsliga papegojor som bara lyder order/auktoriteter, gör vår plikt. Och vilka krafter låg bakom att hat-propagandafilmer mot judar fick visas i skolan?. Hon sa, nej så är det inte alls och förnekade allt som hänvisade till andra krafter annat än den enskilda människans egen inneboende ondska. Ett tumult utbröt plötsligt i den kyrkans lokal som vi befann oss i. En man som senare presenterade sig för mig som bibelstuderande, reste sig och ropade upprört att man inte längre får säga jesu ord inom kyrkan och vi måste stå upp och sätta stopp för det nu, (underförstått att det fanns Satanisktiska influenser inom kyrkan). Ann Heberlein blev ursinning och sa att han var den enda med den uppfattningen och att hon minnsann utbildade präster i Lund och lät väldigt hotfull när hon frågade vem han var och om han tillhörde den här församlingen. Med andra ord så fick jag uppfattningen att det finns influenser som vill puffa ut jesus filosofi ut ur kyrkan. Jag tycker det är lite underligt hur mycket uppmärksamhet hon har haft, och det är en slags udda uppmärksamhet. Hon har fått fläka sig över hur deprimerad och destruktiv hon är UTAN MEDICINER, i TV, Radioprogram för unga (jag tror hon är mer farlig för ungas mentala hälsa än bra), Pjäs på dramaten, Flera helsidor i dagspressen, Artiklar i damtidningar. Sen har hon också fått en professor på Chalmers sparkad från sitt jobb för en liten kommentar på twitter om 100% skitsnack som vanligt.. Vem är hon?? Efter det här mötet med Ann H och den bibelstuderande så var det en sak som slog mig. Icke religiös på alla sätt så slog det mig att det kanske ändå är en kamp mellan Gud och Satan. Kristna och muslimer (sitter i samma båt), de står på samma sida mot en gemensam fiende som försöker manipulera oss att förgöra varandra. De som har en hemlig religion som dyrkar solen, ljuset, intellektet (omskrivning av Satan), har genom årtusenden lurat oss och försöker återigen lura och manipulera oss att tro att kristna och muslimer är varandras fiender. Det är mina tankar idag efter den här artikeln/inläggen, och vidare har jag lyssnat på William Cooper, hans radioprogram “hour of the time” 43 avsnitt om Mystery School eller Mystery Babylon. Mvh

 • Det håller med om att det kan finnas en dold övergripande strategi, så vilka som orsakar vad kan man ofta ta med en nypa salt. Om man uppmärksammar alla såna förföljelser eller dåd och försöker ta reda på vad som egentligen hände kanske sanningarna skulle se annorlunda ut. Men folk får lida helt onödigt för att några vill bestämma en viss ordning eller oordning.

 • Jag tror att här missas en viktig poäng! 9/11 t.ex. det finns tvivel i kanske 50% befolkning att muslimerna gjorde det. Många tror att det var insiders jobb! Gasattack i Syrien har uppenbarligen gjorts av kriminella BETALDA AV VÄST!!! Med andra ord logiken borde säga att det är betalda kriminella från Rotchild och Väst som ser till att kristna är dödade av muslimer i muslimska länder. Hittills har det varit alltid Väst med USA i spetsen som gjorde intriger mord och massmord i andra länder. Därför tror jag inte att det är muslimerna som gör illdåd, men det ska se ut så för oss för att vi ska reagera precis så som t.ex. Birro gör. Jag vet inte om jag har varit tillräckligt tydligt med det jag vill säga, men tydligare än så här kan jag inte vara.

 • Jag tror vi lär oss/uppfostras till att tycka om/inte tycka om olika saker. Ett litet barn som föds av muslimska föräldrar och lämnas bort direkt till kristna skulle uppfostra barnet till att bli kristen och vice versa. Ett barn är inte kristen eller muslim, men blir det ena eller andra så småningom i sån miljö. Därför har vi kommit långt i Sverige och många länder ändå, när vi insett att man inte kan eller skall tvinga på någon sin tro eller icke tro. Det är väl en del som vill tvinga fortfarande, men de har lagen emot sig. Varje människa är unik och har full rätt av eget hjärta välja vilken tro/icke tro man vill ha. Alla olikheter har samma rättigheter och skall respekteras, så länge man inte skadar någon med det. Det Birro nämner är ju inte beroende på att det är muslimer i sig, fast det i det här fallet nu är det. Så fattade jag det. Förföljelse på det viset är allvarliga brott och borde uppmärksammas högljutt från alla demokratier, vart förföljelserna än görs och oavsett i vilket namn man gör det. Här borde rättvisans blåslampa användas. Håller med i det mesta som sagts och tycker det är kloka ord, men blev det inte en annan debatt än som var menat från början? Mitt budskap är sluta förfölja de som inte skadar någon. Håller med Marcus Birro om det.

 • En komplettering till ovanstående artikel:

  Ur Anthony de Mellos bok:

  Kulturell prägling.

  Förut sa jag till dig att ord är begränsande. Jag har mer att tillägga. Det finns några ord som saknar motsvarighet. Till exempel, jag är indier. Nå låt oss anta att jag är krigsfånge i Pakistan och de säger till mig – Idag skall vi ta med dig till gränsområdet och du kommer att få en titt på dit land.- De tar mig till gränsområdet och jag tittar bortom gränslinjen och jag tänker: – Å mitt land, mitt vackra land. Jag ser byar och träd och berg. Detta är mitt land mitt fädernesland!- Efter en stund säger en av fångvaktarna: – Ursäkta vi har gjort ett misstag. Vi måste fortsätta framåt ytterligare tio kilometer.- Vad reagerade jag på? Ingenting. Jag fäste uppmärksamheten vid ord, Indien. Men träd är inte Indien, träd är träd.
  I själva verket finns det inte några gränsområden eller gränslinjer.
  De drogs där av mänskliga intellektet i allmänhet av dumma giriga politiker.

  Mitt land var ett land för i tiden, nu är det fyra. Om vi inte ser upp kan det bli sex. Då kommer vi att ha sex flaggor, sex arméer. Därför kommer du aldrig att se mig salutera en flagga. Jag avskyr alla nationalflaggor, för de är avgudabilder. Vad är det vi saluterar?

  Jag saluterar mänskligheten, inte en flagga omgiven av en armé. Flaggor finns i människors huvuden. Hur som helst så finns det tusentals ord i vår vokabulär som inte alls har någon anknytning till verkligheten. Men de framkallar känslor i oss. Vi börjar se sådant som inte finns. Vi ser faktiskt indiska berg när de inte existerar och vi ser faktiskt indiska människor som inte heller existerar. Mina indiska förutsättningar existerar. Men det är inte särskild gynnsam förutsättning. Nu för tiden pratar vi en hel del om kulturell påverkan i tredje världen. Vad är det som kallas kultur? Jag är inte särskild förtjust i det ordet. Betyder det att du tycker om något för att du är uppfostrat till det? Att du tycker om att känna på ett vist sätt för att du är uppfostrat att känna så? Är inte det att bete sig som ett robot?….

  Länk: http://ivansbj.blogspot.se/2013/10/bli-medveten.html

 • Jag måste säga att jag har lite svårt att förstå hur ni resonerar. Birro har mig veterligen aldrig förnekat att kristna har begått övergrepp genom historien, och det finns kristna som beter sig illa nu. Hans poäng är att vi inte bryr oss om de kristna i den muslimska världen.
  Vad är då fel med det? Om makten ville få oss att starta krig mot den muslimska världen så skulle de väl trycka ut Birros budskap? Eller tycker ni att de gör det?

 • “Den hemliga maktens” språk har alltid varit dualistiskt. Dvs det framställs två polariteter som är i konflikt med varandra. Den ena är rätt och den andra är fel, och när det blir extremt, som när vi går in i strikt svart-och-vitt tänkande, finns ingenting utanför denna konflikt. Den ena parten i konflikten existerar endast i relation till den andra.

  Den här typen av konflikt är vad som behövs för att skapa en central makt – en diktatur – vars existensberättigande ligger i att skydda folket från ett hot. Då är det av intresse för makten att hålla detta “hot” så aggressivt och farligt som möjligt.

  Det ÄR inte så, att en sida har rätt och en annan sida fel, utan vi har att göra med ett MEDVETANDETILLSTÅND. Alla nyheter som kritiserar någon sida spär bara på detta medvetandetillstånd, och ökar spänningen mellan de två parterna tills en fysisk konflikt bryter ut.

  När det gäller religion och makt (när dessa uppträder tillsammans), föreligger tyvärr alltid svart-och-vitt tänkande. Det går inte att säga något objektivt eller något vettigt överhuvudtaget, eftersom svart-och-vitt tänkande som sagt inte kan se att det existerar något utanför den dualistiska konflikten. Vad du än säger polariseras. Det är som att hantera ett stort nystan dubbelhäftande tejpremsor – hur försiktig man än är, slutar det alltid med att man har tejpremsor över hela kroppen.

  När det gäller Islam, har vi med en skrift att göra som anses vara Guds rena ord, i en enda tagning; det som sägs i Koranen är den “Absoluta Sanningen” för dem som vill använda den i maktintresse, medan den för de som verkligen är ute efter sanningen endast ser den som en pekare, en inspiratör till verkligt inre sökande.
  Men detsamma gäller Bibeln. Inom både Kristendom och Islam finns intressen av att skapa polaritet, som en centraliserande makt kan använda sig av. Religion och makt handlar inte om Gud, utan om människor som vill vara Gud. Det är viktigt att förstå detta.

  Andlighetens – inte religionens – språk, har alltid varit icke-dualistiskt. Inom Islam har vi Rumi, som är lika hemmastadd med Jesus som med Mohammed, och säger att inga ord någonsin kan vara sanning i sig själva – bara peka mot sanningar. Inom Kristendomen finns Meister Eckhart (jag menar inte Tolle nu), som å sin sida är lika hemmastadd med Buddha som med Jesus.

  Ska vi då ignorera rön som säger att muslimer rensar ut kristna? Nej, men går man ut i media med det som Birro (även om han uttryckt sig med största vördnad för bägge parter), kommer det man säger omedelbart att polariseras, eftersom makten äger media.
  Vi måste ta oss ur detta dualistiska medvetandetillstånd innan vi vet vad som ska sägas eller göras. När det gäller problem på denna nivå gäller mer än någonsin: “Om du vill förändra världen, börja med att förändra dig själv”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *