Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Replik till Marcus Birro: ”Ett muslimskt korståg mot kristna som pågår i Mellanöstern”

publicerad 9 oktober 2013
- Ivan Björn

MellanösternDet intressanta med Birros artikel är att det är precis så här som “den hemliga makten” vill att vi ska tänka! Vi och dem – uppdelning – de goda och de onda – förövare och offer. Därför kan det inte nog betonas att en människa måste börja från sig själv för att förändra världen!

Text: Ivan Björn

Att börja från sig själv betyder att man sätter sig själv främst. Missförstå mig inte. Jag menar att man är sann mot sig själv, att man skalar av alla former och står där helt blottad inför sig själv.

Men hur kan det bli så att vi har sådana människor med sådana erfarenheter som just Birro har?

Jag har varit på Birros framträdande i Pingstkyrkan i Götene. Det har varit intressant att lyssna på hans väg till sin sanning som har formad honom till att skriva sådana här artiklar som spelar direkt i händerna på makteliten. Det är också sorgligt att så många människor applåderar detta, inte minst i den kristna världen.

Min åsikt är att Birros etiketterande av sina egna problem och upplevelser har lett till hans nuvarande ställningstaganden.

Högre upp skriver jag att man ska vara sann mot sig själv och skala av alla former.

I sitt föredrag i Götene redogjorde Birro för sina alkoholproblem och hur han har blivit av med dem. Jesus har hjälpt honom helt enkelt, för att göra historien kort. Just detta är problemet.

Människa har en enorm inneboende kraft inom sig. Pyramider i världen som dateras till ca 30 000 år före Kristus kan på sitt stilla sätt vittna om vilka krafter vi besitter. När en människa ber om något så vänder hon sig till sig själv, till sin inneboende kraft som kan förflytta berg. Det är samma kraft som heter olika i olika kulturer.

I den kristna kulturen kallar man den Jesus, eller Gud. Det är detta som är problemet. Man bygger inom sig själv ett förhållande till det man inte kan förklara. Birro fick hjälp efter att han bad. Hjälpen heter Jesus. En personlig tacksamhet, vördnad, byggs upp inom människa, tack vare en personlig erfarenhet som man inte förstår och kan smälta in, därför benämner man den. Det är lättare att förklara att Jesus eller Gud hjälpte mig, än att förstå och säga att min egen inneboende Kraft hjälpte mig, att säga att det är jag som är Gud (jämte alla andra) och nu har jag förstått och mognat till kunskap att alkoholberoende är förslavande och därför bestämde jag mig för att skapa mitt liv på annat sätt och med andra erfarenheter! Detta klarar inte människan av. Hon behöver ha etikett som hon sedan höjer upp på en piedestal och visar tacksamhet till.

Var tacksam till Jesus, var tacksam till Gud = visa vördnad! Det är detta förhållningssätt som är orsak till krig och konflikter!

Och här har vi Birro som försvarar de Kristna värden mot den barbariska muslimska världen!

Hm… minnet är kort. Vatikanens historia är mörkt mycket mörkt. Ja någon säger att det har varit sådana tider då och återigen höjs blicken och tacksamhet mot den piedestal placerade Guden som är större än människa tror man. Allt är ett! Allt är en Enhet vilket illustrerar mycket bra Livets Blomma! Hur skulle kunna vara något större, eller högre än något annat?

Birro glömmer bort mycket fort t.ex. inkvisitionen, övergrepp, brist på respekt som den Kristna världen har under 2000 år bidragit med. Kolonier, mission o.s.v. och i spår av detta våld, massmord och massdöd.

Det räcker att läsa t.ex. ITCCS hemsida: itccs.org för att förstå åtminstone toppen av ett enormt isberg av oförrätter skapade av kristendomen.

Muslimer bär skulden för att det finns våldsamma förföljelser mot kristna i den muslimska världen vill Birro antyda i sin artikel.

Han har inte läst på!!! Han Birro gjorde inte sin läxa ordentligt. Detta för att han har placerat Guden högre än sig själv och detta är resultat! Ta t.ex. 9/11. Idag misstror många människor händelser kring 9/11. Många tror att det var insiders jobb. En av fantastiska analyser finns på följande länk.

Om läsaren som läser min reaktion medger att det var insider jobb med 9/11. Vem gjorde då jobbet? Muslimer eller kristna? Rätt svar borde vara KRISTNA, men muslimen fick skulden.

Ok om det är kristna som gjorde detta fruktansvärda dåd, vad det är då som säger att det inte är kristna själva som bränner ner kyrkor i muslimska länder och dödar kristna där. Givetvis muslimerna får skulden. Om vi tittar på händelser i Syrien så blev den kristna världen snabb att döma regeringen där för att starta ett krig mot Syrien: Läs mer

Vem är det som ockuperar muslimska länder och dikterar villkor och politik?

Ja en och annan påstår att muslimer….. deras kvinnosyn… o.s.v.

Men återigen så som Birro reagerar och skriver bara för att Gud hjälpte honom, (OBS!!! att samme gud inte hjälper många andra hur mycket de än bönar och ber), så reagerar även människor i muslimska länder! När de är ständigt påhoppade, ständigt i på konstgjort väg skapade krig och oro, så drar sig människa till det hon känner bäst. Och det är tron och regler i den egna religionen. Så som kristna mobiliserar där Birro är en av ansikten utåt i detta, så mobiliserar även muslimer. De går till rötter, till det ursprungliga, för att känna sig säkra i en osäker tillvaro.

För inte så länge sen skrev jag här på NewsVoice en artikelserie om Vatikanens makt i världen. Min tanke är att om man vill närma sig sanningen borde man följa makten likt en tråd som sträcker sig tillbaka i tiden. Sumer, Babylon, Egypten, Grekland, Rom, Vatikanen, en tämligen oavbruten linje av makt. Det finns en man som heter Benjamin Fullford. När jag läser hans senaste artikel om världsläget så står det på slutet av artikel och länk.

”…Vi känner namn på många agenter/mördare som orsakade jordbävning i Japan 11.3 så som jezuiten Peter Hans Kolvenbach, Tony Blair, Benjamin Netanjahu, Yasuhiro Nakasone, och ex-Påve Benedict XVI…”

Ursäkta läser jag rätt? Jesuiten? Påven?

Slutsatsen av detta är helt enkelt att det inte tjänar något till att låta sig dras med i populism likt Birros artikel. Världen och konflikter lever vidare tack vare oss, tack vare att vi skapar en känsla av vi och dem, av bättre och sämre, av dualitet.

Slutligen vill jag bifoga en video med Benjamin Fullford från min blogg.

Text: Ivan Björn


Relaterat

Marcus Birro: ”Ett muslimskt korståg mot kristna som pågår i Mellanöstern”Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Marcus Birro