The Fifth Estate – Ny film om Wikileaks har premiär 18 okt 2013

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 oktober 2013
- Torbjörn Sassersson

Ytterligare en film ”The Fifth Estate” baserad på Julian Assanges och Wikileaks arbete att avslöja militära övergrepp mot civilbefolkningar har snart premiär, men Assange ger tummen ned. Endast huvudrollsinnehavaren tog kontakt med Assange blott tre dagar innan filmningen startade. 

Text: Torbjörn Sassersson

Cumberbatch is AssangeJulian Assange säger i en intervju på ABC News uppskattar skådespelaren Benedict Cumberbatchs försök att återge Julian Assanges liv på ett bra sätt, men menar att skådespelarna arbetar styrda av kontrakt och manus. Assange blev kontaktad endast tre dagar innan inspelningarna startade och då blott av skådisen Cumberbatch. Produktionsbolaget tog aldrig kontakt innan och inga pengar från försäljningen av filmen går till Wikileaks, påpekar Assange.

”A dramatic thriller based on real events, The Fifth Estate reveals the quest to expose the deceptions and corruptions of power that turned an Internet upstart into the 21st century’s most fiercely debated organization.”

Julian Assange gav inte heller den första filmen ”We Steal Secrets” (premiär 23 aug 2013) om Wikileaks godkänt av ungefär samma anledningar som han inte godkände filmen ”The Fifth Estate”.

Premiär av ”The Fifth Estate”: 18 Oktober, 2013

Skådespelare: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Daniel Brühl, Laura Linney mfl.

www.thefifthestatemovie.com

Intervju i ABC News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq