Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

NASAs asteroidprojekt kan skapa ett Armageddon år 2020

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 november 2013
- Torbjörn Sassersson
NASA to grab asteroid

NASA to grab asteroid

Nasa har hittat 2-3 lämpliga asteroider att kapa skriver SvD i sitt försök att ge sina läsare koll på rymdbranschen. En asteroid ska hämtas och sedan placeras i en bana runt månen. Den kan sedan användas i förberedelserna för resor till Mars.

“Att ta ett objekt i rymden, utnyttja det för våra ändamål, placera det på en plats där vi regelbundet kan hälsa på, och låta kommersiella företag åka dit – jag tycker det låter ganska frestande”, sa Nasarepresentanten Bill Gerstenmaier på en konferens i San Diego i veckan.

President Barack Obama har, enligt SvD, av någon anledning betonat asteroidprojektets betydelse trots USA.s dåliga ekonomi och trots både nationella och internationella problem av alla de slag. Asteroid-hämtarprojektet kan därför ev undantas från de hårda åtstramningarna för bla NASA. Nasa förväntas få en budget på drygt 16 miljarder dollar, varav Orion och avskjutningssystemet för yttre rymden (SLS) som ska hämta en asteroid får knappt 3 miljarder dollar, skriver SvD.

Hoppas att NASA inte får för lite pengar så att de råkar tappa asteroiden på jorden och skapa ett Armageddon. Det skulle innebära en omstart av alla världens ekonomier.

Relaterat

Administration confirms NASA plan: Fetch an asteroid and pull it near Moon orbit



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NASA