Amazon vill leverera paketen med Prime Air-drönare

publicerad 2 december 2013
- Henrik G

amazon-dronare

CNN Money skriver att internetshop-giganten planerar att leverera paket med drönare till dig, i alla fall om du bor i USA. Det kan bli verklighet on ca 4-5 år meddelar Amazons VD Jeff Bezos. Diskusioner pågår med FFA det amerikanska luftfartsverket. Drönarmodellen som Amazon har i åtanke kan lyfta 2,3 kilo (5 pounds) som utgör vikten på 90% av alla Amazons försändelser.

Läs mer: Amazon says drone deliveries are the future | Foto: AmazonSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sen som någon nämde, detta med drönare som levererar paket är idioti, dels för att vi ska “vänja” oss att vara övervakade av drönare, samt att det innebär ännu mer wifi och master, samt att himlen ska vara täckt av fåglar och levande varelser och inte hoovrande poliser och deras paranoida drönare! En polishelikoper störtade nyss i en krog och minst 8 familjer förlorade sin nära och kära, är det värt det? Ska posten börja köra drönare också? Varför inte ex ICA, levererar matkassen med drone? Ska drönarna gå på autopilot via wifi och solceller eller blir det radistyrt med fossilt bränsle och en “förare” sitter någonstans och leker flygsimulator?
  Jag tror hela konceptet är icke fungerande, ska drönarn begära plats för landning utanför porten där barn leker, vem ringer på dörren eller ringer drönarn upp dig på mobilen?
  Teknik är bra men ska hållas i bakgrunden och vara till för att människor ska kunna ägna sig åt varandra istället för att jobba bort livet åt några andra, vinsten ska fördelas lika i samhället!

 • Äh lägg ner, bakåtsträvare…
  Varför ska människor bli arbetslösa för att de ersätts med teknik som införs uppenbart för att företagsgruppen/aktieägare ska få mer klirr?
  Varför ska några tjäna storkovan på teknik och 99% leva fattigt?
  Inför teknik överallt men se till att det är för allas bästa och inte enbart en grupp!
  Sådana patetiska inlägg som det du skrev är ren idioti och typiskt för icke själv tänkande människor…
  Läs vad jag skriver istället för att muppa dig! Utveckla istället för att inveckla!
  Jag skriver ingenstans att “jag är rädd för teknik”!

 • Thomas: Det låter som när de gamla skråna ville förbjuda ny teknik som vävstolar som tog jobben från handvävarna. Vi kanske skulle stoppat redan då!

 • Alla företag som använder sig av teknik i form av datorer och annat borde lagföras att ersätta lön för de antal personer de friställt, dvs om en dator utför ett jobb det annars skulle tagit 10 personer att utföra, ska företaget betala lön för 10 friställda personer tills pension!
  Företag tjänar på tekniken, människor förlorar! Det var väl i början så snacket gick, att maskinerna ska göra jobbet åt oss? Åt oss? Är inte det vi arbetare? Dags att dela kakan lika!
  Bojkott av företag som ersätter människor med maskiner och dessutom behåller vinsten själva!

 • Det verkar som en bra ide’ att ha en massa “civila” drönare i luften om man ska ha dem som övervakar oss oxå. Det blir nog svårt att dölja alla dessa övervaknings/säkerhets drönare om de inte kan misstas för något annat. För de lär ju både höras och synas. Perfekt om det står Amazon på dom:)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *