Förgiftar vi våra husdjur? Vad du behöver veta om industrin som tillverkar husdjursfoder

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 december 2013
- NewsVoice redaktion

husdjursfoder

En otrevlig hemlighet som industrin håller tyst om är att husdjursfoder innehåller substanser som kan orsaka cancer. Risken kan även öka för andra kroniska sjukdomar hos djuren då de utfodras med slaktavfall. Körtlar innehåller höga nivåer av hormoner, vilket  kan orsaka allvarliga hälsoproblem.

Text och översättning: Mayne Sundewall-Hopkins | Foto: Naturalcuresnotmedicine.com

”Kött i fodret kan innehålla urkokta djurdelar som vi skulle finna oacceptabelt som föda. Detta kan inkludera djur från djurparker, trafikskadade och döda, sjuka, handikappade eller döende djur (ko, häst, gris, får etc). Mest chockerande är att det även kan inkludera hundar och katter. Just det, våra husdjur kan vara – kannibaler…”

Till skillnad från bakterier och virus, förstörs inte dessa hormoner vid de höga temperaturer, eller tryckkokning, som används vid tillverkningen av husdjurs-foder. Katter tycks bli värst drabbade av höga hormon-nivåer.

Läs mer: Are You Poisoning Your Pet? Things You Need To Know About The Pet Food Industry

Mayne Sundewall-Hopkins är en svenska som bor i England sedan 25 år. Mayne har mångårig erfarenhet av komplementär- och alternativmedicin och ett omfattande register av intressen, tex djur och miljöfrågor, kost coh hälsa, kvinnofrågor och mänskliga rättigheter


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *