NSA kan via TAO stoppa in avlyssning i datorer beställda från USA

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 december 2013
- Torbjörn Sassersson

NSA San Antonio

NSA kan stoppa datorleveranser, installera avlyssningsutrustning och sedan skicka datorn vidare till köparen. Efter det har NSA full kontroll på ägarens kommunikation och datoranvändning, avslöjar Der Spiegel.

Om du tex beställer en ny dator från USA kan NSA fångas upp köpet om du finns på organisationens radar. Därefter kan NSA i hemlighet installera avlyssningsprogram och buggar i din dator mellan tillverkare och dig som kund. NSA kallar det för “interdiction”.

[Interdiction is a military term for the act of delaying, disrupting, or destroying enemy forces or supplies en route to the battle area]

Edward Snowden läckte dokument om TAO (Tailored Access Operations), underrättelseorganisationens elithacker-avdelning, som med hjälp av FBI och CIA kan avleda datorleveranser av datorer till sina egna “hemliga verkstäder” där spion-och sabotageprogram installeras. En teknik uppges vara ett “hårdvaruimplantat” som installeras med USB.

Enbart datorer som beställs på nätet riskerar att få dessa spionprogram.

ArcanumSkolan 2024

Sammanställning: Torbjörn Sassersson


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NSATAO