NewsVoice utser Livsmedelsverket till Årets Förvillare 2013 – Myndigheten är hälsofarlig

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 december 2013
- Torbjörn Sassersson

Torbjörn SasserssonÅrets FörvillareDEBATT. Sajten Årets Förvillare är ett viktigt verktyg för medborgare som vill påverka stora företag och svenska myndigheter att bättra sig. Svenska folket både nominerar och röstar. Utmärkelsen blir ett inslag i debatten.

Vid sidan av denna omröstning på nätet kan vilken bloggare, tidning, förening eller vilket företag som helst, på egen hand och varje år, utse sin egen vinnare.

I år får därför Livsmedelsverket och myndighetens generaldirektör debattpriset Årets Förvillare 2013 av NewsVoice.

Motivering

Jag som redaktör för NewsVoice anser att det finns bevis bortom alla tvivel på att margarin och transfetter är direkt hälsoskadliga. Jag anser att Livsmedelsverket bär skulden för tusentals svenskars död och lidande på grund av verkets hälsoskadliga kostråd.

På grund av Livsmedelsverkets hälsoskadliga råd har vi svenskar under decennier förvillats att utsätta våra kroppar för enorma risker. Priset vi fått betala genom hjärtinfarkter, slaganfall, blodproppar och allmänt nedsatt livskvalitet går inte att mäta i pengar.

LivsmedelsverketJag anser att det lidandet måste Livsmedelsverket ta fullt ansvar för både retroaktivt och framledes. Ingen vet hur många som kommer att skadas eller dö i onödan de kommande åren på grund av tidigare och pågående konsumtion av margarin och transfetter.

Bild: Omgjord skärmdump från Livsmedelsverkets hemsida

Trots att kunskapsläget förbättrats och trots att sakkunniga forskare varnat för margarinets och transfetternas risker, vägrar Livsmedelsverkets ledningen att ändra uppfattning.

Dessa personer i ledning och expertgrupp vill helt enkelt inte på grund av prestige och kanske även på grund av ekonomisk vinning erkänna sin okunnighet och sina misstag.

Bevisen för Livsmedelsverket hälsofientliga kostråd är väl dokumenterat Media och vetenskapliga tidsskrifter har under många år publicerat många artiklar, dels om myndighetens livsfarliga hälsoråd, och dels om skadligheten i att äta margarin och transfetter.

Livsmedelsverket förtjänat mer än någon annan myndighet att för år 2013 få antipriset Årets Förvillare 2013. Livsmedelsverket borde läggas ner för att inte ytterligare skada svenska folket. 

Rösta du också på Årets Förvillare 2013 – klicka här!

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

Kolesterolmyten och statinmyten är bluffar med många hälsorisker

Läkemedelsindustrin hittade på farligt kolesterol, sålde in både diagnosmetoden och lösningen

Amerikanska Livsmedelsverket FDA dömer ut transfetter

Myten om statiner och kolesterol avlivas i dokumentären ”Statin Nation”

Läkemedelsbranschen hittade på farligt kolesterol – finns bara en sorts kolesterol – Det livsnödvändiga

Ny forskning: Kolesterol mycket viktigt för hjärnans utveckling och hälsa

Recension av ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”

EtikKollegiet och Lars Bern vill se krafttag mot fusket inom ”vetenskaplig forskning”

Docent Uffe Ravnskov KO-anmäler reklam för Becel Pro-Activ

Industrierna gör oss feta – 6 till 8 brödskivor om dagen

Annika Dahlqvist: Livsmedelsverket kvar i skräck för mättat fett


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq