Arktisk cyklon kyler USA till minus 50 grader [köldeffekt]

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 januari 2014
- Torbjörn Sassersson red.

arktisk cyklonUSA upplever just nu en mindre “The Day After Tomorrow-kyla”. De lägsta temperaturerna på flera årtionden uppmäts i USA när landet nu drabbas av en arktisk cyklon. Igår var det 30 minusgrader i Minneapolis, i norra USA. Vart tog växthuseffekten vägen?

Artikeln uppdaterad kl 00:28, 7 jan 2014

“A mass of frigid air known as a polar vortex sent temperatures plunging across the Midwest Monday, as the Washington area prepared for thermometers to drop as much as 40 degrees.” / Washington Post

“The National Weather Service in the Twin Cities tweeted Sunday that forecasters for the first time were using the designation “particularly dangerous designation” (PDS) to denote a wind chill warning” … “Wind chills in locales north of Minneapolis could approach 65 degrees below zero…”

 

dca_coldest_nights_by_year_1946-2013


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Att det råder en växthuseffekt är det nog ingen som förnekar, inte ens de sk klimathotsförnekarna (eller var det växthusförnekarna?), men vad som ideligen missas på alla nivåer i samhällsdebatten om “klimathotet” är en kurva som bevisar bortom allt tvivel att den tillfälliga uppvärmningen (senaste 150 åren) är en obetydlig liten varmare kurvtagning på en betydligt större och helt förhärskande kurva som utgör en geologisk tidperiod på flera 450,000 år inkluderande 4 st istider à c.a 90,000 år vardera. Enligt den vetenskapliga kurvan har vi redan passerat in i nästa istid som når allmänt besvärliga levnadsförhållanden (baserat på föregående 4 istider) inom bara några 100 år.

 • Intressant att Holdren, Obamas rådgivare varnar för en kommande istid.

  Jag vill passa på att tipsa om min artikel (från 9 dec 2009) där jag redovisar vad man lärde ut på klimatologin 1991 när jag läste på Sthlms Universitet.

  Klimathotalarmisterna missar kurvan som pekar rakt ner i en ny istid

  Lås oss spekulera i att vi redan passerat in i nästa 80,000-åriga istid och att efter en kortare naturlig period av påstått varmare väder enligt växthuseffektförespråkarnas modell infinner sig en nedåtgående trend av kallare klimat, hur kan vi då uppleva nedkylningen?
  Processen börjar sannolikt bli synlig när snön på nordsidor av täta granskogssluttningar i norra Sverige inte smälter ens på sommaren och när glaciärerna börja växa igen. Om vi adderar några 100 år kommer vi att se att snön över större områden i norra Sverige knappt hinner smälta bort under sommarhalvåret.

  Vid en kritisk tidpunkt kommer de vita snötäcket att reflektera så mycket sol att ljuset inte ombildas till värme utan istället studsar ut i rymden. Från det året kommer nedkylningen att accelerera allt eftersom mer ljus reflekteras ut i rymden och allt mindre värme bildas av solens instrålning vid jordytan. Efter ytterligare några hundra år senare smälter inte snön överhuvudtaget och ett permanent istäcke över Sverige blir några centimeter tjockare för varje år som passerar. Den begränsande faktorn är fortfarande sommaren som smälter av isen.

  Under en period av flera 1000 år med avsaknad av tillräckligt avsmältande somrar har istäcket blivit upp till 3000 meter tjockt och täcker större delen av den norra hemisfärens landytor. Den bokstavliga istiden är ett faktum och världskartan se ut som illustrationen nedan.

  Forskare menar dock att det mest troliga är att den 3000 meter tjocka inlandsisen byggts upp först i slutet av den 80,000 åriga istiden snarare än i början av den.

  http://torbjornsassersson.com/2009/12/klimathotalarmisterna-missar-kurvan-som-pekar-rakt-ner-i-en-ny-istid/

  Tydligen menar Holdren att det kan gå mycket fortare…

 • Nä men nu får ni lugna er kära kommentatorer!
  “Vintern” har ju bara kommit “lite snett” och hamnat över Nordamerika i stället för över Norra Ryssland som är mer normalt. Ni kör med lite skrämselteorier eller vad man ska kalla det…
  Sen så måste Mariann Nyqvist rättas lite… Det kommer inte att dö 1 billion människor år 2020 (1000 miljarder människor) eftersom det bor väl drygt 7 miljarder just nu.
  Hon har blandat ihop det amerikanska “billion” som är detsamma som “miljard” i svensk översättning.

  Att det finns en växthuseffekt råder det dock ingen tvekan om längre…

 • Holdren, Obamas rådgivare: En ny istid kommer 2020 att döda en biljon pga av våra utsläpp av växthusgaser.

  Massdöd pga hungersdöd, förorsakad av växthusgaser, förutsågs av Holdren och Paul Ehrlich redan 1971 i en rapport om den globala överbefolkningen. Skadan kunde kontrolleras om regeringen (världsregeringen?) fick mandat att kontrollera befolkningen med hjälp av bl a födelsekontroll genom tvångssterilisering.

  I boken “The Machinery of Nature”,1986, togs temat upp igen av författarna. Här meddelar man att global cooling kommer att bli den “eko-katastrof” som kommer att leda till massdöd då kylig luft från polerna letar sig söderut över vissa områden (drivas av Haarp?).

  Förmodar att dagens stränga kyla över US är en förövning inför den större, mer omfattande mammutvarianten. Vart tog värmeböljan vägen?

  Läs mer: http://www.wnd.com/2009/10/112317/

 • Vädermanipuleringen för militära ekonomiska syften är tyvärr en realiltet som bedrivs bortom demokratisk förankring och som måste tas hänsyn till i klimatdebatten. Geoengineering/besprutning med gifter/tungmetallpartiklar från flyg i kombination med starka elektromagnetisk artificiell bestrålning gör oerhörd skada på vår planet, vårt klimat och vår möjlighet att överleva. Situationen är mycket allvarlig:
  “Though there are countless factors contributing to our warming planet, geoengineering alone has done truly horrific and unquantifiable damage. All available data makes clear that although geoengineering (aerosol spraying and HAARP jet stream manipulation) can and does create extremely large regional cooling, it comes at the cost of a much worsened overall warming. Does this matter to the military industrial complex? Obviously not. The weather is now a weapon for them and they are not about to let up. Only when the masses are fully aware of this issue do we have a chance of stopping the ongoing and lethal crimes in our skies.” läs mer http://www.geoengineeringwatch.org/climate-engineering-and-climate-lies/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *