Etablerade medier ignorerade i år VoF:s antipris Årets Förvillare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 januari 2014
- NewsVoice redaktion

Vetenskap och FolkbildningDet har nästan gått en månad sedan föreningen för rollspelande pojkar, Vetenskap och Folkbildning, korade Årets Förvillare 2013, men media ignorerar i år VoF:s utmärkelse.

Tidigare år har etablerade medier speglat “utmärkandet”, men eftersom det alternativa priset med samma namn dvs “Årets Förvillare” senaste åren delats ut till svenska myndigheter och etablissemangspersoner har funktionen med antipriset spätts ut och blivit meningslöst som opinionsbildningsverktyg och skrämselmetod för etablissemangets räkning.

Tuffaste killen i VoF

Det finns en annan skillnad från tidigare år när VoF utnämnt Årets Förvillare, inga VoF-personer ville stå bakom årets annonsering trots att personerna i riksstyrelsen är de som stått bakom utmärkelserna tidigare år.

Den person som dock vågade bloggposta annonseringen om Årets Förvillare 2013 på VoFs blogg var den statskunskapstuderande Fredrik Julihn som är ledamot i VoF:s riksstyrelse.

Fredrik Julihn spelar banjo i gruppen Freudian Slip, dvs freudiansk felsägning.

Läs mer: Media har tappat allt intresse för VoF:s förvillarpris


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: vof
Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *