Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Frankrike förbjuder WiFi på dagis meddelar Strålskyddsstiftelsen

publicerad 30 januari 2014
- K. Reporter

WiFi-LeMondeFranska Nationalförsamlingen beslutade nyligen att förbjuda reklam för läsplattor som riktas till barn under 14 år samt användning av trådlösa nätverk på dagis för barn under 3 år.

WiFi i skolan ska dessutom stängas av när det inte aktivt använd meddelar Strålskyddsstiftelsen som hoppas att beslutet ska bereda väg för en en mer öppen debatt även i Sverige om riskerna.

Den nya lagen är resultatet av en överenskommelse mellan de gröna och socialisterna efter en proposition från den gröna. Syftet är att allmänhetens exponering för strålning från trådlös teknik ska begränsas genom förbud för reklam för trådlösa produkter riktad till barn, förbättrad information till allmänheten och ökad transparens

I Sverige måste vi också börja inse att det finns stora hälsorisker med den trådlösa tekniken”, säger Mona Nilsson, presstalesman för Strålskyddsstiftelsen.

Läs mer



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq