Frankrike förbjuder WiFi på dagis meddelar Strålskyddsstiftelsen

publicerad 30 januari 2014
- av K. Reporter

WiFi-LeMondeFranska Nationalförsamlingen beslutade nyligen att förbjuda reklam för läsplattor som riktas till barn under 14 år samt användning av trådlösa nätverk på dagis för barn under 3 år.

WiFi i skolan ska dessutom stängas av när det inte aktivt använd meddelar Strålskyddsstiftelsen som hoppas att beslutet ska bereda väg för en en mer öppen debatt även i Sverige om riskerna.

Den nya lagen är resultatet av en överenskommelse mellan de gröna och socialisterna efter en proposition från den gröna. Syftet är att allmänhetens exponering för strålning från trådlös teknik ska begränsas genom förbud för reklam för trådlösa produkter riktad till barn, förbättrad information till allmänheten och ökad transparens

I Sverige måste vi också börja inse att det finns stora hälsorisker med den trådlösa tekniken”, säger Mona Nilsson, presstalesman för Strålskyddsstiftelsen.

Läs merSå här kan du stötta Newsvoice

 • Barnen vistas i skolan ca 1/3 av dygnet 5 dagar i veckan ca 35 veckor om året.

  Den övriga tiden är de någon annanstans dvs 2/3 av dygnet 7 dagar i veckan 52 veckor om året……………..

  Så tror man att Wi-Fi är farligt för de små så måste insatserna sättas in i första hand i hemmen. Vilket inte kommer att ske då de vuxnas blippande och koll av facebook är så mycket viktigare!

  För inte har väl Du som läser detta en I-phone med nätuppkoppling ?

  ERIVCSOCAR
  JAN 2014

 • Vad är det för megalomani som kan tänkas ligga bakom den explosionsartade utvecklingen av Wi-Fi-tekniken? Utvecklingen går av bara farten utan hänsyn till försiktighetsprincipen. Inom området verkar en stor mängd ”nyttiga idioter” som visar sig på styva linan och tillämpar sina kunskaper. Vad vet de egentligen om det stora målet?

  Ser närmare på namngivning då sådana val bäddar in projekt i en slags numinös aura. EU:s Wi-Fi-projekt betitlas ”The METIS-project”. Ett annat METIS-projekt drivs av Socialstyrelsen i syfte att utveckla kurser i psykiatri för att bekämpa den psykiska ohälsa som mellan 20 och 40 procent av befolkningen uppges lida av.

  I den grekiska mytologin var Metis visast av alla levande varelser, vilken hade förmågan att förvandla sig till olika djur. Transformativa egenskaper utgör också, av en händelse, ett av de högsta målen för Transhumanismen. Metis har flera andra betydelser bl a ett släkte av kräftdjur som också kännetecknas av metamorfoser. Cancer är en annan beteckning för kräfta och karaktäriseras, liksom Wi-Fi-tekniken, av en ohämmad och okontrollerad tillväxt.

  Forskare har studerat användningen av ELF-vågor. Resultaten visar att dessa vågor har effekter på DNA och möjliggör reprogrammering av våra celler. Fenomenet kallas för ”Epigenetics” – “by magnetic fields, by energy and by changing the environment”. Wi-Fi-tekniken skapar således ”rätt” miljö genom dess täta integrering i såväl vår inre som yttre livsmiljö. “We are no longer locked into a genetic code and we are more and more free, and we can rely on epigenetics to change the function of our genes”. Forskningsförsök visar framgångsrikt att celler kan förändras genom magnetfält på 2.4 GHz, “like the Wi-Fi band, which is the same kind of magnetic field which is used in Internet connections worldwide.” Läs mer: http://consciousresonance.net/?p=2038

  Målet med Wi-Fi-duschar är att hålla tillbaka vuxna stamceller och få dem att återgå till ett mer primitivt stadium där de är öppna eller blanka för att bli ”vad som helst”. Det är med hjälp av stamcellsteknik som paradiset öppnas för transhumanister. Näst efter ”war on terror” och ekonomi kommer stamcellsforskning som ett hett ämne.

  Wi-Fi kan då med hjälp av denna logik förknippas med en aggressiv cancersvulst som inte bara hotar vår demokrati utan, på sikt, även hela mänsklighetens fortlevnad.

  “technology is a more powerful social force than the aspiration for freedom, …while technological progress AS A WHOLE continually narrows our sphere of freedom, each new technical advance CONSIDERED BY ITSELF appears to be desirable.” “Will technology be so ingrained in society as to destroy it and imprison humanity?” Läs mer: http://www-cs-faculty.stanford.edu/~eroberts/cs201/projects/technology-dangers/issues.html

  Läs mer:
  http://singularityhub.com/

 • Z-Wave Alliance har sålt 12 miljoner smarta produkter uppkopplade till Wi-Fi-teknik. En artikel i Dagens Nyheter berättar idag om att utvecklare på telekomföretag, nätoperatörer och universitet m fl förbereder för nästa generations mobilnät 5G. Nätet beräknas år 2020 hantera 50 miljarder uppkopplade prylar genom små sensorer på bl a väskor, nycklar, brev, kameror, skrivare, kläder, belysning, skor, dammsugare, mjölkpaket, spel, brödrostar, djurhalsband, cyklar, tvättmaskiner och dokument. Smarta mjölkpaket kommer t ex att meddela när mjölken närmar sig utgångsdatumet.

  Tommy Svensson, utvecklare på Chalmers och en av de svenska deltagarna i det europeiska Metis-projektet, menar att uppsättning av fler master med basstationer inte är ekonomiskt försvarbart. Lösningen är att kostnaden tas av konsumenterna som förmodas vara villiga att installera mindre basstationer, en i varje rum, i sina bostäder. ”Allt kommer att bli enklare och effektivare” säger han avslutningsvis.

  Ska vi konsumenter, föräldrar och medborgare se till att vi får sista ordet om den skissade utvecklingen?

 • Kanske snart dags att byta från ett ensidigt mobilspår och växla till en utökad riskproblematik i form av en allomfattande Wi-Fi-fara+++? http://www.pocket-lint.com/news/125892-wi-fi-dangerous-plants-near-routers-are-dying

  Det finns starka drivkrafter för att öka antalet tekniska produkter i hemmiljö för att skapa ett tekniskt internet dvs samspråkande produkter över nätet. Förutom ökad bestrålning av våra livsmiljöer ger vi företagen möjlighet att kartlägga våra vanor.

  Organisationen Z-Wave alliance rymmer 250 globala företag som tillsammans “oversees the world’s largest interoperable ecosystem for wireless home monitoring connects the Z-Wave products within the home to the internet. http://www.z-wavealliance.org/sigma-designs-and-z-wave-alliance-introduce-new-z-wave-plus–certification-program .
  Z wave technology for world market leader in wireless control smart products. http://www.z-wavealliance.org/about-z-wave

  Vad står Z för? Har bokstaven någon koppling till andra kulturella fenomen som t ex World War Z som handlar om en pandemi med zombies?
  Mind control och Zombier: http://sjlendman.blogspot.se/2011/01/electromagnetic-frequency-mind-control.html och http://www.whale.to/b/rifat.html

  Alliansen marknadsför även ”Gen Z-Wave Products”, vilket kan uppfattas som att nätverket av produkter även kan störa våra gener/DNA. Vad har Z-Wave Global Alliance för metahistoria?

  Z Wave säljer Smarta lösningar men är det så smart av oss att köpa dem?

 • Vive la France! Finns något parti som vågar föra en debatt om detta i riksdagen? Kanske en valfråga? Frågan skulle dock behöva utvidgas till alla levande varelser – oavsett ålder. Hur påverkas våra djur och natur av suset?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *