Lars Bern om “Global Warming”: Politisk prestige hindrar korrigeringar

publicerad 18 januari 2014
- av Lars Bern

hayden_ipcc_arrow-_52d858d788e59d3ce31d7429

Lars Bern skriver i sin artikel: “Varmingarna greppar efter halmstrån” att när väl den politiska plattformen blivit byggd, vill makthavare inte höra talas om några osäkerheter i de självsäkra föreställningarna tex om att människan har en avgörande roll i formningen av dagens klimat. Det är för sent att ändra sig eftersom allt för mycket politisk prestige är investerad.

“Det intressanta med dagens vetenskapliga debatt om klimatet, är att det forskaretablissemang som gått maktens ärende och i stort sett förnekat de naturliga faktorer som i alla tider påverkat miljö och klimat, nu panikartat hänvisar till dessa faktorer för att förklara varför deras modellberäkningar inte slagit in. I det senaste exemplet beror den avstannade uppvärmningen sedan 1998 plötsligt på den sjunkande solaktiviteten. Men när temperaturen steg kraftigt under 80- och 90-talen, så berodde det på mänskliga utsläpp och inte på den då exceptionellt höga solaktiviteten. Resonemanget går givetvis inte ihop och sannolikt är fortfarande solaktiviteten en viktig klimatdrivande faktor även om man inte helt kan bortse från en växthuseffekt från människans utsläpp av växthusgaser.”

Läs mer på Lars Berns bloggSå här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Lars Bern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *