NSA:s kylsystem ska strypas enligt aktivister med stöd av senatorer

1
328

Medborgare i USA som vill bli av med NSA en gång för alla försöker på fullaste allvar strypa vatten- och eltillförseln till myndig­hetens anläggning i Bluffdale, Utah. Delstaten levererar varje dag 7, 5 miljoner liter kylvatten för anläggningens servrar. Det vill nu aktiviströrelsen OffNow strypa och de har stöd från flera senatorer.

Satellitfoto: NSA:s anläggning, Utah Data Center: 40°25’34.53″N, 111°55’58.34″V

“Lagförslagen har fått samlingsnamnet Fourth Amendment Protection Act, eftersom de hänvisar till att NSA:s övervakning av medborgarnas data- och telekommunikation bryter mot den amerikanska konstitutionens fjärde artikels skydd mot oskäliga eftersökningar”, skriver ETC i artikeln “Aktivisternas nya plan: Så ska NSA torrläggas”.

Redan 2006 framkom via en whistleblower att NSA var känsligt gällande eltillförseln.

Visslaren sa:

“The NSA is already unable to install some costly and sophisticated new equipment. At minimum, the problem could produce disruptions leading to outages and power surges. At worst, it could force a virtual shutdown of the agency.”

Michael Boldin, som är ett språkrör för OffNow, berättar för media att inspirationen till metoden kommer från slaverimotståndet på 1850-talet. Hans team är nu beredda att bekämpa NSA i flera år.

“Vi gör bara våra första schackdrag nu. Människor från hela världen följer det här, eftersom människor från hela världen utsätts för NSA:s övergrepp”, säger Boldin.

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

William Binney från NSA förklarar hur världens befolkning ”avlyssnas”

Övervakningssamhället – All elektronisk trafik sparas i USA – William Binney berättar varför

NSA bygger enorm spionanläggning för att avlyssna alla telefonsamtal, mail och SMSLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ivan Björn
17 februari 2014 kl 10:06

Då återstår bara en fråga. Har den hemliga makten en annan metod för att kontrollera människor? Är det bara den numera kända NSA som är den enda kompletta avlyssningscentral i världen, eller finns det något annat någon annanstans som vi inte vet om? Dold under jorden… Ibland får jag en känsla att all kunskap vi “erövrar” och avslöjar idag är gammal på något sätt och att den hemliga makten i världen är långt framme…