Bolibompa propagerar ensidigt för vaccin – Barnkanalen

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 februari 2014
- NewsVoice redaktion

bolibompa-vaccin

Söndagen den 23 februari 2014 sände SVT:s Bolibompa ”Bacillakuten” om virus, barnsjukdomar och vaccin. Läkarna Petter Oest och Ola Andersson propagerade för vaccin och låten ”Vaccin en slags medicin” spelades. Alla barnen bjöds upp till att glatt hoppa runt på dansgolvet och sedan applådera.

Text: Linda Karlström, publicerad i Vaccin.me | Bild: Faksimil från Bacillakuten, dr Ola Andersson

Öppet brev till SVT och de ansvariga för Bolibompas programutbud

Jag har ikväll tittat på Bacillakuten tillsammans med mina fyra barn. Mitt äldsta barn skadades allvarligt av vaccin när hon var liten. På grund av vaccinet fick hon just den sjukdomen som vaccinet påstods skydda mot, och hon tvingades genomgå en stor operation. Vi var ändå lyckligt lottade, för hon överlevde och verkar inte ha fått några bestående men, annat än fula ärr från operationssåret som dessutom blev infekterat.

Värre gick det för våra bekanta, vars son dog på grund av samma vaccin.

Ikväll har Bacillakuten gjort sitt allra yttersta för att övertyga alla barn om att vacciner är fullständigt ofarliga och dessutom gör så att vi hålls friska. Barnen har fått hoppa runt på dansgolvet till en klämkäck låt som förkunnat att ”Med en spruta i din kropp sätter blodkropparna fart, dom bygger upp ditt försvar.”

Jag anser detta vara extremt vilseledande propaganda.

  • Ingen av läkarna i programmet berättade att vacciner kan förorsaka allvarliga biverkningar. Ingen påtalade att de förut så vanliga barnsjukdomarna minskade avsevärt i frekvens innan det fanns några vacciner.
  • Ingen talade om att barnsjukdomar stärker immunförsvaret på samma sätt som träning stärker musklerna.
  • I stället skrämde läkarna upp barnen med att exempelvis mässling är en oerhört jobbig sjukdom som medför lunginflammation och öroninflammation – vilket inte är sant. Dessa är komplikationer som uppstår om sjukdomen felbehandlas eller om den insjuknade lider av någon annan underliggande sjukdom.

Att SVT går i läkemedelsindustrins ledband är uppenbart, men icke desto mindre upprörande. Ni vilseleder och bedrar er yngsta publik. Det är bara fyra år sedan narkolepsiskandalen uppdagades, och antalet personer som har skadats för livet av svininfluensavaccinet uppgår officiellt till flera hundra. Mörkertalet är stort. Att ni i kölvattnet av denna skandal låter ett barnprogram hjärntvätta de mest sårbara i samhället är vämjeligt.

På vilket sätt har ni tänkt väga upp er fadäs? Kommer ni framledes att sända program som handlar om vaccinskadade barn? Kommer ni att förslagsvis delta i det Tredje Internationella Symposiet om Vacciner och göra ett reportage om alla de föredrag som internationella forskare håller om vaccinskador?

Jag emotser ert svar, som jag kommer att publicera på Vaccin.me där även detta brev finns.

Text: Linda Karlström

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice