Percy Barnevik vill hjälpa framtidens ledare och betonar empati

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 mars 2014
- Torbjörn Sassersson
Percy Barnevik

Percy Barneviks bok “Ledarskap 200 råd” är Barneviks senaste bok och ämnad för framtidens ledare. I denna intervju från 2013 berättar Barnevik om ledarskapet och han vill hjälpa andra att undgå klassiska misstag som många ledare gör. Han nämner betydelsen av empati och att tillämpandet av empati, särskilt i situationer när många ska sparkas, påverkar bilden av ledaren i resten av dennes karriär.

Percy Barnevik föddes 1941 i Simrishamn. Han är en av Sveriges mest kända företagsledare. Han var tidigare ledare för industrikoncernen ABB och leder numera välgörenhetsstiftelsen Hand in Hand.

Bild: faksimil från TV4 Play:s hemsida


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq