“Go back to Washington!” – Amerikanska cowboys tvingar militären att backa

publicerad 15 april 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Cliven-Bundy-BML-cowboys

Det var en stor seger för den amerikanska ranch- och kofösartraditionen när cowboys tvingade amerikansk militär och delstatspolis att backa undan för att undvika skottlossning. Händelsen är en följd av en upptrappning instigerad av ranchägaren Cliven Bundys vägran att låta sig kuvas av den amerikanska landmyndigheten Bureau of Land Management BML.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 12:15, 15 april

NewVoice skrev den 8 april att ranchägaren Cliven Bundys kamp mot myndigheterna i USA kan gå till historien och det verkar nu åtminstone tillfälligt besannas.

Händelsen skedde den 13 april 2014 när cowboys protesterade mot den amerikanska landmyndigheten BLM:s försök att beskära den amerikanska kofösartraditionen som innebär att de har rätt att fritt låta sina boskap beta. Delstaten gör dock anspråk på marken och vill ta ut höga avgifter som leder till att ranchägare riskerar att gå i konkurs.

Fox News beslöt att ljuga för TV-tittarna genom att sända ut att det istället var de federala myndigheterna som vann situationen genom att spela ut kortet att de gav tillbaka Bundys boskap för “skydda” allmänheten på plats, hävdar InfoWars.

“Fox News blatantly lies about the federal standoff in Nevada by reporting that the BLM stood down and gave back the Bundy’s cattle because they were afraid for the safety of the public. This is pure propaganda, the BLM were threatening to shoot the protestors while hiding behind their vehicles.”

Det handlar i nuläget om ett informationskrig, men filmen ovan visar tydligt att landmyndigheten, BML som låg bakom den militära aktionen, tvingades att backa undan trots att de hotat att skjuta mot kofösarna.

Aftonbladet som hittills är det enda svenska massmedia som rapporterat om händelseutvecklingen kallade den 13 april kofösarna för “demonstranter och regeringsfientliga”. Det hade förmodligen varit för etiskt krystat att peka ut dem som “terrorister”.

Hundratals demonstranter och regeringsfientliga hade barrikaderat sig i öknen på Cliven Bundys sida under parollen: ”Amerikaner mot regeringsskurkar”. / Niklas Eriksson, Aftonbladet

Följ InfoWars rapportering på YouTube Klicka på “Play all”


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Tredje parten sitter i sina marmorrum och konstaterar att chocktestet gick så här långt. Låt oss nu backa något och tills folket lugnat ned sig och tittar på TV igen, så tar vi nästa steg.
    Knappast en seger tyvärr, man försågs med data hur pass kapabel motparten var.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *