Ranchägaren Cliven Bundys kamp mot myndigheterna i USA kan gå till historien

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 april 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Cliven Bundy

8 News NOW

Cliven BundyHistorien om ranchägaren Bundys kamp mot Goliat representerar den kamp som pågår mellan de allt mer ofria medborgare i USA och Bush-Obama-regimerna. Den amerikanska konstitutionen har i flera steg avvecklats i USA sedan 11 september 2001, den konstitution som Amerikas grundande förfäder tecknade och som utmärkte USA till att bli landet för frihet under ansvar. 

Cliven Bundys ranchområde som de haft fri tillgång till i generationer sedan år 1877 har sina dagar räknade i och med att en stort antal tungt beväpnade poliser och agenter nu omringar Bundy’s ranch. Det är tydligt att statsmakten vill skapa ett exempel för resterande USA att makten inte låter sig bevekas av gamla frihetstraditioner.

first amendment areaMyndigheterna säger att Cliven Bundy låtit sina kossor beta på allmän mark i 20 år utan tillstånd och att kossorna stör en sällsynt sköldpadda. Cliven Bundy menar att det bara är bortförklaringar och han erkänner inte statens ägande av dessa fria marker eftersom myndigheten BLM (Bureau of Land Management) som kontrollerar marken inte ens existerade när hans familj började bruka området. Bundy betalar gärna avgifter till myndigheten, men inte om de driver honom till konkurs.

first amendment areaDet komiska är att myndigheterna skapat ett par mycket små inramade ytor för demonstranter markerad med en skylt med orden: “first amendment area” samt en annan yta för journalister markerad med skylten: “Media area only”. “The first amendment” handlar bla om att skydda medborgarnas rätt att uttrycka sina åsikter, att protestera och att ha en fri press. Att inrätta några små ytor där demonstranterna och journalisterna får stå uppfattas som ett hån mot de ursprungliga rättigheterna som inte ska begränsas av särskilda “ståytor” för frihet.

first amendment area mediaEnligt nyhetsinslaget kan uppgörelsen mellan den olydiga äldre mannen och myndigheterna sluta med en katastrof redan kommande helg. Man befarar en eventuell dödlig utgång eftersom Cliven Bundy säger att han är beredd att offra sitt liv för sina friheter. Bundy kan bli en person som går till historien, men det blir en historia som myndigheterna inte vill skriva in i sina historieböcker. 

Text: Torbjörn Sassersson


Armed Feds Prepare For Showdown With Nevada Cattle Rancher

A Ruby Ridge-style standoff is brewing in Nevada, where dozens of armed federal agents are closing in on cattle rancher Cliven Bundy over claims that Bundy has allowed his cows to graze illegally on government land, endangering a protected species of tortoise

Paul Joseph Watson | Infowars.com | April 7, 2014

Vowing to take a stand for, “your liberty and freedom,” Bundy says he is prepared to be killed as authorities surround a 600,000 acre section of public land as a result of Bundy violating a 1993 Bureau of Land Management ruling which changed grazing rights in order to protect the endangered desert tortoise.

“With all these rangers and all this force that is out here, they are only after one man right now. They are after Cliven Bundy. Whether they want to incarcerate me or whether they want to shoot me in the back, they are after me. But that is not all that is at stake here. Your liberty and freedom is at stake,” Bundy said.

Read more

Related

Federal Snipers Train Guns on Family For Filming CattleSå här kan du stötta Newsvoice

Tags: Cliven Bundy
Stöd NewsVoice 2024
 • TheAlexJonesChannel: In an epic standoff that Infowars reporter David Knight described as being like “something out of a movie,” supporters of Nevada cattle rancher Cliven Bundy advanced on a position held by BLM agents despite threats that they would be shot at, eventually forcing BLM feds to release 100 cattle that had been stolen from Bundy as part of a land grab dispute that threatened to escalate into a Waco-style confrontation.

 • TheAlexJonesChannel: In an epic standoff that Infowars reporter David Knight described as being like “something out of a movie,” supporters of Nevada cattle rancher Cliven Bundy advanced on a position held by BLM agents despite threats that they would be shot at, eventually forcing BLM feds to release 100 cattle that had been stolen from Bundy as part of a land grab dispute that threatened to escalate into a Waco-style confrontation.

 • Man vill ha bort alla familjejordbrukare som producerar mat. Det är bara industrijordbruket som tillåts sköta den biten. Längst bak finns klanen Rockefeller som styr det hela.

  Läs boken “hotet mot livet” av F. William Engdahl.

 • Man vill ha bort alla familjejordbrukare som producerar mat. Det är bara industrijordbruket som tillåts sköta den biten. Längst bak finns klanen Rockefeller som styr det hela.

  Läs boken “hotet mot livet” av F. William Engdahl.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *