Skrivunder.com: Stoppa Mats Reimers nätmobbande på Dagens Medicin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 april 2014
- NewsVoice redaktion

Mats ReimerBarnläkaren Mats Reimer som bloggar på Dagens Medicin och är nära associerad till skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning kritiseras kraftigt av patienter i Sverige som fått diagnosen kronisk borrelia. De anser att han mobbar de drabbade via tidningen Dagens Medicin.

Foto: Kostdemokrati

Mats Reimer anser att kronisk borrelia är en psykisk sjukdom, men tanken att bota en allvarlig infektion med terapi är inte helt rationell, skriver borreliasjuka som startat en namninsamling för att stoppa nätmobbandet i tidningen Dagens Medicin. Ansvarig utgivare för Dagens Medicin är Mikael Nestius och chefsredaktör är Christina Kennedy.

“Reimer ägnar sig i sin blogg, på Dagens Medicin, åt att trakassera både dessa patienter och andra patientgrupper, vars symptom och diagnoser han anser suspekta eller ifrågasätter. Reimer för en osaklig och ovetenskaplig argumentation, i frågor där han ej har kunskap eller utbildning. Han använder sig av personangrepp, misstänkliggör och diskrediterar sina mer välkvalificerade internationella kollegor. Han angriper en patientgrupp, som bevisligen blir bättre, när de får den behandling som förvägras dem i Sverige.”

De som nu gått samman för att stoppa mobbandet anser att Mats Reimer som läkare måste stå på patienternas sida.

Mats Reimer fick genom en allmän röstning på nätet antipriset Årets Förvillare 2012. Motiveringen var att Reimer förespråkar amfetaminmedicinering av barn och ungdomar med diagnosen ”ADHD”. Reimer har även fått läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera amfetaminpreparatet, Vyvanse, på barnmarknaden i Europa.

Läs mer och skriv under på sidan: “Stoppa Mats Reimers mobbande och trakasserier på Dagens Medicin”


Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *