Elbilarna kommer starkt 2014 – skvaller från marknaden

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 maj 2014
- NewsVoice redaktion
Mini-Superleggera
Mini-Superleggera

Elbilarna kommer starkt, det går inte att blunda för. Bilverkstad.tv tittar närmare på den senaste trenden och skvallret från elbilsmarknaden. Renault släppte i början på maj 2014 sin elbil Zoe på den svenska marknaden och Volkswagen tror på ett svenskt paradigmskifte för elbilar.

Tidigare i maj rapporterade The Guardian att England hakar på elbilstrenden allt mer. Färska siffror från ”The Society of Motor Manufacturers and Traders” visar att det bara fanns en handfull elbilar på brittiska vägar 2011, men idag finns det 10 000 stycken som rullar runt i vänstertrafiken.

De senaste åren har räckvidden ökat från 7 mil till det dubbla. Det börjat nu bli intressant med elbilar för landsvägskörning mellan städer och inte bara för stadskörning till och från jobbet.

I förra veckan arrangerade Volkswagen seminariet Future Mobility Day på Tekniska museet i Stockholm och samma dag annonserade Volkswagen att de lanserar elbilen E-Golf i Sverige.

Läs mer på Bilverkstad.cc  | Detta är betalt innehåll för bloggen Bilverkstad.cc


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq