Legendarisk VD ”skulle vända sig i sin grav”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 maj 2014
- NewsVoice redaktion

Marcus Wallenberg 1899–1982Den svenska industripionjären skulle se med fasa på dagens svenska näringsliv, menar författaren och forskaren Carina Beckerman. I sin nya bok ”Skepparen först, båten sedan” berättar hon historien om den svenska entreprenören och legendariske företagsledaren Marcus Wallenberg (1899–1982), skriver Dagens VD.

Boken baseras på över 60 intervjuer med personer som arbetade med honom mellan år 1950 och 1997. Född i Stockholm år 1899 kom han att bli ”den mest betydande företrädaren för den svenska industriella traditionen och svenskt näringsliv under 1900-talet”

Läs mer på DagensVD.se | Foto: Wikimedia CommonsSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nikola Majstrovic´s “Sanningen bakom Kreuger-kraschen” att tillföra i skaran av forskning.

 • Marcus Wallenberg och advokat Hugo Stenbeck plundrade Ivar Kreugers dödsbo, efter hans påstådda självmord i Paris.

  Marcus Wallenberg var varken någon industripionjär eller entreprenör. Det var först efter plundringen av Kreugers dödsbo som familjen Wallenberg blev riktigt rika och det var säkert här Stenbeck fick ihop grundplåten till Kinnevikkoncernen. Familjen Wallenberg är inga riktiga entreprenörer utan de är mer förvaltare av andras ägodelar.

  Sveriges största industripionjär och entreprenör genom tiderna var Ivar Kreuger. När han levde och verkade pratades det om “en ny svensk stormaktstid”. I.K. blev troligtvis mördad i Paris, bestulen i Sverige efter sin död och har sedan dess även blivit baktalad och beljugen.

  “Därför mördades Ivar Kreuger” av Lars-Jonas Ångström (borde tillhöra svensk allmänbildning) http://www.decagon.se/foretaget.htm

  DSM om Ivar Kreuger http://www.dsm.nu/ivar_kreuger.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *