Dr Dahlia Wasfis historiska fredstal från 2007, Chicago

publicerad 18 juni 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Dr_Dahlia_WasfiDr Dahlia Wasfi håller ett fredstal som förtjänar att gå till historien under Socialism 2007 Conference i Chicago den 16 juni 2007. 

Dahlia Wasfi är en irakisk-amerikansk läkare och fredsaktivist född 1971 i New York. Hon har en judisk-amerikansk mamma och en irakisk pappa. Dahlia Wasfi växte upp i Irak och flyttade med sina föräldrar till USA vid 5 års ålder.

Wasfis fredstal knäcker de flesta illusioner som mainstream media och USA:s regim, inkluderat allierade parter, presenterar inför allmänheten. Hon går rakt på sak med klockren observationsförmåga och starka argument.

Fler personer i världen med Dahlia Wasfis styrka, oräddhet och klarhet måste träda fram för att konfrontera den statsterrorism som pågår i världen ofta ledd av den amerikanska regimen i sin tur ledd av multinationella företagsintressen.

Fler person i Sverige, som är ett av världens största vapenexporterande länder per capita, måste träda fram med kraft för att medvetandegöra Sveriges roll och medverkan i de konflikter som pågår varje idag i framför allt Mellanöstern och Afrika.

Text: Torbjörn Sassersson

Dr Dahlia Wasfi hemsida: Liberatethis.com

Källa: Socialistworker.org