Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Hjärtsvikt botades med hjälp av google, LCHF, träning och kosttillskott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juli 2014
- NewsVoice redaktion
Medelålders man. Foto: Jason Appleton. Licens: Pexels.com (free use)

DEBATT. Jan fick diagnosen obotlig hjärtsvikt av sjukvården. Han fick veta att han skulle bli beroende av mediciner resten av sitt liv. Biverkningarna var svåra. Jan fick andra planer. Han googlade och fann en lösning. NewsVoice fick tillståndet att publicera överläkarens utlåtande om det “mirakulösa” tillfrisknandet.

hjärtsvikt botad

Text och sammanställning: Torbjörn Sassersson | Jan är ett fingerat namn | Temafoto på medelålders man. Foto: Jason Appleton. Licens: Pexels.com (free use)

Jag heter [Jan] och är 43 år gammal, och för att göra en lång historia kort så var jag inne på en rutin ultraljudsundersökning av mitt hjärta. Vid denna undersökning hittades en defekt på mitt hjärta. En hjärtsvikts på vänsterkammare. Hjärtat hade inte orkat syresätta kroppen och byggde på sig muskler inåt in kammaren vilket samtidigt krympte kammarvolymen vilket gjorde saken ännu värre med sämre syresättning, förklarades för mej. En ond cirkel helt enkelt. Kammarvolymen mäts i procent, en normal människa har mellan 55-60 % pumpförmåga och jag hade 40%.

Det enda som kunde göras enligt sjukvården var att sätta in mediciner för att försöka bromsa förloppet. Det vill säga en blodtryckssänkande medicin (Ramipril) och en betablockerare.

Jag frågade då om detta gick att bota, men fick svaret att detta är obotligt och jag kommer att få äta mediciner livet ut, och kan räkna med att inte leva tills jag blir gammal så att säga. (Medellivslängden för dom som har hjärtsvikt är 10 år enligt sjukvården)

Nämnde för läkaren att inte var vidare förtjust i biverkningar och han fick göra vad han kunde i medicinväg. Han väntade då med att skriva ut betablockeraren, och sa att jag kunde börja med Ramipril först och sedan gå på betablockeraren om några veckor.

Sagt och gjort så började jag äta ramipril och det gick bra några dagar. Sen började dom mest fasansfulla biverkningar visa sig. Räknade till 20 st. Var så illa att jag inte kunde jobba ens.

Lite upprörd ringde jag hjärtkliniken från jobbet och sa att dessa biverkningar kan jag inte leva med, är liksom ingen mening. Blev då lovad en annan medicin med mindre biverkningar.

Men jag var tvungen att fortsätta med denna medicin tills nästa vecka då jag hade ett planerat besök på hjärtmottagningen. Vägrade dock att fortsätta med medicinen, och sa att jag slutar med medicinen direkt, detta gillade inte sköterskan jag pratade med, och hon höjde genast rösten och att. Nej det får du inte göra. Du kommer att bli jättesjuk, vill du inte leva längre? Blev i princip idiotförklarad.

Kan säga att denna sköterska gjorde mej väldigt illa till mods, och tvekade både en och två gånger på att sluta.. Men som sagt kunde jag inte stå ut med biverkningarna, så jag slutade.

Samtidigt började jag googla på hjärtsvikt, läste på allt jag kunde hitta. Läste på om biverkningar på mediciner, läste kliniska tester på läkemedel (kom fram till att min medicin har i princip noll verkan, men med sifferdribblande så har man lyckas få det att se ut som att medicinen har en bra verkan) och lyckades även hitta folk både i Sverige och utomlands som lyckats bota sin obotliga hjärtsvikt. Och detta utan mediciner!

Fick mail-kontakt med en kvinna i Sverige som hade botat sin hjärtsvikt utan medicin och frågade hur hon gått till väga.

Hennes lösning på det hela var att äta Q10, vitaminer, mineraler, antioxidanter och äta en diet som kan liknas mest med LCHF blandat med färska grönsaker. Sedan hade hon motionerat varje dag.

Inspirerad av hennes lyckade läkande satte jag igång att köra på samma spår. 4 månader senare var det dags för en mer avancerad röntgen av mitt hjärta, som på grund av köer hade tagit lite tid.

3 veckor senare kom det ett brev på posten med svaret på röntgen, min hjärtsvikt hade överraskande försvunnit, som läkaren uttryckte det. 😀 och han hade ingen förklaring på det.

Så fyra månader tog det att läka en obotlig hjärtsvikt själv som inte sjukvården kunde göra mer än att ge piller för. Man kan undra om dessa “piller” till och med kanske hindrar läkning? Vem vet.


250 000 svenskar lider av hjärtsvikt enligt Hjärt-Lungfonden

Enligt Hjärt-Lungfonden lider 250 000 svenskar av hjärtsvikt. De skriver på sin hemsida att förklaringen är att hjärtat inte orkar  pumpa tillräckligt med blod ut i kroppen och att det kan bero på att hjärtat förlorat förmågan att dra ihop sig tillräckligt mycket. Lösningen är den typ av medicinering som Jan fick, men som i hans fall inte alls behövdes. Jan tog istället kosttillskott och började med träning.

ge-stod-newsvoiceVanliga biverkningarna av Ramipril består enligt FASS av huvudvärk, trötthet, yrsel, svimning, torrhosta, bihåleinflammation, bronkit, diarré, halsbränna, illamående, kräkningar, hudutslag, kramp och muskelsmärtor.

Hjärt-Lungfonden skriver att tack vare forskningen finns det idag modern medicinsk behandling som förbättrar tillståndet, höjer livskvaliteten och förlänger livet. Fonden slår även fast att bara hälften av de drabbade lever sex år efter diagnos. Hjärt-Lungfondens mål är att fördubbla dessa överlevnadsår med fullgod livskvalitet.

  • Hur kan den medicinering som förespråkas med dessa biverkningar leda till en fullgod livskvalitet?
  • Var är det med denna medicinering som är “modernt”?
  • Om hälften av de drabbade dör 6 år efter diagnos, och som sedan får medicinering, vad dör de egentligen av?

En annan aktuellt fråga handlar om kostens betydelse. Är Hjärt-Lungfonden villig att titta närmare på kostens betydelse? Enligt Lars Bern var inte fonden intresserad av hans förslag [motion] vilket framkommer i artikeln: “Hjärt-Lungfondens huvudman fick gå när han efterlyste forskning på sambandet kost-hälsa”.

Överläkarens utlåtande

Överläkaren kan inte förklara Jans tillfrisknande, men konstaterar att det inte berodde på medicineringen.

Vill du kontakta “Jan” se vår kontaktsida så vidarebefordrar vi ditt meddelande.

Hjärtsvikt botad självläkning

<jensik705@hotmail.com>


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq